Kestääkö HPK enää yhtään tappiota?

Hämeenlinnan Pallokerhon pudotuspeliunelma menee tiukille, ellei joukkue ala haalimaan pisteitä kovempaan tahtiin. Tänään joukkue hakee voittoa Jyväskylässä JYPin vieraana.

HPK:n tilanne on tukala, sillä se on kahdeksan pistettä pudotuspeliviivasta jäljessä eikä runkosarjaa ole enää jäljellä paljoakaan. HPK:n edellä ovat Ässät ja Ilves, joilla on yksi ottelu pelattuna enemmän, mutta tätä kaksikkoa ei nähdä tänään kaukalossa, joten puntit tasoittuvat. Sopiikin kysyä, kestääkö HPK enää yhtään tappiota? Teoriassa HPK:n mahdollisuudet eivät kuole vielä, jos hämeenlinnalaisille tulee tänään takkiin, mutta miten joukkue käsittelee sen tilanteen, että heidän pitäisi kurota kuuden ottelun aikana kahdeksan pisteen väli kiinni.

Mikäli Kerho pystyy tänään ottamaan voiton Keski-Suomesta, on HPK:n ero Ilves-Ässät-kaksikkoon enää viisi pistettä, mikä varmasti herättäisi hämeenlinnalaiset aivan uuteen lentoon. HPK:lla vielä sinänsäkin otollinen tilanne, että joukkue kohtaa tämän kaksikon vielä maaliskuun alkupuolella. Lisäksi Kerho saa vastaansa viimeisissä otteluissaan TPS, Sportin, Pelicansin ja Lukon. Eli hämeenlinnalaisten asetelmat ovat vielä loistavat – varsinkin, jos tänään joukkue onnistuu voittamaan.

Mikä on JYPin pelipäiväfiilis?

JYPillä riittää vielä iso panos loppukaudella, sillä joukkueella on kaikki mahdollisuudet napata vielä kotietu. Kolikon kääntöpuolena on se, että jyväskyläläiset voivat hyvinkin vielä tippua villi kortti -kierrokselle, ellei joukkue ala löytää tasaisuutta otteisiinsa. JYPin helmikuu ei ole varsinaisesti mennyt nappiin eikä joukkue tule tällä pelillä niittämään varsinaisesti menestystä pudotuspeleissä. Kuudentena runkosarjassa majaileva JYP on vain pisteen edellä Lappeenrannan SaiPaa, joka varmasti haluaa napata hurrikaaneilta viimeisin suoran pudotuspelipaikan.

JYPiltä on puuttunut tasaisuus: hyvää peliä on seurannut huono peli. Viime ottelussa JYP esitti hyviä otteita kaatamalla Pelicansin, mutta sitä ennen keskisuomalaiset kokivat 7-2-tappion Bluesille. JYPin helmikuuhun mahtuu myös 7-1-tappio Tapparalle. Voidaanki todeta, että JYPin tämän päivän pelistä on hankala vetää johtopäätöksiä, sillä jyväskyläläisten fiilis vaihtelee päivän mukaan.

Herätys, Kerho-tähdet!

HPK:n vahvuuksiin on kuulunut tällä kaudella taidokkaat yksilöt, jotka ovat vieneet Kerhoa voitosta voittoon. Viime aikoina maalinteko on kuitenkin tökkinyt eikä HPK:sta löydy ratkaisijoita. Viime aikoina vierasjoukkueen tehokkain pelaaja on ollut Marek Viedensky iskemällä maaottelutauon jälkeen tehot 1+3, mutta esimerkiksi Jesse Saarinen ja Zach Hamill ovat laittaneet ketsuppipullonsa lähes kokonaan kiinni: Saarinen on iskenyt viimeiseen kuuteen otteluun yhden syöttöpisteen ja Hamill puolestaan yhden maalin. Näissä kuudessa ottelussa HPK on tehnyt vain kymmenen maalia, joten joukkue tarvitsisi visusti kärkipelaajiensa heräämistä.

JYPillä ovat tutut miehet hääränneet hyökkäyspäässä, mutta hurrikaanien ongelmat ovatkin puolustuspäässä: joukkueelle tapahtuu liikaa lapsuuksia omalla alueella eikä maalivahtipelikään ole ollut parhaimmillaan.

Seuraa heitä:

Eric Perrin: JYPistä kauden jälkeen lähtevä Perrin on ollut hyvässä vedossa ja taistelee koko sarjan pistepörssin voitosta. Maaottelutauon jälkeen tehot 1+7 värkännyt Perrin on vieläkin Liigan parasta eliittiä, minkä vuoksi JYP-johdon sekoilu onkin ihmeellistä.

Jesse Saarinen: väkkärämäinen taitopelaaja pelasi vielä vähän aikaa sitten elämänsä kiekkoa, mutta miehen meno on hyytynyt kauden tärkeimmällä hetkellä. HPK tarvitsee Saariselta urotekoja, mikäli hämeenlinnalaiset haluavat pudotuspeleihin mukaan.

Arvio:

JYP on parhaimmillaan liian iso palo HPK:lle purtavaksi, mutta Kerhon panokset ovat niin suuret, että joukkue haluaa voittoa kovempaa kuin kertaakaan tällä kaudella. Kerho näytti viime ottelussa Bluesia vastaan hyviä elkeitä, mutta nyt joukkue joutuu vieraskentällä pakkovoitto niskassaan. Tilanne ei ole helppo ja Kerhon peli voi hyvin mennä totaaliseksi punnertamiseksi. Tänään tuskin nähdään isoja eroja maalien suhteen, sillä peli on tarkkaa ja taistelevaa.

Veikkaus: HPK voittaa jatkoajalla 3-2.

Kierroksen muut ottelut:

  • Pelicans-HIFK
  • Tappara-Lukko

Matsit pyörähtävät käyntiin tutusti kello 18:30 ja voit seurata loppukauden huipunnusta Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.