HIFK haastaa sarjakärjen kotihallissaan

Jääkiekon liigakierroksella pelataan täydet seitsemän ottelua. Maajoukkuetehtävien vuoksi avainpelaajia puuttuu monelta joukkueelta, joten on mielenkiintoista katsoa, ketkä ottavat vastuuta tärkeiden pelaajien puuttuessa.

Kärppien tilanne on ennakkoon helpompi, sillä leveyttä joukkueella piisaa ja ratkaisijoita löytyy kaikista kentällisistä. Poissaolijoiden listaan kuuluvat Kärppien paras pistemies Ville Leskinen ja ykkösmaalivahti Veini Vehviläinen. HIFK:n ykköspuolustaja Teemu Eronen ja sentteri Juhani Tyrväinen ovat myös maajoukkuetehtävissä.

HIFK on pelannut tällä kaudella varsin mallikkaasti Kärppiä vastaan, vaikka voitot ovatkin oululaisille 3-2. Edellisellä visiitillä pisteet jäivät nordenskiöldinkadulle maalein 4-2 ja marraskuun lopussa HIFK nousi Oulussa 4-1-tappioasemasta 5-6-voittoon.

Kärpät on ollut jo pitkään liigan keulapaikalla, kun taas vastaavasti HIFK:n ympärillä tilanne elää koko ajan ja playoff-taistelu on hurjaa, joukkueiden raapiessa pisteitä tasaiseen tahtiin.  Peräti kuusi joukkuetta majailee sijoilla 4. – 9. mahtuen seitsemän pisteen sisään, joten kaikki on vielä avoinna pudotuspelien suhteen.

Toistaiseksi HIFK ja Kärpät ovat olleet varsin varovaisesti liikkeellä siirtomarkkinoilla, takarajan ollessa 15.2. HIFK:lla on monta pelaajaa sairastuvalla, joten rosterin leveyttä on tulossa sen kautta vielä tällä kaudella. Kärppien toistaiseksi ainoa siirto on Jussi Jokinen, joka pelaa tänään kauden kolmannen ottelunsa. HIFK:n tiedotteen mukaan Juho Keränen on tervehtynyt ja palaa pelaavaan kokoonpanoon.

Asenteella ja huolellisuudella on iso merkitys illan ottelussa. Kärppien pelitilannenopeuteen HIFK voi parhaiten vastata fyysisyydellä ja playoff-taistelun tuomalla energialla.

Ottelu alkaa Helsingin jäähallissa klo 18.30.

Kansikuva: Matti Raivio / All Over Press

Lähde: hifk.fi