Kommentti: Jaot uusiksi – Liigan mestaruus voidaan jakaa jo nyt

Rule Britannia – Voita VIP-reissu Teemu Packalénin UFC-matsiin Lontooseen

Liigan siirtoikkuna lähestyy loppuaan ja viimeisten päivien aikana on nähty muutamia mielenkiintoisia siirtoja. HIFK vahvisti sunnuntaina rivejään nappaamalla peräti kolme pelaajaa KooKoosta. Pelicans aloitti tiistain väkevästi julkaisemalla sopimuksen Karri Rämön kanssa, joka on terveenä ollessaan ehdottomasti aivan sarjan parhaita maalivahteja. Toistaiseksi isoimman pommin tiputti kuitenkin hetkeä myöhemmin Tappara.

Hallitseva mestari hankki loppukauden mittaisella sopimuksella riveihinsä Amur Habarovskissa pelanneen Kristian Kuuselan. Viime kaudella Liigan pistepörssin voittanut laituri saalisti pelaamissaan 52 KHL-ottelussa tehot 7+14.

Tappara on ollut läpi kauden ylivoimaisesti suurin mestarisuosikki. Liigan piikkipaikkaa lähes yhtämittaisesti hallinnut joukkue on pelannut todella vakuuttavaa kiekkoa koko sesongin eivätkä tamperelaiset ole jääneet vielä kertaakaan pistettä kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Tapparalla on tällä hetkellä käynnissä kauden pitkin tappioputki, kun alla on kaksi häviöön päättynyttä ottelua. Viimeisimmässä ottelussaan Oulussa Jussi Tapolalla ei tosin ollut käytettävissään muun muassa maajoukkueen mukana olleita Henrik Haapalaa ja Veli-Matti Savinaista.

Tappara johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla ottelun enemmän pelanneeseen TPS:ään. Tamperelaiset ovat tehneet sarjan eniten maaleja, kun vastustajan verkko on heilunut peräti 157. Puolustuksenkaan suhteen ei ole ollut moitteita, kun päästettyjä maaleja on kolmanneksi vähiten. Myös ylivoima on toiminut läpi kauden 30%:n tehokkuudella, kun taas toiseksi parhailla joukkueilla kyseinen lukema on hieman yli 20.

Viime kauden tapaan Tapparalla on todella laaja kokoonpano. Veli-Matti Savinainen johtaa 28 täysosuman myötä maalipörssiä ylivoimaisesti. Tämän lisäksi kuusi muuta joukkueen pelaajaa ovat tehneet vähintään kymmenen maalia, mikä on Liigan isoin lukema. Varsinkin laitureiden osalta hallitsevalla mestarilla on erittäin hyvä tilanne ja nimekkäitä pelureita riittää jokaiseen neljään ketjuun. Haapala ja Savinainen ovat toki se terävin keihäänkärki, mutta heidän lisäksi joukkueesta löytyy pelkästään laitureiden paikalle sellaisia nimiä kuin Jukka Peltola, Teemu Nurmi, Sebastian Repo ja Jere Karjalainen, joista jokainen mahtuisi mihin tahansa Liiga-joukkueeseen kärkiketjuihin. Sentteriosasto on vastaavasti kenties se Tapparan heikoin osa-alue, etenkin kun joukkue vahvisti hiljattain puolustustaan KHL-seura Medvescak Zagrebista saapuneella Blake Parlettilla. Jani Lajunen, Juhani Jasu, Jan-Mikael Järvinen ja Otto Rauhala muodostavat pätevän nelikon, mutta loukkaantumisiin ei juurikaan ole varaa.

Ja nyt jo valmiiksi suurimpana mestarisuosikkina pidetyn joukkueen riveihin lisätään kolmena edellisenä keväänä pelkästään pudotuspeleissä 46 pistettä Tapparalle takonut hyökkääjä. Viime vuonna runkosarjan parhaaksi pelaajaksi valittu Kuusela on poikkeuksellisen laadukas vahvistus Liigaan, mutta erityisesti valmiiksi kovassa vireessä olevaan Tapparaan. JYPillä, TPS:llä, KalPalla ja kumppaneilla on vielä sanansa sanottavana keväällä, mutta vaatii melkoista suoritusta joltain joukkueelta pystyä päihittämään Tappara neljä kertaa kevään aikana.

Liigan siirtorajan lopussa on nähty monia mielenkiintoisia siirtoja, mutta esimerkiksi vahvistuksia metsästäneet Kärpät ja TPS ovat olleet toistaiseksi vielä hiljaa. Kuuselan hankinta ei ainakaan vähennä joukkueiden toimistoilla painetta vahvistusten suhteen.

Liiga jatkuu tällä viikolla 20 ottelun voimin ja taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumimmillaan. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press