Jatkuuko jumbojoukkue Bluesin syöksykierre?

Liigassa pelataan tänään viiden ottelun kierros. Espoo Bluesin alkukausi on alkanut surkeasti, sillä joukkue pitää viimeistä sijaa Liigan sarjataulukossa. Tänään Blues isännöi TPS:ää.

Bluesin lupauksia herättävä alkukausi on muuttunut katastrofiksi: HIFK-voiton jälkeen espoolaiset ovat hävinneet kaikki kolme otteluaan ja joukkue on päästänyt näissä otteluissa peräti 15 maalia. Bluesilla on ollut maalinteko-ongelmia koko kauden ajan, mutta oma pää pysyi ensimmäisissä otteluissa visusti kiinni. Nyt tilanne on toinen ja joukkue on viidellä pisteellä Liigan viimeisenä.

TPS:n alkukausi on ollut hieman kaksijakoinen – Käynnistymisvaikeuksien jälkeen peli on parantunut, mutta tekemistä vielä riittää. Joukkue on kärsinyt avainpelaajiensa loukkaantumisista, mikä on varmasti vaikuttanut tuloksiin. Varsinkin TPS-puolustuksesta puuttuu kärkitekijöitä, jonka vuoksi nuoret pelaajat ovat saaneet vastuuta.

TPS on sarjataulukossa sijalla kahdeksan ja kerättyjä pisteitä löytyy yksi enemmän, mikä on ennakkokaavailuissa korkealle asetetulle turkulaispoppoolle heikko suoritus – Vaikka loukkaantumisia onkin sattunut enemmän kuin laki sallii.

Yksi ratsu haastaa kokonaisen armeijan

Bluesia voidaan sanoa yhden miehen joukkueeksi: kultakypärä Kai Kantola on ollut kaikki kaikessa espoolaisille, sillä kovaotteinen hyökkääjä on iskenyt melkein puolet joukkueen 15:sta maalista. Kantola johtaa koko liigan pistepörssiä tehoin 7+3.

Bluesin suurin ongelma onkin ollut materiaalin kapeus: vain kuusi pelaajaa on onnistunut maalinteossa ja kymmenen pelaaja yltämään pisteille. On sanomattakin selvää, että tahti on ollut murhaavan huonoa.

TPS on yllättäen tehnyt yhden maalin vähemmän kuin Blues alkukauden aikana. Turkulaiset ovat iskeneet kauden kuudessa ottelussa vain 14 maalia, mutta pisteet ovat jakaantuneet useammalle pelaajalle.

Radek Smolenak, Ryan Lasch ja Lauri Tukonen ovat yltäneet viiteen pisteeseen ja jakavat joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikan. TPS:ltä löytyy käytännössä ja paperillakin enemmän ratkaisuvoimaa, mutta Aurojoen rannallakin ruuti on ollut märkää.

TPS:n suurin huolenaihe löytyy erikoistilannepelaamisesta – Etenkin alivoimapelistä, joka on Liigan huonointa. Bluesin erikoistilannepelaaminen on ollut selvästi parempaa, mikä antaakin kotijoukkueelle tänään suuren edun.

Seuraa heitä:

Siim Liivik: Seitsemän ottelua tehoin 0+0 ja tehotilasto viisi astetta pakkasella. Surkean alkukauden pelannut HIFK-kasvatti on ollut vain varjo entisestään. Osoittanut pystyvänsä pistetehtailuunkin, mutta Liivikiltä odotetaan laadukasta kahden suunnan peliä maustettuna fyysisillä otteilla. Tätä häneltä ei olla nähty, mutta heräämisen on joskus tapahduttava ja tänään siihen olisi taas tilaisuus

Mikko Rantanen: Turkulainen huippulupaus ei ole vielä avannut maalihanojaan tällä kaudella. Useaan otteeseen väläytellyt loistavia hyökkäyspään taitojaan, mutta peli on ollut tehotonta. Rantanen tarjoilee ketjukavereilleen ja hankkii itselleen maalintekopaikkoja, mutta osumat vain puuttuvat. Parhaimmillaan täysin pysäyttämätön.

Arvio:

Barona-areenalla nähdään kaksi alisuorittanutta joukkuetta, joilla molemmilla on kova nälkä lähteä tekemään uutta nousua sarjataulukossa. TPS lähtee ennakkosuosikkina illan otteluun, mutta Blues pystyy kotonaan jäädyttämään vastustajansa pelin täysin. Luvassa todennäköisesti hyvin vähämaalinen ilta.

Veikkaus: TPS lähtee kaksi pistettä taskussaan Turkuun lukemin 2-1 VL.

Kierroksen muut ottelut:

  • JYP-Pelicans
  • KalPa-SaiPa
  • Kärpät-HIFK
  • Sport-Lukko

Voit seurata kierroksen otteluita Ruutu.fi -palvelun sekä Nelonen Sport Pro -kanavien kautta. Kierros pyörähtää käyntiin kello 18:30.