Otteluennakko: Sportilla surkeat tilastot Kärpät-otteluista

Perjantain Liiga-kierroksella pelataan neljä kamppailua, joista Faneille.com tarkastelee Kärppien ja Sportin välistä vääntöä.

Hallitseva mestari Kärpät ei ole ollut helpoin vastus Liiga-nousija Sportille, jonka viimeaikaiset otteet ovat näyttäneet suhteellisen hyviltä. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella neljästi ja tänään pelata kauden viides ja samalla viimeinen Kärpät-Sport-taisto – oululaiset ovat napanneet kaikista kohtaamisista voitot maalieron ollessa 13-2. Vaasalaiset ovat siis iskeneet Kärppiä vastaan vain kaksi maalia ja toisen näistä maaleista iski Vaasasta Ruotsiin siirtynyt Damien Fleury, joten Sport-nipussa on tällä hetkellä vain yksi pelaaja, joka on tehnyt Kärppiä vastaan maalin tällä kaudella: Jarkko Immonen iski joukkueiden kauden toisessa kohtaamisessa vaasalaisten ainokaisen, kun Kärpät nappasi voiton jatkoajalla.

Otteluparin tehokkain pelaaja on ollut vähemmän yllättäen oululaisten Joonas Donskoi, joka on päässyt kaikissa neljässä ottelusa tehopisteille – Donskoi on iskenyt kotkalaumaa vastaan tehot 1+4. Kärppien maalivahdit Tomi Karhunen ja Iiro Tarkki ovat molemmat napanneet Sportista kaksi voittoa ja yhden nollapelin.

Vieraat tarvitsevat tunnetta

Vierasjoukkue Sportilla ei ole tänään helppo paikka, kun vastassa on kovakuntoinen sarjakärki, jonka voittaminen vaatisi jo pientä ihmettä. Sportin peli ei perustu taitoon vaan kovaan työntekoon ja tunteeseen – mikäli joukkueen työmoraali ei ole maksimissaan, on vaasalaisten mahdollisuudet ohuet. Tämä nähtiin esimerkiksi viime ottelussa Bluesia vastaan, kun Sport ei pystynyt tulemaan otteluun parhaassa liekissään.

Viime viikonlopun back-to-back-ottelut tarjosivat sitä parasta kotkalaumaa, sillä Sport pelasi tunteella ja taistellen. Lopputuloksena kaksi hienoa kamppailua, joista toinen päättyi Sportin voittoon. Vaasalaisten meno on parantunut kauden vanhetessa ja joukkue jättikin jumbosijan TPS:n hoivaan. Sportin pudotuspelihaaveet ovat jo melko utopistisia, mutta esimerkiksi Pelicans on vain kolmen pisteen päässä ja Pohjanmaalla halutaan taatusti napata loppukauden aikana lahtelaisten päänahka.

Kotijoukkue Kärpät on matkalla runkosarjan voittoon ja joukkueen meno on ollut suorastaan loistavaa viimeisen kahden kuukauden ajan – oululaiset ovat hävinneet joulu- ja tammikuun aikana vain kolme ottelua, joista kaksi on tullut varsinaisella peliajalla. Käsittämättömän kova tilasto luo uskoa kevääseen ja Kärpät onkin selvästi suurin mestarisuosikki. Joukkueen jokainen osa-alue näyttäisi olevan kunnossa, vaikka esimerkiksi Lauri Marjamäen suojattien keskushyökkääjäosasto ei ole paperilla kuitenkaan Liigan paras.

Joukkueet eivät ole kärsineet kovin pahoista loukkaantumisista viime aikoina, mutta Kärpät sai kolauksen viime ottelussa, kun Ivan Huml loukkaantui ja joutui toistaiseksi sivuun otteluista.

Seuraa heitä:

Saku Mäenalanen: Nuori oululaishyökkääjä on päässyt paremmin mukaan kevätkauden aikana Liiga-peleihin ja vastannut huutoon. Muodosti Jesse Puljujärven ja Patrick Davisin kanssa viime ottelussa hyvän kolmikon ja heidät nähdään todennäköisesti myös tänään yhdessä.

Ville Leskinen: Kesken kauden Sportiin tullut kärppäkasvatti iski pari vuotta sitten Mäenalasen kanssa oululaisten A-nuorissa tuhoisaa jälkeä. Leskinen on saanut Vaasassa roolia ja Mäenalasen tavoin vastannut loistavasti huutoon.

Arvio:

Kärpät hoitaa kotonaan tyylipuhtaan voiton eikä anna Sportille mitään saumoja. Vieraat tekevät parhaansa ja saattavat pitää lukemat melko tasaisina, mutta Kärppien kiekollinen yliote on liikaa vaasalaisille, jotka joutuvat tänään pelaamaan lähinnä puolustus- ja keskialueella.

Veikkaus: Kärpät voittaa 3-0

Kierroksen muut ottelut:

  • JYP-KalPa
  • Pelicans-TPS
  • Tappara-HIFK

Kierros starttaa kello 18:30 ja voit seurata kamppailuja Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa. Pro-kanavat ovat nähtävissä tänä viikonloppuna kaikille ilmaiseksi.