Ennakkokatsauksessa Ilves – Sport ja Jukurit – Lukko

Jääkiekon liigaviikko alkaa taas täydellä höyryllä ja tänään pelataan kuuden ottelun kierros. Monelta joukkueelta puuttuu maajoukkuetason pelaajia, sillä he ovat edustamassa Suomea Ruotsin EHT-kiertueella.

Ilves – Sport

Ilves pelaa tällä viikolla vain kaksi ottelua, joten vauhdin puolesta ei varmasti säästellä. Kotiottelun jälkeen joukkueella on vieraspeli Kuopiossa perjantaina.

Sportin käyrä on näyttänyt kuntopuntarissa alaspäin, eikä vaasalaisilla ole viimeiseen viiteen otteluun kuin yksi voitto, mutta se tuli juuri Ilvestä vastaan Sportin kotikentällä ja vieläpä selvin numeroin, lopputuloksena 6-1. Paluu arkeen koettiin niukan tappion myötä KalPan hakiessa pisteet Vaasasta ja Oulussa Kärpät murjoi vaasalaiset jäänrakoon lukemin 7-1.

Ilves sai maalivahtiosastolleen todellisen huippulupauksen, 18-vuotiaan tsekkiläisen Lukas Dostalin, jolla oli vuodenvaihteen Nuorten MM-kisojen paras torjuntaprosentti. Dostalista odotetaan kelvollista kirittäjää Ilveksen maalivahtikaksikolle Riku HeleniusAntti Lehtonen. Parhaimmillaan Helenius ja Lehtonen ovat kannatelleet koko joukkuetta, mutta tasaisuus on puuttunut.

Ilveksen merkittävin poissaolija on 19-vuotias Oskari Laaksonen, sillä hän edustaa Suomea Euro Hockey Tourilla. Laaksonen on Ilveksen puolustusosaston paras pistemies ja pelirohkeutta ei ole puuttunut. Sportilta maajoukkueen matkassa on 39 pistettä tällä kaudella tehtaillut kultakypärä Antti Kalapudas, joten muiden pelaajien esiinmarssia odotetaan.

Panoksena ottelussa Ilves pyrkii 8. sijalta lähemmäs suoraa pudotuspelipaikkaa ja Sport jatkaa taisteluaan pudotuspelien karsintapaikan tuntumassa sijalla 11. Ilves ja Sport ovat kohdanneet tällä kaudella jo viidesti ja tämän illan ottelu on kuudes ja viimeinen. Ilves on takonut peräti 25 maalia vaasalaisten verkkoon ja pisteet ovat Ilveksen eduksi 10-5. Maaleja on nähty erityisen paljon, sillä kokonaismaalimäärä on pienimmilläänkin ollut seitsemän.

Joukkueiden otteet ovat olleet tällä kaudella hyvin yleisöystävällisiä ja maaleja on nähty roppakaupalla, joten ennakkoon tänäänkin on luvassa tapahtumarikas kiekkoilta.

Jukurit – Lukko

Ennakkoon tässä on illan tasaisin ottelupari. Kaikki kuusi edellistä kohtaamista ovat päättyneet yhden maalin erolla ja näistä kolme on ollut tasatilanteessa varsinaisen peliajan jälkeen. Maaleilla ei ole juhlittu, sillä kauden aikaisemmat kolme ottelua ovat päättyneet 1-0, 2-1 ja 2-1. Lukko on ollut otteluissa niskan päällä, sillä pisteet ovat raumalaisille 7-2. Edellisellä Mikkelin vierailulla Jukurit oli parempi rankkarikisan jälkeen.

Lukko sai mieluisia uutisia siirtomarkkinoilta, sillä lähtökohtaisesti ykköskorin laituri tarttui raumalaisten haaviin, Vili Sopasen liityttyä joukkueeseen. Häntä on kaavailtu samaan ketjuun Justin Danforthin ja Brandon DeFazion kanssa. Raumalaisten hyökkäyksestä ovat poissa Antti Saarela ja Jakub Krejcik maajoukkueen edustustehtävien vuoksi. Puolustaja Janne Niskala on nostettu kokoonpanoon.

Lähtökohtaisesti Lukko jatkaa taisteluaan suorasta pudotuspelipaikasta, ollen tällä hetkellä sijalla kuusi. Jukureiden kausi on ollut vaikea ja sillä on sijalta 14 jo kymmenen pisteen matka viimeiseen karsintapaikkaan. Parhaimmillaan Lukko voi olla todella tehokas hyökkäyspäässä leveälläkin rintamalla, mutta nyt on vastassa joukkuepelin voimaan luottava Jukurit. Tasaista peliä ennalta tilastojen valossa.

Kansikuva: Vesa Pöppönen / AOP