Illan Liiga-kierroksen pointit: KalPa ennakkosuosikkina Oulussa

Liiga jatkuu torstaina neljän kamppailun voimin. Loukkaantumisten kanssa painiva SaiPa yrittää katkaista tappioputkensa, kun vastaan asettuu kovassa iskussa oleva TPS. Raumalla on jaossa todella tärkeät pisteet jumbokamppailussa.

Jatkuuko Ilveksen liito?

Ilves oli viime viikon suurimpia onnistujia, kun kolmesta ottelusta irtosi yhtä monta voittoa. Tamperelaisten viikonlopun sankari oli kahdessa ottelussa peräti neljä maalia iskenyt Otto Koivula. Onnistumisten myötä 18-vuotias laituri siirtyi tulokkaiden pistepörssin kärkipaikalle. Ilveksen materiaalia kritisoitiin paljon ennen kauden alkua, mutta joukkue on tehnyt Pelicansin jälkeen eniten maaleja, kun vastustajan maaliverkko on heilunut jo 23 kertaa. Ratkaisijoita on löytynyt laajalla rintamalla, sillä peräti seitsemän joukkueen pelaajista on tehnyt vähintään kaksi maalia. Ilveksen ylivoima on ollut sarjan tehokkainta, kun 30 ylivoimakertaa ovat tuottaneet kahdeksan täysosumaa.

Torstaina vastaan asettuu HPK, joka nappasi arvokkaan taisteluvoiton Jukureista keskiviikkona. Mikkeliläiset johtivat ottelun puolivälissä jo kahdella maalilla, mutta kotijoukkue onnistui kirimään 21 sekunnissa tasoihin. Kuudessa ottelussa neljä maalia viimeistelleen Philippe Cornetin loukkaantuminen oli paha takaisku hämeenlinnalaisille, sillä ratkaisijoista on muutenkin ollut pulaa, varsinkin kun Niko Kapanen ei ole vielä aivan parhaassa terässä.

KalPa ennakkosuosikkina Oulussa

Ei ole ollut viime vuosina yleistä, että KalPa on ollut ennakkosuosikki Kärppiä vastaan vieraskaukalossa. Nyt näin kuitenkin on, sillä niin erilaiset joukkueidet alkukaudet ovat olleet. Kuopiolaisilla on toki allaan kaksi kirvelevää maalin tappiota, mutta pääasiassa savolaisten syksy on ollut mainio. Varsinaisiin maalintekokilpailuihin kuopiolaiset eivät ole lähteneet, vaan joukkue luottaa niin kliseisesti omaan peliinsä. Se on toiminut alkukaudella mainiosti. Kärpillä ei vastaavasti ole toiminut juuri mikään. Joukkueessa on paljon alisuorittajia ja viimeisimpänä murheena ovat lukuisat loukkaantumiset. Oululaiset ovat voittaneet seitsemästä ottelustaan vain kaksi. Molemmat tulivat kotiotteluissa, ja ajoittain Kärpät väläyttelikin potentiaaliaan. Tasaisuutta ei ole kuitenkaan löytynyt ja Kärpät on ollut joissain peleissä täysi vastaantulija. Varsinkin monilta kokeneemmilta pelaajilta on syytä odottaa tasonnostoa. Toistaiseksi koko hyökkäyspeli on ollut käytännössä Mika Pyörälän harteilla ja on sanomattakin selvää, että joukkue tarvitsee lisää vastuunkantajia.

Lukko pakkovoiton edessä

KooKoo matkaa Raumalla suorastaan kaaoottisessa tilassa. Edellisestä kuudesta ottelusta on tullut peräti viisi tappiota ja kahteen otteeseen joukkueen verkkoon on taottu kahdeksan osumaa. Lauantainen 0-8 -tappio Pelicansin vieraana oli kouvolalaisten synkän alkukauden huipentuma, sillä kotijoukkue suorastaan leikitteli KooKoon kanssa. Joukkue kaipaisi kipeästi takaisin loukkaantuneena olevaa Jarkko Malista, mutta yksi pelaaja ei ihmeisiin pystyisi kokovartalokipsissä olevassa joukkueessa. Yhdenkään KooKoon pelaajan tehotilasto ei ole plussalla ja vastaavasti neljän pelaajan tilasto on jo yhdeksän astetta pakkasen puolella.

Torstai on myös iso päivä Lukolle, jonka kausi on ollut takaiskuja täynnä. Raumalaisten peli on ollut pääasiassa ihan kunnossa, mutta onnistumiset ovat karttaneet joukkuetta. Kauden seitsemästä ottelusta on irronnut vain yksi voitto. Edellisessä Liiga-pelissä lauantaina raumalaiset pystyivät luomaan jälleen ison liudan huippupaikkoja, mutta vain Oskari Setäsen huipputorjunnat pitivät Lukon nollilla. Kotitappio varjojen mailla vaeltavalle KooKoolle synkistäisi Juha Vuoren taivalta päävalmentajana entisestään, joten Lukolla on lähestulkoon pakkovoiton paikka torstaina.

Loukkaantumiset ja kolhut SaiPan murheena

Lappeenrannan yllä on ollut viime aikoina tummia pilviä. SaiPalla on alla kolme peräkkäistä tappiota, minkä lisäksi sairastupa on alkanut täyttyä uhkaavaan malliin. Tiistain kamppailusta TPS:sää vastaan varmuudella ovat sivussa Frans Tuohimaa, Ville Koho sekä Matti Järvinen, ja lisäksi Elmeri Kaksosen, Jussi Markkasen ja John McFarlandin pelaaminen on epävarmaa. Keltamustien kokoonpano oli jo entuudestaan varsin kapea, joten näin kovat poissaolot näkyvät väistämättä. SaiPa vahvistikin hyökkäyskalustoaan, kun viime kaudella Allsvenskanissa IF Björklövenin riveissä kiekkoillut Brock Trotter liittyy lappeenrantalaisten vahvuuteen. Trotterilta jäi kaudet 2012-14 pelaamatta vammojen vuoksi ja myös viime kaudet ovat olleet rikkonaisia. Antti Tuomenoksalla on kuitenkin käsittämättömän kova CV ulkomaalaishankintojen suhteen, joten 29-vuotias kanadalainen on varmasti asiallinen vahvistus.

SaiPa sai balsamia haavoilleen kukistamalla tiistaina Tapparan CHL:n pudotuspelien avauskierroksella maalein 2-0. TPS pelasi samaisena päivänä, kun joukkue jäi kotikentällään 1-1 -tasapeliin HIFK:ta vastaan.Turkulaiset ovat olleet viime aikoina mainiossa iskussa, sillä joukkue on voittanut Liigassa viisi peliä putkeen. Lappeenrannassa TPS:llä on tosin ollut viime vuosina hankalampaa, sillä yhdeksästä edellisestä vierasottelusta joukkue on voittanut vain yhden.

Kierros alkaa tuttuun tapaan kello 18.30. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pro -kanavilla sekä Ruutu+ -palvelun kautta.

Kansiuva: All Over Press