Kommentti: Miten tämä on mahdollista? HIFK:lla on sarjanousijaa vastaan jättimäiset panokset

Lähde Tikin kanssa Floridaan 5 € betsillä – vielä kaksi voittajaa haussa!

Kevät lähestyy ja runkosarjan huipennus lähestyy. Keskiviikon ottelulla on kuitenkin HIFK:lle vuodenaikaan nähden jopa poikkeuksellisen iso merkitys.

HIFK lähtee keskiviikon kamppailuun kuuden ottelun tappioputkessa. Alla on kaksi tappiolta, kun sekä Kärpät että Lukko hakivat täydet pisteet lähes täyden Nordiksen edestä.

Helsinkiläisillä on tosin ollut pidempään käynnissä heikompi jakso, vaikka joku voisi sanoa sen kestäneen koko kauden. Edellisestä kymmenestä ottelustaan HIFK on kuitannut vain yhden varsinaisen peliajan voiton ja yhteensä viisi pistettä. Sarjasijoitus on laskenut melkoisesti. HIFK on saanut unohtaa haaveilun suorasta pudotuspelipaikasta, vaan nyt joukkueen on kamppailtava ylipäätänsä pääsystä pudotuspeleihin. Kärjistettynä HIFK:n heikko pelillinen jakso on kestänyt ainakin joulukuusta lähtien, vaikka Juhamatti Aaltosen supervaihteella tammikuussa irtosikin pari voittoa.

Eroa sijalla 11. majailevaan Jukureihin on seitsemän pistettä. Ja juuri Mikkelissä HIFK vierailee keskiviikkona.

Paineet ovat täysin helsinkiläisten puolella. Jukureille debyyttikausi pääsarjassa on ollut erinomainen, vaikka joukkue toki jatkaa sitkeästi taistelua viimeisistä pudotuspelipaikoista. Nappaamalla täydet pisteet HIFK:lta unelma olisi jälleen askeleen lähellä.

Mikäli näin kävisi, niin paineet Nordenskiöldinkadulla kasvaisi entisestään. Urheilulehti uutisoi maanantaina, että HIFK:n hallitus on jo pitänyt kriisikokousta Antti Törmäsen asemaan liittyen. Tappiolla puheet jatkuisivat entistä suurempaan ääneen, varsinkin jos Sport sattuisi vielä voittamaan Pelicansin perjantaina. Tällöin vaasalaiset nousisivat jo tasapisteisiin HIFK:n kanssa, vaikka helsinkiläiset näennäisesti paremman maalieron turvin kestäisivätkin edellä. Jukurit hengittäisi neljän pisteen päässä viivan alapuolella, mutta voittamalla perjantaina vieraissa sarjan heikoimman kotijoukkueen Ilveksen, nousisi Jukurit jo pisteen päähän. HIFK on ainoa joukkue joka huilaa perjantaina, joten Helsingissä saattaa olla sormenkynnet koetuksella viikonloppuna.

Voitolla HIFK saisi edes vähän hengitystilaa ja vaimennettua pahimpia soraääniä. Joukkueen pelaaminen on tosin tökkinyt sen verran pahasti viime aikoina, että voitto on valtavan työn takana, etenkin kun Jukurit on kaikessa sitkeydessään erityisen vaikeasti voitettava joukkue.

Lähtötilanne keskiviikon kamppailuun on suorastaan absurdi. Liigan suurimmalla budjetilla operoiva joukkue pelaa lähes veitsi kurkulla pudotuspelipaikkansa puolesta ennen kautta varmaksi jumboksi tuomittua sarjanousijaa vastaan. Jukureilta ei pidä ottaa mitään pois. Joukkue on pelannut erinomaisen kauden ja taistelee ansaitusti paikasta pudotuspeleissä. Sen sijaan HIFK:n pitäisi kamppailla pelkästään pelaajamateriaalinsa puolesta aivan muista sijoista.

Sormia napsauttamalla HIFK ei saa pelitapaansa kuntoon keskiviikkoon mennessä, tai ylipäätänsä taiottua erityisen pelitapaa. Helsinkiläisten pukukopissa katseet kohdistuneekin joukkueen kokeneeseen kaartiin. Arttu Luttinen, Lennart Petrell ja kumppanit ovat olleet hieman varjojen mailla läpi kauden, mutta osoittaneet viime aikoina heräämisen merkkejä. Keskiviikkona olisi korkea aika astua kirkkaimpiin valoihin tai muuten HIFK:n loppukaudesta tulee odotettuakin jännittävämpi.

Liiga jatkuu tällä viikolla 12 ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press