HIFK:lle kolmas perättäinen voitto – säästeliäämmin viisikkopuolustuksen kautta

HIFK laittoi Pelicansin yhden voiton päähän kesälomasta lukemin 3-1 ja voiton näyttävät samoja lukemia. Selkä seinää vasten oleva lahtelaisryhmä saattaa pelata tällä kaudella viimeistä kertaa kotikaukalossaan ylihuomenna.

Keskiviikkoillan ottelussa ei nähty juuri mitään uutta verrattuna edelliseen kamppailuun, jonka HIFK väänsi voitoksi jatkoajan kautta.

Pelicans tuntui kovin aseettomalta kiekollisen pelin osalta ja useammin lahtelaiset saivat paineen helsinkiläisten alueelle kotijoukkueen virheen kautta kuin kiekollista peliä pelaamalla. Ainoa poikkeus tähän saatiin HIFK:n johtomaalin jälkeen ottelun toisessa erässä, jolloin peli pyöri paljon HIFK-päädyssä. Tuolloinkaan ei nähty selkeitä maalipaikkoja.

Avausottelun 6-0-herätys tuntuu olleen niin iso herätys HIFK:n kannalta, että joukkueelta onnistuu tällä hetkellä kaikki ne tärkeät asiat, joita vaaditaan ottelun voittamiseen. Tehokas erikoistilannepelaaminen, toimiva maalivahtipeli, ehjä viisikkopuolustus ja tarvittaessa fyysinen peli. Lisäksi joukkue on pysynyt kurinalaisena Pelicansin provosointiyritysten kanssa.

Esityksellään HIFK on myös vakuuttanut Nordiksen kannattajat, jotka ovat pitäneet kiitettävää meteliä kahden kotiottelun aikana.

Kaksi edellistä ottelua loistavasti pelanneen Lennart Petrellinkään poissaolo ei tänään haitannut stadilaisten menestystä. Pelicansin Juho Olkinuora antoi taas joukkueelleen mahdollisuuden voittaa – HIFK:n maalille on vain tällä hetkellä todella vaikea päästä.

Kaukalon laidoille saisi jo varsin helposti rakennettua pienen leikkiautoradan, urat ovat jo valmiina. Niin paljon HIFK on pakottanut Pelicansin pelaamaan sota-alueen ulkopuolella.

Vieläkö Pelicans herää taistelemaan ja kaivaa sotakirveen esiin? Se nähdään perjantaina.

Kansikuva: Matti Raivio / All Over Press