Kärpille runkosarjan piste-ennätys, playoffit karkasivat KalPalta – Sportilla saumat JYPin ohi pleijareihin

Kärpät harjoitteli maalintekoa

Kärppien tahti ole hiipunut, selvästä sarjajohdosta huolimatta. 15 viime ottelusta oululaisille on kirjattu vain kolme varsinaisen peliajan tappiota, suoria voittoja on 12. Kun kaksi kierrosta on jäljellä, niin Kärpät on jo ohittanut kahdella pisteellä runkosarjan kaikkien aikojen piste-ennätyksen, joka oli 131 pistettä. Uusi ennätys on nyt 133 pistettä.

Lisäksi Kärpät rikkoi tämän päivän kierroksen myötä varsinaisen peliajan voittoennätyksen, joka kirjataan nyt 40 voitolla. Aikaisemmin TPS ja JYP jakoivat ennätyksen 39 voitolla. Otteluiden pistekeskiarvon ennätys paranee myös, se on nyt noin 2,30 pistettä per ottelu.

Illan ottelussa Kärpät kaatoi Jukurit Mikkelissä maalein 6-0.

KalPa odottaa kesäloman alkamista, Sport nousi uhkaamaan JYPiä

Kuopiossa KalPan ohut oljenkorsi playoffeja varten olisi vaatinut kolmen pisteen voiton ja JYPin varsinaisen peliajan tappion. JYP hävisi Lappeenrannassa selvin numeroin lukemin 6-0, mutta Pelicans oli liian vahva vierailija kuopiolaisille maalein 1-4, joten KalPan kahdella viimeisellä ottelulla ei ole panosta jos sellaiseksi ei lasketa KooKoon edellä pysymistä.

JYP sai sen sijaan pahemman uhkaajan Vaasan Sportista, sillä Sport kaatoi Ässät suurinumeroisesti maalein 6-2 Porin vierailullaan ja on enää kahden pisteen päässä JYPistä. Sportin playoff-paikka on joukkueen omissa käsissä, sillä JYPillä on yksi ottelu vähemmän jäljellä kuin Sportilla.

Runkosarjan loppuasetelmat

Yksi ottelupari on jo lähellä toteutua, sillä sijoilla 8. ja 9. majailevat Ilves ja SaiPa ovat molemmat 88 pisteessä. Joukkueiden edellä on Lukko, jolla on 93 pistettä. Yksi piste Lukolle varmistaisi Ilveksen ja SaiPan kohtaamisen playoffien karsintakierroksella.

Sijat 5-7 voivat vielä muuttua, sillä HPK, HIFK ja Lukko ovat kolmen pisteen sisällä, joten panosta riittää runkosarjan loppuun asti. Kärkinelikko on jo selvillä, sillä neljäntenä oleva TPS on neljän pisteen karkumatkalla HPK:lta ja hämeenlinnalaisilla on vain yksi ottelu jäljellä. Sijat 2-4 ovat nekin vielä auki. Vahvimpana ehdokkaana kakkospaikalle on Tappara, jolle riittää 1-2 pistettä kakkossijaan viimeisestä kahdesta ottelusta. Pelicans on kolmantena, pisteen edellä TPS:ää.

Muissa otteluissa HIFK kaatoi kotonaan TPS:n maalein 4-2 ja Ilves kuittasi kaksi pistettä jatkoajan jälkeen HPK:ta vastaan maalein 2-1. Lukolla oli mahdollisuus varmistaa vähintään 7. sija, mutta KooKoo haki pisteet Raumalta lukemin 1-4.

Kansikuva: AOP