Kommentti: Liigan kurinpito joutui poikkeuksellisen haastavan ratkaisun eteen jo avauskierroksella

Ruutu LogoVoit katsoa kaikki Liigan ottelut tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelun kautta.

Liiga pyörähti perjantaina vauhdikkaasti käyntiin. Kuten olettaa saattoi, niin ensimmäiset ottelut olivat vielä melkoista hakemista muutamien joukkueiden osalta. Tästä huolimatta esimerkiksi Tappara ja KalPa nappasivat voitot vakuuttavilla esityksillä, minkä lisäksi Sport ja JYP antoivat viitteitä luonteistaan nousemalla tappioasemista voittoihin.

Kierroksen yllättävin tulos nähtiin Lappeenrannassa, kun KooKoo takoi taululle peräti lukemat 7-1. Murskavoittoa suuremmaksi puheenaiheeksi nousi kuitenkin eräs tilanne päätöserässä.

Se oli SaiPan Cody Kunykin taklaus Michael Keräseen. Liekö omien sitten omien heikoista otteista tai Keräsen huippuillasta turhautunut kanadalainen ajoi KooKoon hyökkääjää törkeästi päähän. Taklaus on nähtävillä Ruutu-palvelussa.

Hiljattain SaiPaan liittynyt Kunyk yritti taklata Kerästä jo keskialueella, mutta Keränen ehti väistää taklauksen. Toisella kerralla Kunyk osui, kun Keränen oli juuri laukonut eikä huomannut takaviistosta tullutta SaiPan peluria. Keränen ei pystynyt jatkamaan ottelua, vaan poistui hetken keräilyn jälkeen pois kaukalosta. Kunykin ilta tuli niin ikään päätökseen suihkukomennuksen myötä.

Taklaus vaikuttaa videoklipin perusteella osuvan suoraan päähän. Keräsellä ei ollut myöskään mahdollisuuksia reagoida tilanteeseen, koska hän oli juuri laukonut ja katse oli kiekossa. Asento oli toki matala, mutta se johtui laukaisemisesta.

Kunykia tekoa puoltavat seikat ovat vähissä. Taklaus oli turha ja ehdottomasti vältettävissä. Lisäksi kontakti osui päähän.

Liigan uudistunut kurinpito joutuukin heti todella suureen testiin. Taklaus eteni luonnollisesti kurinpitokäsittelyyn, mutta miten iso kakku on luvassa?

Liigan tuore kurinpitodelegaatio saa heti näyttää kyntensä. Tällä kaudella päähän kohdistuneet taklaukset on asetettu korostuneen huomion kohteeksi. Kunykin taklaus on tästä malliesimerkki, vaikka Keräsen asento olikin matala.

Kurinpidolle tarjoutui heti avauskierroksella näyttää minkälainen linja kaudelle vedetään. Annetaanko päähän kohdistuneista taklauksista kunnon pelikieltoja vai oliko uudet linjaukset vain mukavaa sanahelinää? Kunykin taklaus toimii vedenjakajana koko kauden osalta. Tulevia taklauksia tullaan vertailemaan tähän tuomioon.

Kunykin taival Lappeenrannassa alkoi kuoppaisesti. 27-vuotias kanadalainen esiintyi ottelussa muuten mainiosti, mutta se valui hukkaan päätöserän taklauksen myötä.

Kunyk liittyi SaiPaan aivan hiljattain, sillä pelilupa illan otteluun varmistui vain reilu tunti ennen ottelun alkua. Seuraavan ottelun suhteen ei tule ainakaan yhtä kiire, sillä kanadalainen huilannee muutaman seuraavan ottelun.

Liigan kurinpito on tosin osannut yllättää ennenkin.

Kansikuva: All Over Press