JYP lähtee maksamaan kalavelkojaan Lappeenrantaan

Jyväskylän JYP haastaa tänään Lappeenrannassa SaiPan. Kierroksella pelataa myös viisi muuta ottelua.

Lappeenrannassa kohtaa tänään kaksi toisilleen tuttua joukkuetta: viime keväänä SaiPa tiputti JYPin puolivälierissä ja selvitti tiensä välieriin. JYPille on varmasti jäänyt sarjasta hampaankoloon, vaikka joukkueissa on koettukin muutoksia.

SaiPa on jatkanut siitä, mihin se viime kaudella jäi. Joukkueen peli on ollut tuttua aktiivista kiekkoa, mikä on tuonut jälleen menestystä. SaiPa matkaa kolmen ottelun voittoputkessa ja pitää hallussaan sarjataulukon toista sijaa.

JYPin kausi on lähtenýt hieman hiljaisemmissa merkeissä käyntiin – seitsemäntenä oleva JYP on pelannut vasta yhden vieraspelin tällä kaudella ja sekään ei mennyt odotusten mukaan – Ässät voitti JYPin kotikentällään 3-0, joten JYPin vieraskunto on vielä kysymysmerkki.

SaiPalla mahdollisuudet sarjakärjeksi

SaiPa on vain pisteen päässä sarjakärki HIFK:stä ja tänään joukkue saattaakin napata ykkössijan, mikäli lappeenrantalaiset voittavat JYPin. Tämä toki vaatii myös HIFK:n tappiota Helsingissä. SaiPa on pelannut vasta yhden kotipelin, joka oli tasan viikko sitten Lukkoa vastaan: tuolloin kotijoukkue esiintyi vakuuttavasti ja klaarasi 4-1-voiton.

SaiPalla on ollut uusia ja vanhoja vastuunkantajia. Viime kaudella joukkueeseen liittynyt Dave Spina on aloittanut kauden loistavasti ja iskenyt tehot 2+3. Puolustusta on johtanut Simo-Pekka Riikola, joka tunnetaan offensiivisistä taidoistaan. Nuorukainen on ottanut selviä kehitysaskeleita ja pelannut illasta toiseen hyvällä tasolla.

Viime kaudella isossa roolissa olleet Jesse Mankinen ja Janne Tavi ovat myös hoitaneet ruutunsa ja ollee tehokkaita hyökkäyspäässä. SaiPa-maalilla nähdään Jussi Markkanen, joka oli huilivuorossa viime pelissä. Markkasen taso on säilynyt ja hän kuuluu ehdottomasti Liiga-veskarien eliittiin.

Vierasjoukkueen tehot ovat jakaantuneet useammalle pelaajalle. Ainostaan Juuso Ikonen ja Jani Tuppurainen ovat onnistuneet maalinteossa kahdesti. Varsinkin lupaava Ikonen näyttäisi ottaneen viimeinkin kehitysaskeleita ja breikkaavan toden teolla Liiga-tasolla.

Joukkueen ykköstykit Mikko Mäenpää ja Eric Perrin ovat myös avanneet pistetilinsä, mutta parannettavaa löytyy vielä. JYPillä on ollut ongelmia hyökkäyksiin lähdössä, eikä joukkueen robottimainen trap-kiekko ole toiminut odotetulla tavalla. Vierasjoukkueen maalilla nähdään Tuomas Tarkki, joka ei ole niin ikään vielä repinyt itsestään parastaan irti.

Seuraa heitä:

Simo-Pekka Riikola: Lahjakas kiekollinen puolustaja on aloittanut kautensa räväkästi. Yli piste per peli -tahtia pelannut Riikola on väläytellyt aiemmilla kausilla potentiaaliaan, mutta nyt näyttäisi taso pysyvän. Nappaako lopullisesti ykköspuolustajan paikan joukkueessaan?

Juuso Ikonen: Jo neljännen Liiga-kautensa aloittanut 19-vuotias Ikonen on ollut JYP-hyökkäyksen pirteimpiä pelaajia. Tunnettiin suurlupauksena, mutta teot eivät ole toistaiseksi vastanneet odotuksia. Joko nyt nuorukainen lunastaa potentiaalinsa?

Arvio:

Tänään Kisapuistossa nähdään kaksi hyvin liikkuvaa joukkuetta. SaiPa on ollut vahva alkukaudella ja pääsee vasta toista kertaa kotikaukaloonsa. JYPillä on kuitenkin kalavelkojaan maksettavana, minkä vuoksi luvassa on todella tasainen kamppailu.

Veikkaus: SaiPa vie jännittävän trillerin jatkoajalla lukemin 4-3.

Kierroksen muut ottelut:

  • KalPa-HPK
  • Kärpät-Blues
  • Lukko-TPS
  • HIFK-Ässät
  • Tappara-Pelicans

Vetomiehille ja naisille yksi huomio kannattaa ottaa Helsingistä: tänään vietetään HIFK-päivää, joten Nordenskiöldin kadulla saattaa halli kiehua ja silloin punaiset ovat aina parhaimmillaan.

HIFK-Ässät-ottelu alkaa kello 18:30, mutta muut joukkueet lyövät yhteen jo kello 17:00. Voit seurata otteluita Ruutu.fi -palvelun kautta.