Jääkiekon SM-liigan ennakko: Lukko ja Ässät länsirannikon paikallisottelussa

Pelin henki on selvä: Ässät on jo alkanut valmistautua seuraavaan kauteen ja säästänyt rahaa myymällä parhaat pelaajansa pois. Monen pelaajan lähdettyä Ässillä on tarjota useita pelipaikkoja nuoremmille pelaajilleen ja ajaa heitä sisään ensi kautta varten. Ilman panosta pelaavilla porilaisilla ei paineita ole, sillä playoffien viimeinen karsintapaikka on jo 24 pisteen päässä. Sarjakaudella 2012 – 2013 Ässät nousi suosta valtavan voittoputken myötä aina mestariksi asti, mutta nyt sellaista ihmettä ei nähdä.

Rauman Lukolle tämä on niitä otteluita, joita ei saisi hävitä. Joukkueella on sujunut kohtalaisesti edellisten kierrosten aikana ja voitot KalPasta ja Sportista pitävät raumalaiset mukana taistelussa suoraa playoff-paikkaa ajatellen.

Mediassa Lukko ottaa kaiken irti Ässien kohtalosta. Rauman Lukon virallisella Twitter-tilillä julkaistiin kuva, jossa Ässien pelaajien nimiä on kirjoitettu pahvilaatikoihin ja pahvilaatikot lepäävät metallireunaisessa kärryssä, joka yläpuolella on ale-kyltti.

Parhaana kuittauksena Ässien kannattaja julkaisi vastauksena Lukon twiittiin kuvan, jossa esitellään puhelinmalleja.

Ensimmäisessä kuvassa lukee ”Tappara voitti viimeksi mestaruuden” ja vieressä upouuden iPhonen kuva. Toisessa kuvassa on teksti ”TPS voitti viimeksi mestaruuden” ja tekstin kyljessä läpällinen matkapuhelin. Seuraavassa kuvassa lukee ”Ilves voitti viimeksi mestaruuden” ja pöydällä lepää lankapuhelinmalli 80-luvulta. Viimeisimpänä ”Lukko voitti viimeksi mestaruuden” ja kuvassa on kaksi mukia, joiden välissä kulkee lanka.

Jotkut saattavat ottaa moiset twiitit ottelupäivänä pienenä kettuiluna, mutta huumorilla siitäkin selviää.

Ottelu alkaa Rauman Kivikylän hallissa klo 18.30.

Kansikuva: AOP