Kommentti: TPS:ltä loppuvat tekosyyt kesken – pudotuspeleissä on tultava menestystä

Ruutu LogoVoit katsoa Liigan pudotuspelit aina Kanada-maljan nostoon asti Ruutu+ -palvelun kautta.

Voita VIP-aitiopaikat Jokerien playoff-kotiavaukseen – osallistu kilpailuun tästä!

TPS nousi yllättäen jopa kiekkokansan kuumimmaksi puheenaiheeksi keskiviikkona. Tätä voi pitää melkoisena saavutuksena, kun naisten maajoukkue oli aikaisemmin napannut pronssia ja Leijonien turnaus vastaavasti tullut päätökseen tappiolla Kanadaa vastaan.

TPS julkaisi keskiviikkona kaksi vahvistusta. Joukkueen kannattajat saivat aihetta juhlaan, kun Oula Palve liittyi turkulaisten riveihin kaksi seuraavaa kautta kattavalla sopimuksella. Varsinkin sosiaalisessa mediassa hämmennystä aiheutti toinen vahvistus, joka olikin TPS:n väreissä oleva olut. Tämä ei luonnollisesti kaikkia miellyttänyt, kun monet odottivat toista laadukasta pelaajaa.

Oluen aiheuttama kohu jätti Palven hankinnan varjoon. Kyseessä on erittäin kova vahvistus TPS:n jo ennalta vahvaan kokoonpanoon. Sarjataulukon hopeasijalla majailevat turkulaiset lähtevät pudotuspeleihin yhtenä suurimmista mestarisuosikeista.

Varsinkin sentterikalusto on ehdottomasti Liigan kovin. Eric Perrin, Ilari Filppula tai Palve olisivat suurimmissa osassa joukkueista ykkössenttereitä. Edellä mainitun kolmikon lisäksi Kalle Kaskisella on käytettävissään keskikaistalla muun muassa Patrik Virta, Zach Budish, Teemu Väyrynen sekä Jonne Virtanen. Keskushyökkääjistä turkulaisten menestys ei tule jäämään kiinni. Eikä sitä tule tapahtumaan laitureidenkaan osalta. Senttereistä osa joutuu pelaamaan laidassa, jonka myötä TPS saa kasaan erittäin vahvat neljä ketjua, joista jokainen pystyy ratkaisemaan otteluja.

Viimeistään Budishin ja Palveen hankintojen myötä TPS:n hyökkäyksessä on nyt laajuutta ja vastuuta voi jakaa tasaisemmin. Viime keväänä turkulaisten kausi päättyi jo puolivälierissä HIFK:ta vastaan ja joukkueen kokeneet avainpelaajat vaikuttivat väsähtäneiltä tiiviin ottelutahdin keskellä. Tällä kaudella sitä ongelmaa ei pitäisi tulla.

Eikä TPS:llä ole hävettävää puolustuksenkaan suhteen. Turkulaisten takalinjoilla on erinomainen sekoitus kiekollista taitoa sekä väkeviä oman pään luutia. Laajuutta ei tosin ole aivan yhtä paljon kuin hyökkäyskaluston suhteen, mutta ilman vakavia loukkaantumisia siihen ei ole tarvettakaan.

Kokemattoman valmennuksen ohella isoin kysymysmerkki on maalivahtiosasto. TPS lähti kauteen mielenkiintoisella kaksikolla, kun Oskari Setänen sai kirittäjäkseen Rasmus Tirrosen. Setänen on kantanut ainakin toistaiseksi nimellistä ykköstorjujan viittaa, mutta 23-vuotiaan torjujan otteet ovat ajoittain ailahdelleet paljon. Miten käy pudotuspeleissä? Sen kertoo vain aika. Ainakin TPS:llä on heittää tolppien väliin kaksi liigamitat täyttävää veskaria.

TPS:n joukkueen ydin on erittäin kokenut. Vaikka konkarit ovatkin esiintyneet pääosin erinomaisesti, niin vuodet vierivät eteenpäin armotta. Nykyisellä rungolla mahdollisuudet mestaruuden voittamiseen käyvät vähiin. Tällä kaudella on TPS:n sauma iskeä. Tällä kaudella ei edes ole yhtä suurta mestarisuosikkia pudotuspeleihin lähdettäessä, vaan useampi joukkue on samalla viivalla. Nyt turkulaisilla ei ole tekosyitä, joiden taakse vetäytyä. Tällä kokoonpanolla pitää tulla menestystä.

Kansikuva: All Over Press