HIFK haluaa kääntää kurssinsa – ”Pelin pitää kulkea tästä lähtien, jotta pärjäämme pudotuspeleissä”

Helsingin IFK on elänyt Liigassa pelillisesti hankalia aikoja viime aikoina, sillä joukkue on voittanut vain yhden helmikuun kuudesta ottelustaan. HIFK:n sijoitus on tullut sarjataulukossa alaspäin vauhdilla, sillä vielä muutama viikko sitten joukkue taisteli Liigan kärkipaikasta Kärppien kanssa. Nyt joukkue on pudonnut jo ulos suoraan pudotuspeleihin etenevien kuuden parhaan joukkueen joukosta.

Joukkue on kuntopuntarissa Liigan huonoimpia, sillä se on kerännyt viimeisestä 15 ottelusta vain pisteen ottelua kohden. Punapaitojen nuori laitahyökkääjä Robert Leino uskoo Faneille.comin haastattelussa joukkueen kurssin olevan kuitenkin jo kääntymässä.

– Nyt tekeminen näyttää jo paremmalta. Puhuimme asioista ja siirsimme ne jo treeneissä jäälle. Olemme alkaneet taistelemaan treeneissä ja myös videoita on tullut katseltua pelaamisestamme.

– Häviäminen ei ole tuntunut kivalta, varsinkin kun pelasimme alkukauden niin hyvin. En ole seurannut sijoituksemme kehitystä sarjataulukossa, mutta kyllä se näyttää nyt huonolta verrattuna tammikuuhun, Leino sanoo.

HIFK pääsee yrittämään kolmen ottelun tappioputkensa katkaisua perjantaina otolliseen paikkaan, sillä joukkue kohtaa vieraissa Lahden Pelicansin. Helsinkiläiset ovat vieneet nimiinsä joukkueiden viimeisestä 11 kohtaamisesta peräti kymmenen. Leino odottaa tulosta taululle jo huomenna.

– Meidän pitää ruveta raapimaan voittoja heti. Pelin pitää kulkea tästä lähtien, jotta pärjäämme keväällä pudotuspeleissä.

– Olisi älyttömän tärkeää päästä kuuden joukkoon. Saisimme muutaman vapaapäivän aikaa haukata happea, kun muut tahkoavat ”säälipleijareissa”. Tavoite on ehdottomasti nousta takaisin kuuden joukkoon.

21-vuotias Leino sanoi ennen kuluvaa kautta tekevänsä lopullisen läpimurron Liigassa. Oikealta ampuva hyökkääjä ei ole tyytyväinen kuitenkaan tähänastiseen. 42 ottelussa on syntynyt 6+9 tehot.

– Vähän vaihtelevasti on kausi mennyt. Pisteitä pitäisi olla enemmän. Väillä minulla tulee hyviä pelejä ja välillä huonoja. Halusin jyskyttää tasaisesti läpi kauden, joten en ole tähänastiseen tyytyväinen.

– Haluan olla sellainen pelaaja, jonka ”koutsi” haluaa laittaa jäälle ja yritän olla sen vastuun arvoinen. Olen ollut todella tyytyväinen rooliini joukkueessa, sillä olen saanut pelata paljon. On ollut älyttömän mukava pelata täällä, vaikka viimeiset kaksi kuukautta ovatkin olleet joukkueelle vaikeita.

Leino on kunnianhimoinen pelaaja ja odottaa itseltään ensi vuonna enemmän.

– Ensi kaudelle asetan taas isompia tavoitteita. Peliaika ja vastuu ovat kuulemma kehittäneet minua, sivusta katsoneet ovat sanoneet näin. Sen tiedän, että kesällä tulee olemaan paljon tehtävää fysiikkani kehittämisen kanssa, Leino kertoo päämäärätietoisesti.

Pelicans-HIFK klo 18.30 perjantaina. Ottelu nähtävissä Nelonen Pro kanavilta sekä Ruutu -palvelusta.