Kommentti: Tappara-pelaajalta älytön tappelu tulokaspuolustajaa vastaan

Lauantain myöhäisottelussa Turun Palloseuran ja Tapparan välillä nähtiin tunteiden kiehumista, kun kitka Tappara-hyökkääjä Sebastian Revon ja TPS-pakki Martin Bergerin välillä purkautui nyrkkitappeluksi. Tapahtuman johdosta molempien pelaajien peli päättyi toisessa erässä suihkukomennukseen. Kaksikko oli ehtinyt painia jäähyn arvoisesti vain viisi minuuttia ennen isoa ”myllyä”.

Tilanteessa selkeä voittaja oli TPS. Itse tappelu oli todella tasainen, jos siitä voittajaa edes pitää etsiä, mutta Revon ulosajo hankaloitti Tapparan iltapuhdetta isosti. Tamperelaiset pelasivat jo muutoinkin vajailla hyökkäysketjuilla, koska Jere Karjalainen, Jukka Peltola ja Veli-Matti Savinainen olivat sivussa loukkaantumisten vuoksi, ja seuran A-junioreilla oli samaan aikaan oma tärkeä peli. Puolustaja Aleksi Salonen oli jo nostettu hyökkääjäksi, jotta ketjut olivat vain yhden pelaajan vajaa. Nyt Tappara joutui Revon ulosajon myötä käytännössä siirtymään kolmen ketjun peluutukseen. Se on kärkikamppailussa huomattava tasoitus, etenkin kun se tapahtuu jo toisessa erässä. Repo oli muutoinkin ollut yksi Tapparan pirteimmistä pelaajista ja hän olikin tamperelaisten ainoan maalin syöttäjä, kun TPS voitti luvuin 2-1.

Berger on tulokaspelaaja, joka on pelannut 47 ottelussa 8.29 minuuttia peliä kohden. Hän oli siis TPS:n kannalta täysin uhrattavissa, kun taas Repo kuuluu joukkueensa parhaimpiin pistemiehiin. Mikäli Repo aikoo jatkaa jatkossakin tappelupuuhissa, kannattaa hänen valita kohteensa tarkemmin.

Repo on osoittanut kauden edetessä, että hän on hyvä hämmentämään etenkin kovilla taklauksillaan. Muun muassa Pelicansin tähtipelaaja Justin Hodgman kävi hiilenä Revolle läpi ottelun helmikuun puolessa välissä pelatussa ottelussa. Tuolloin Repo hämmensi ex-joukkuelaisiaan huolella, ja se oli sellaista toimintaa, jota tuittupäältä tullaan näkemään todennäköisesti läpi pudotuspelikevään.

Hanskat nuorukaisen kannattaa kuitenkin jatkossa pitää tiukasti käsissään, sillä hän on tärkeä pelaaja joukkueelleen. On toki ymmärrettävää, että välillä keittää yli. Kaikki jotka ovat pelanneet kontaktilajeja tietävät sen.