Kärppien Julius Junttila haluaa näyttää HIFK:ta vastaan

Hallitseva Suomen mestari Oulun Kärpät on voittanut seitsemästä pelaamastaan ottelusta neljä ja hävinnyt kolme. He ovat 12 pisteellä Liigassa sijalla neljä. HIFK-ottelun alla Kärppien hyökkääjä Julius Junttila vastasi kysymyksiimme.

Alkukausi on lähtenyt käyntiin. Miten se on sujunut omiin odotuksiinne nähden?

-Se on sujunut vähän vaihtelevasti. Olemme pelanneet ihan hyviä pelejä ja sitten myös hieman huonompiakin. Koko joukkueella on vielä paljon parannettavaa monissa asioissa. Nyt olemme kuitenkin menossa taas parempaan suuntaan. Asiat näyttävät ajoittain siltä, miltä me haluammekin niiden näyttävän.

Kärppien joukkue on hieman muuttunut viime kaudesta. Miten tämä kaikki on näkynyt joukkueen tekemisessä?

-Onhan meiltä jonkin verran lähtenyt pelaajia. Runko on pysynyt suhteellisen hyvin kasassa. Vähän on tullut uudenlaisia pelaajia mukaan, mutta pyrimme olemaan samanlainen joukkue, kuin viime vuonnakin, Junttila sanoo.

-Pelaamme tunnollisesti molempiin suuntiin ja meillä on hyviä kiekollisia pelaajia. Voisin sanoa, että tunnollinen kahteen suuntaan pelaaminen on meidän tavaramerkkimme.

Junttila on päässyt mukavasti pisteiden makuun alkukaudella (7 ottelua 3+2=5), mutta jalat pysyvät silti tiukasti maassa.

-Ihan hyvää suorittamista on ollut. On pelaamisessani tietenkin vielä parannettavaa, mutta en nyt aivan pettynytkään voi olla tähän alkukauteen.

HIFK haki edellisessä kohtaamisessa pisteet Oulusta lukemin 1-4. Millainen matsi on tänään edessä?

-Varmasti tosi tiukka matsi tulossa. Edellisen pelin IFK:ta vastaan hävisimme huonolla pelillä täällä Oulussa. Se oli niin heikko peli meiltä, että haluamme näyttää kaikille, miten pystymme pelaamaan hyviä joukkueita vastaan.

Paljon on puhuttu myös katsojamäärien putoamisesta. Ovatko alkukauden pienet katsojamäärät näkyneet myös Oulussa?

-On tämä ilmiö Oulussakin ollut. Varsinkin CHL-pelit. Ne eivät ole ihan hirveästi yleisöä vetäneet, mutta muuten varmaan aika samoja lukemia, kuin aikaisempinakin syksyinä.

Luuletko, että CHL on vielä niin uusi sarja, että se ei kiinnosta suomalaisyleisöä?

-Se on varmaan päällimmäisin syy, että niitä joukkueita ei oikein vielä tunneta ja CHL-pelejä pidetään vähän niin kuin harkkamatseina. Omasta mielestäni nämä ovat kyllä hyviä pelejä ja vähän erilaisia, mitä olemme tottuneet näkemään. Uskon, että se arvostus sarjaa kohtaan nousee vielä vuosien kuluessa, Junttila kertoo.

Kärpät-HIFK tiistaina 30.9 klo 18.30