Tupsukorvat lähtevät pysäyttämään Hurrikaania

Liiga jatkuu tänään viiden ottelun kierroksella. Tampereen Ilves vierailee JYPin kotiluolassa ja pyrkii palaamaan voittokantaan.

Illan otteluun lähdetään hyvin tasaisista merkeistä, sillä molemmilla on taskussaan kuusi runkosarjapistettä. JYP on kerännyt pisteensä kotiotteluissa kaatamalla Sportin ja HPK:n. Jyväskyläläiset ovat iskeneet kotijäällään kahdessa ottelussa yhdeksän maalia, mikä kielii tehokkaasta hyökkäyspelistä, mutta täytyy muistaa, että vastustajat eivät ole olleet sieltä vahvimmasta päästä.

Ilves on JYPin tavoin napannut kauden neljästä ottelustaan kaksi voittoa: yhden kotonaan, yhden vieraissa. Ilveksen heikohkolta pelaajamateriaalilta ei odoteta ihmeitä, mutta tupsukorvat ovat näyttäneet pystyvänsä vahvaan peliin, kuten Kärppä-ottelussa viime viikolla, kun hallitseva mestari kaatui lukemin 3-1.

Vähämaalinen ilta?

Joukkueet eivät ole suoranaisesti päässeet vielä mässäilemään maaleilla tällä kaudella – Ilves on iskenyt neljässä ottelussa 10 maalia ja JYP 12 osumaa. JYPin pistehtailut ovat jakaantuneet tasaisesti, sillä peräti viisi pelaajaa on iskenyt kolme tehopistettä, joka riittää joukkueen sisäisen pistepörssin jaettuun ykkössijaan.

Yksi suurimmista onnitujista JYPissä on ollut Juuso Ikonen, 19, joka on ottanut selviä kehitysaskeleita kesän aikana. Ikonen on viimeistellyt tällä kaudella tehot 2+1, kun viime kaudella maaleja syntyi JYP-nutussa tasan nolla.

Ilveksellä on ollut selvä kärki, joka on ottanut roolia hyökkäyspäässä. HPK:sta Tampereelle siirtynyt Teemu Rautiainen on ollut vahva ja tehokas iskien neljään otteluun tehot 0+6. Rautianen muodostaa yhdessä Turo Asplundin ja Antti Tyrväisen kanssa hyvän kolmikon, jolta odotetaan ratkaisuja hyökkäyspäässä.

Ilves pelasi viimeksi tiistaina, joten tamperelaisilla ei ole ollut tiivis viikko. Joukkue koki tiistaina Lahdessa ruman 5-1-tappion heikon esityksen jälkeen, mikä saattoi herättää Ilves-nipun herätyskelloja.

Myös jyväskyläläiset pelasivat tiistaina, kun joukkue kaatoi HV-71:n voittolaukausten jälkeen. JYP on kuitenkin kotonaan selvästi vahvempi joukkue ja SaiPa- sekä HV-71-ottelut varmasti herättelivät Keski-Suomen ylpeyttä.

Tänään Jyväskylän Synergia-areenan jäälle luistelee kaksi ärsytettyä joukkuetta, joka takaa vauhdikkaan perjantai-illan.

Seuraa:

Markus Poukkula: Vauhdikas laituri on aloittanut kautensa tehoin 1+2. SaiPa-ottelussa tehoputket aukesivat kunnolla, kun Poukkula iski tehot 1+1. Hyvää kahden suunnan peliä esittänyt hyökkääjä on JYPin pelin ilmentymiä ja jättää jokainen ilta kaikkensa laatikkoon. Jatkuuko miehen pistetehtailu vai palaako Poukkula niin sanotusti arkeen?

Arvio:

Tänään nähdään vauhdikasta ja taistelevaa kiekkoa, missä maalit saattavat jäädä vähiin. JYPin robottimainen keskialueen puolustuspeli pakottaa Ilveksen roiskimaan ja taistelemaan päätykiekoista. Se ei välttämättä sovi tamperelaisjoukkueelle, mikä antaa isännille etulyöntiaseman.

Veikkaus: JYPin vahva kotipelaaminen jatkuu ja Ilves kaatuu lukemin 3-0.

Kierroksen muut ottelut:

  • TPS-HIFK
  • Lukko-Tappara
  • Ässät-Sport
  • Pelicans-SaiPa

Kaikki ottelut alkavat kello 18:30. Voit seurata illan koitoksia Ruutu.fi -palvelun sekä Nelonen Sport Pro -kanavien kautta.