Kärppien konkarilla riittää vaikeuksista huolimatta luottoa joukkueeseensa: ”Olemme näyttäneet, että voimme kaataa kärkijoukkueita”

Kestomenestyjä Oulun Kärppien kokenut hyökkääjä Mika Pyörälä on viime aikoina ottanut joukkueensa todelliseen reppuselkään ja hilannut oululaisia vaikean syksyn jälkeen paremmille sijoille sarjataulukossa. Kärpät on tarrannut tällä hetkellä otteensa kiinni pudotuspelipaikkaan (9. sija) ja mikäli se on Pyörälästä kiinni, niin joukkue jatkaa vain nousemistaan. 35-vuotias konkari tehtaili viime pelissä Turun Palloseuraa vastaan komeat pisteet 3+1. Hänen vireessä ei ole kyse kuitenkaan mistään poppakonsteista, Pyörälä itse kertoo Faneille.comin haastattelussa.

– Olen pystynyt pelaamaan tasaisesti kauden alusta asti. Kun pelaa hyvällä itseluottamuksella ja 20 minuuttia per peli, niin pitääkin tulla onnistumisia. Jos olisin ollut yksin siellä jäällä, niitä tehoja ei olisi tullut, hyökkääjä sanoo vaatimattomana.

Kärppien heikkoon kauteen on etsitty syitä muun muassa joukkueen harjoittelusta, jonka vaatimustaso ei ole miellyttänyt kaikkia osallistujia. Pyörälä kertoo tilanteen ainakin nyt olevan kelvollinen.

– Olemme parantaneet tekemistä jäällä ja sen ulkopuolella. Paiskimme kovin hommia ja olemme kiinnittäneet enemmän huomiota pelillisiin asioihin. Teemme hommia hyvin myös sen oman työkalumme (kropan) eteen, jotta jaksamme pelata.

Kärppä-ikonin mukaan joukkue on järkevöittänyt pelinopeuttaan syksystä.

– Nyt pelaamme ehkä hieman hitaammin, mutta pitää ottaa huomioon, että myös vastustaja määrittää pelimme nopeuden. Meidän pitää sopeutua sekä kovaan paineeseen että ”träppiin.”

Pyörälä uskoo joukkoihinsa siinä määrin, että pudotuspelipaikan tullen vain taivas on rajana.

– Olemme näyttäneet, että voimme kaataa kärkijoukkueita. Nyt voittoja ja pisteitä tarvitaan joka jengejä vastaan. Pudotuspeleissä voi sitten tapahtua mitä vain, hyökkääjä sanoo itsevarmasti.

Lopuissa runkosarjan otteluissa ”Spedellä” on myös henkilökohtainen panos pelissä. Hän nousi nimittäin juuri pistepörssin kärkeen ohi Tapparan tehokaksikko Veli-Matti Savinaisen ja Henrik Haapalan. Pistepörssin voitto ei ole miehen omien sanojensa mukaan merkitykseltään kummoinen.

– En tiedä. Aika näyttää. He ovat kovia pelimiehiä molemmat, joten saa nähdä. En minä silleen ala sitä miettimään. Enemmän minulle merkitsee ”pleijaripaikan” saavuttaminen tällä hetkellä.

Unibet tarjoaa kattavan kerroinvalikoiman Liigaan – kierroksen kertoimet löydät täältä!

Kansikuva: All Over Press