KalPa kohtaa jälleen Kärpät – Kapanen palaa kokoonpanoon

Liiga-kieroksella tahkotaan tänään neljä ottelua. KalPa saa revanssin tänään Kärpistä, sillä joukkueet kohtasivat eilen Oulussa, missä kotijoukkue oli vahvempi numeroin 4-1.

KalPan kokoonpanoon palaa tänään odotettu henkilö: Pittsburgh Penguinsin harjoitusleirillä alkusyksyn viettänyt Kasperi Kapanen nähdään kuopiolaisten kakkoskentässä, jossa pelaavat myös Michal Birner ja Jukka Voutilainen.

KalPan kausi on mennyt jopa yläkanttiin – Joukkue on sarjataulukossa neljäntenä, kun Kärpät on vasta viidennellä sijalla. KalPa hävisi eilen Oulussa, mutta joukkue esitti hyviä otteita, kuten koko alkukauden aikana: kuopiolaisten riveistä löytyy paljon kiekollista osaamista ja joukkue onkin Pekka Virran johdolla palannut tuttuun palautuspeliinsä.

KalPa tiputtaa kymmeniä kertoja ottelussa kiekkoa alaspäin, jos keskialueelta ei löydy tilaa. Taktiikka onkin purrut, mutta hyökkäyspäässä joukkue tarvii vielä tehokkuutta, sillä KalPa on tehnyt kymmenessä ottelussa vain 24 maalia.

Kärppien kausi on käynnistynyt hitaasti. Hallitsevan mestarin suurin ongelma on kärkipelaajien nykykunnossa: muun muassa  Mika Pyörälä, Juha-Pekka Haataja, Patrick Davis, Lasse Kukkonen, Adam Masuhr ja Ivan Huml ovat pelanneet keskivertoa huonommin. Kun kärkiosasto palaa tasolleen, on Kärpät pysäyttämätön, mutta toistaiseksi Kärpät voidaan luokitella lähes keskikastin joukkueeksi.

Oululaiset ovat pystyneet pelaamaan hyvää puolustuspeliä, minkä ansiosta joukkue nappasikin eilen KalPalta kolme pistettä. Tänään Kärpillä on kuitenkin haasteellisempi tehtävä edessään, kun KalPa pääsee kotijäälleen hakemaan revanssia. Kuopiolaiset ovat voittaneet kaikki kauden ottelunsa, sillä ”lentokenttäjää” suosii KalPa pelitaktiikkaa täydellisesti.

Mikä on Kasperin merkitys?

Illan seuratuin pelaaja, Kasperi Kapanen, tuo kotijoukkueen hyökkäyspeliin ison määrän taitoa. Kapasen rinnalla pelaavat Birner ja Voutilainen, joten kolmikko on paperilla äärimmäisen kova. Birner on KalPan kultakypärä ja pelannut loistavan alkukauden, mutta Voutilaisen tehot ovat kadonneet viime aikoina. Kapanen piristää kyseistä kaksikkoa varmasti, mutta kuinka paljon?

KalPan niin sanottu ykköskenttä on kuitenkin Jaakko Rissasen johtama kolmikko, johon kuuluvat myös Janne Keränen ja Tomas Kubalik. Varsinkin tshekkihyökkääjä Kubalik on ollut vahva kauden alussa. KalPalla onkin kaksi vahvaa kenttää, jotka pystyvät pyörittämään vastustajan puolustusta näyttävästi.

Vierasjoukkueella on paperilla neljä vahvaa kenttää, mutta todellisuudessa vain yksi kolmikko on pystynyt pelaamaan tasollaan: Julius Junttila, Joonas Donskoi ja Joonas Kemppainen ovat yhdessä muodostaneet oululaisten parhaimman kolmikon ja heiltä odotetaan tänäänkin urotekoja. Kuopion iso jää palvelee nopeita ja taitavia Junttilaa ja Donskoita, ja kun Kemppainen vielä hoitaa puolustusvelvoitteet, on kotijoukkueella vastassaan äärimmäisen vaarallinen ketju.

Seuraa heitä:

Kasperi Kapanen: Penguinsin leirillä kehuja kerännyt Kapanen ei vielä viime vuonna pystynyt tehoilemaan odotetulla tavalla. Taitava laitahyökkääjä ei ole vielä tehnyt läpimurtoaan Liiga-tasolla, mutta nyt sitä häneltä odotetaan. Voi olla erittäin iso tekijä kuopiolaisten menestyksen kannalta.

Joonas Donskoi: Taitoniekka Donskoi on ollut vahva ja viimeinen läpimurron askel on tuloillaan. Potentiaali on korkeammalla kuin Liigassa, mutta nyt vaaditaan tekoja. Jatkuuko kehitys läpi kauden? Jos jatkuu, Donskoi ei enää vuoden päästä pelaa tässä sarjassa.

Arvio:

KalPa on kotonaan vahva ja suomalaiset ovat lauantai-iltaisin äänekkäämpää kansaa kuin arki-iltoina. Äänekäs yleisö ja kotijää ovat vahva kombinaatio, minkä vuoksi kuopiolaiset ovat tänään vahvoilla. KalPan kerroin lähentelee veikkauspeleissä tänään kolmea, minkä vuoksi allekirjoittanut vinkkaa veikkaajille lappuunsa ykköstä.

Veikkaus: KalPalle täysi pistepotti maalein 5-2.

Kierroksen muut ottelut:

  • Lukko-JYP
  • Pelicans-Tappara
  • TPS-Blues

KalPa-Kärpät-ottelu alkaa kello 18:30, kun loput ottelut pyörähtävät käyntiin jo kello 17. Kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu.fi -Palvelussa sekä Lukko-JYP-ottelu Nelonen Pro 2:lla.