Kommentti: KalPa on ottamassa komeaa torjuntavoittoa pajatson tyhjentymisestä

Ruutu LogoVoit seurata KalPan otteita ensi kaudella tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelun kautta.

Betsafen Kasinolla jaetaan tänä kesänä tuhansia ilmaiskierroksia ja käteistä. Osallistu kampanjaan, pelaa kampanjapelejä ja nappaa osuutesi!

KalPan pajatso tyhjeni sensaatiomaisen kauden jälkeen, kun moni hopealle yltäneen joukkueen avainpelaajista vaihtoi maisemaa. Kuopiolaiset ovat kuitenkin tehneet siirtomarkkinoilla erittäin mielenkiintoisia liikkeitä.

KalPa on menettänyt kauden päätteeksi käytännössä kaikki tärkeimmät pelurinsa, kun viisi kuudesta parhaasta pistemiehestä, huimat vuodet Kuopiossa pelannut Eero Kilpeläinen lähtivät uusien haasteiden perään. Tällaisten aukkojen paikkaaminen olisi haastavaa jopa sarjan suurimmilla budjeteilla operoiville joukkueille.

Suurin muutos tapahtui kuitenkin jään ulkopuolella, kun viimeisimmällä visiitillään kolme kautta joukkuetta valmentanut Pekka Virta sai väistyä ja Sami Kapanen nousi päävalmentajaksi.

KalPan viime kauden huima suoritus ei ollut sattumaa, vaikka kaikki tähdet olivatkin kohdallaan, sillä joukkue välttyi muun muassa pahoilta loukkaantumisilta. Kyseessä oli pitkäjänteinen työ, jossa varsinkin Virralla oli iso rooli. Kolmen vuoden projekti kulminoitui hopeamitaliin.

Kuopiolaisten lähtökohdat tulevaan kauteen ovat varsin haasteelliset, mutta samalla iso mahdollisuus. Savolaiset ovat tehneet erinomaisia kiinnityksiä joukkueeseensa.

KalPa on hankkinut riveihinsä erityisesti nuoria ja nälkäisiä, ison potentiaalin omaavia ja urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Näitä ovat muun muassa ulkomaalaisvahvistukset Mathew Maione sekä Alex Lavoie, jotka pelasivat juuri ensimmäiset kautensa Euroopassa mainioin tehoin. Lisäksi jo aiemmin KalPaan liittynyt, Jokereissa pieneen rooliin jäänyt Frank Gymer omaa huimasti potentiaalia.

Aiemmin tällä viikolla KalPa julkaisi Joni Ikosen sekä Alexandre Texierin sopimukset. Kuluvan vuoden NHL-draftissa toisella kierroksella varatulle hyökkäyspään kaksikolle olisi ollut varmasti kysyntää muissakin joukkueissa.

Nuorten pelureiden lisäksi savolaiset ovat naaranneet riveihinsä Janne Tavin, Kai Kantolan sekä tolppien väliin Niko Hovisen. Kolmikko on omiaan tasapainottamaan joukkueen dynamiikkaa sekä tuomaan arvokasta kokemusta nuoreen nippuun. Eikä KalPan hopeajoukkue täysin tyhjentynyt, vaan tukipilareiksi jäi Tommi Jokisen, Mikko Nuutisen, Juuso Riikolan ja Santeri Lukan kaltaisia runkopelaajia.

Kesän hankintojen perusteella vaikuttaa, että KalPa on ottamassa mainiota torjuntavoittoa pajatson tyhjentymisestä. Nuoret potentiaaliset pelaajat ovat pidemmällä tähtäimellä parempi ratkaisu kuin yrittää paikata nimekkäitä lähtijöitä onnettomilla laastareilla, uransa ehtoopuolella olevilla pelaajilla. Kuopiossa vaaditaan jälleen kärsivällisyyttä, sillä uuden projektin käynnistyminen ottaa aina aikansa.

Haasteita Savossa toki riittää. Mikäli lumipallo lähtee vyörymään väärään suuntaan tuoreen valmentajan ja nuoren joukkueen kanssa, on sitä hankalaa pysäyttää kesken kautta. Vastaavasti nykyisen joukkueen potentiaali on erittäin iso, mikäli palaset loksahtavat kohdalleen kuten viime kaudella.

Kansikuva: All Over Press