Jääkiekon SM-liigan kierros 2.2.2019: otteluraportit kaikilta paikkakunnilta.

Ilves – Jukurit 3-4ja

Jukurit rankaisi Ilvestä kaksi kertaa aivan erien alussa ja kerran toisen erän lopussa. Erityisen tehokkaalla pelipäällä oli Jukureiden ykkösviisikko, joka tehtaili kolme maalia ja yhdeksän tehopistettä. Tehokkain oli mikkeliläisten Vadim Pereskokov, joka saalisti pisteet 1+2 ja oli myös syöttämässä Janne Tavin voittomaalia jatkoajalla. Jukurit katkaisi voitolla viiden ottelun tappioputkensa. Ilves jatkaa sarjassa kahdeksantena.

JYP – HPK 1-0

Kevään ja playoffien lähestyessä yksi asia on varma. Risto Dufvan johtama JYP tiivistää rivejään, pelaa tiukkoja otteluita puolustuksen kautta ja yrittää ratkaista otteluita kovan taistelun ja maalivahtipelin kautta. Tänään JYP näytti juuri tällaiselta joukkueelta ja nousi voitollaan viimeiselle playoff-karsintapaikalle. JYPin Eetu Laurikainen torjui 32 kertaa ja oli helteessä etenkin ottelun loppuhetkellä, jolloin tolpatkin olivat apuna ja muu joukkue keräsi blokeillaan joukon mustelmia. Mikko Kalteva teki ottelun ainoan maalin 2. erässä.

Kärpät – Sport 7-1

Kun Kärpät saa koneistonsa käyntiin, on jälki vastustajan kannalta pahimmillaan tällaista. Joukkue luistelee armottoman kovaa ja pelaa niin nopeaa syöttöpeliä, että perässä pysyminen on vaikeaa. 12 kärppäpelaajaa sai tehopisteitä ja ykköskentässä sekä Jussi Jokinen että Nicklas Lasu keräsivät kumpikin kolme syöttöpistettä mieheen. Tarjoiluista kiittivät Atte Ohtamaa (2+0) ja ykköskentän toinen laituri Ville Leskinen (1+1).Muista Kärppien pelaajista Aleksi Heponiemi, Jari Sailio (1+1), Miska Humaloja ja Jasper Lindsten tekivät kukin yhden maalin. Peräti kaksi Kärppien maaleista syntyi alivoimalla.

Ässät – KalPa 3-2

Ässien voiton takuumies oli ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu maalivahti Andreas Bernard, joka torjui 32 kertaa. Torjuntoja olisi voinut olla huomattavasti enemmänkin, sillä kuopiolaiset laukoivat ohi 19 kertaa ja lisäksi Ässien pelaajat blokkasivat laukauksia kymmenen kertaa. Toisessa päässä Denis Godla oli kiekon tiellä vain 11 kertaa. Ässien nuoret pelaajat nauttivat vastuusta ja joukkueen nuorten pelaajien onnistuminen on tärkeää tulevaa kautta ajatellen.

Pelicans – Tappara 7-1

Tappara siirtyi heti ensimmäisestä hyökkäyksestään 1-0-johtoon, kun Valtteri Kemiläinen laukoi viivalta ohi Juho Olkinuoran. Seitsemän minuuttia myöhemmin SM-liigan puolustajien pisteykkönen ja paras maalintekijä Oliwer Kaski otti vastuuta ja viimeisteli alle minuutissa kaksi maalia. Ensimmäisessä oli tuuria mukana, kun kiekko pomppasi Christian Heljangon torjunnasta Aleksi Elorinteen jalkaan ja meni maaliin. Seuraavassa vaihdossa Kaski luisteli hyökkäyksen tueksi suoraan maalille ja ohjasi Pelicansille 2-1-johtomaalin.

Tasaisesti hyökkäyksiä vyöryttäneet lahtelaiset jättivät Tapparan melko aseettomaksi kovalla karvauksella ja tarkemmalla puolustuspelillään, vaikka Juho Olkinuoralle kertyikin enemmän torjuntoja kotijoukkueen maalilla. Ville Nieminen otti aikalisän ja rauhoitteli joukkojaan varsin tiukkaan sävyyn kolmannen erän alussa tilanteessa 5-1, kun Tappara pääsi pyörittämään muutaman vaihdon Pelicansin alueella. Pelicans vahvisti neljättä sijaansa voitolla, Tappara jatkaa sarjakakkosena tasapisteissä TPS:n kanssa. Pelicansilta todella vahva esitys koko joukkueena ja tämä antaa pelaajille uskoa parin vaisumman ottelun jälkeen.

SaiPa – KooKoo 2-1

SaiPa rankaisi kouvolalaisia ylivoimalla kahdesti ensimmäisen erän aikana. Elmeri Kaksonen ja Ahti Oksanen viimeistelivät ylivoimamaalin mieheen. KooKoo onnistui kaventamaan vasta aivan ottelun lopussa Miikka Pitkäsen kauden 14. maalilla, kun SaiPa pelasi ilman maalivahtia. SaiPa kesti kuitenkin loppuun asti ja nousi 70 pisteeseen Ilveksen kanssa. Ilves on sijalla 8. suuremman voittomääränsä turvin.