Kommentti: Espoolaiset osoittivat kuuluvansa liigakartalle

Bluesia on riepoteltu mediassa mielin määrin pitkin kautta. Tosin ihan aiheesta, sillä seuran asiat on sössitty kaukalon ulkopuolella toden teolla eikä tulevaisuudesta ole vielä mitään tietoa.

Kausi on ollut espoolaisjoukkueen kannattajille poikkeuksellisen raskas. Lähes kaikki avainpelaajat ovat yksitellen jättäneet seuran ja kaukalossa on tullut takkiin illasta toiseen. Bluesin nuoret pelaajat ovat taistelleet urheasti, mutta useimmiten tuloksena on ollut tiukka tappio. Espoolaiset nappasivat eilen kolme pistettä 16 ottelun tauon jälkeen. Kotikaukalossa täysi pistepotti irtosi edellisen kerran lähes päivälleen kaksi kuukautta sitten.

Sekava tilanne on vaikuttanut auttamattomasti myös yleisömääriin. Bluesin kuluvan kauden yleisökeskiarvo kotiotteluissa on 3366, kun taas viime kaudella vastaava lukema oli 3985. Jossain Espoon otteluissa on jääty melkein alle 2000 silmäpariin. Näky on ollut karu hieman yli 7000 henkeä vetävällä Metro Areenalla.

Yksi asia on pysynyt kuitenkin muuttumattomana koko kauden. Metro Areenan kotifanien kulmaus on pitänyt yllä loistavaa meininkiä aina syyskuusta lähtien. Kauden kohokohta nähtiin eilisessä ottelussa SaiPaa vastaan. Tai oikeastaan sen jälkeen.

Bluesin kannattajat pitivät upeaa meteliä läpi ottelun ja paikalla oli komeasti reilut 4500 katsojaa, jotka antoivat ansaitut suosionosoitukset joukkueelle ottelun päätyttyä. Tuuletuksista ja tunnelmasta päätellen joku ulkopuolinen olisi saattanut luulla, että Blues olisi voittanut vähän enemmän kuin runkosarjaottelun. Vaikka kausi on ollut täynnä vastoinkäymisiä, niin espoolaiset osasivat ottaa kauden viimeisestä kotiottelusta kaiken irti. Ilta oli varmasti ikimuistoinen myös monille kaukalossa taistelleille nuorille pelaajille.

Maanantaina nähtiinkin hieno osoitus espoolaisesta kiekkokulttuurista ja sillä on ehdottomasti paikkansa Liigassa. Espoolaisen jääkiekkoilun tulevaisuus on kuitenkin vielä täysin auki. Monet pelkäävät, että nykymuotoinen Blues nähtiin maanantaina viimeistä kertaa kotikaukalossaan.

Meni asiat kulisseissa miten tahansa, niin kovin ruusuista polkua espoolaisille on vaikea ennustaa eikä nousu takaisin huipulle tule olemaan pelkkää juhlaa. Maanantai oli kuitenkin osoitus siitä hienosta potentiaalista, mikä Espoossa piilee. Se pitää vain saada jatkossa kaivettua esiin useammin kuin kerran kaudessa.

Kansikuva: All Over Press