Kurittaako HIFK jälleen Kärppiä?

Liigassa tahkotaan tänään neljä ottelua, joista Faneille.com kiinnittää katseensa HIFK-Kärpät-pariin.

Helsingin IFK:n alkukausi on loistava ja joukkue onkin tasapisteissä Oulun Kärppien kanssa, vaikka on pelannut kaksi ottelua vähemmän. HIFK on myös ottanut selvän yliotteen oululaisista, sillä IFK on voittanut kauden molemmat kohtaamiset ja molemmat ottelut ovat olleet vieläpä Kärppien kotijäällä. Tänään kaksikko kohtaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Helsingissä, mikä ei varmasti helpota kärppälauman urakkaa – HIFK on ollut Liigan parhaimpia kotijoukkueita ja voittanut viimeiset kuusi kotiotteluaan.

Kärpät on pystynyt viimeistelemään helsinkiläisille vain yhden maalin tänä syksynä eikä joukkueen vieraspelaaminen ole ollut kovinkaan kaksista. Varsinkin maalinteko on ajoittain tökkinyt vieraissa.

Mielenkiintoista myös nähdä, kuinka CHL-ottelut vaikuttavat tämän illan kamppailuun. Molemmat joukkueet olivat tulessa tiistaina CHL:n puolivälierissä, mikä voi näkyä tänään – Positiivisella tai negatiivisella tavalla. HIFK teki pitkän matkan länsinaapuriin ja koki karvaan tappion Frölundalle, mikä päätti helsinkiläisten CHL-taipaleen. HIFK pelasi kohtalaisen hyvän ottelun kivenkovaa ruotsalaisjoukkuetta vastaan, mutta tuottiko kirvelevä tappio henkisiä ongelmia?

Kärpät marssi puolestaan CHL:ssä jatkoon, kun oululaiset kaatoivat SaiPan kahdesti. Kärpät ei ole joutunut tällä viikolla matkustelemaan ja henkinenkin puoli pitäisi olla jopa paremmassa kunnossa kuin aiemmin tällä kaudella.

HIFK-armeija vyöryy

Kotijoukkueen materiaalin laajuus on tullut yllätyksenä monille, sillä HIFK:stä on löytynyt useampia yllättäjiä ja tasonnostajia kuluneen kauden aikana. HIFK syöksyy neljän kentän voimin vastustajan päätyyn ja tehokkuutta löytyy jokaisesta kolkasta. Tämä onkin HIFK:n suurin vahvuus ja se tuottaa varmasti isoja ongelmia oululaisille.

HIFK:n parhaimmat yksilöt ovat olleet Tomas Zaborsky ja Teemu Ramstedt. Taitava kaksikko tekee hyökkäyspäässä urotekoja ja piiskaa helsinkiläislaumaa hienosti eteenpäin. Joukkueelle on ollut myös tärkeää, että tietyt pelaajat ovat löytäneet tasonsa, kuten Joonas Rask ja Corey Elkins. Varsinkin Rask on alkukauden tehottomuudensa jälkeen löytänyt uuden vaihteen ja säväyttänyt useamman kerran.

Helsinkiläisten takalinjoilta on löytynyt myös paljon tehoja, mutta puolustuspelissä on vielä paljon tekemistä. Maalivahti Ville Husso on pelannut jälleen hyvän kauden, mutta pakistolta ei ole aina tullut tarpeeksi tukea.

Kärpiltä ei löydy aivan yhtä paljon ratkaisukykyä rosteristaan, mutta Oulussakin asiat ovat kohtalaisen hyvällä mallilla. Kaksikko Ivan Huml ja Juha-Pekka Haataja ovat parantaneet kuin sika juoksuaan, mikä on ollut vierailijoille erittäin iso ase. Lisäksi Joonas Donskoi on pelannut koko kauden loistavalla tasolla ja ratkaissut henkilökohtaisilla suorituksillaan otteluita.

Kärppien ykköskenttä on tänään myös hyvin mielenkiintoinen, kun Esa Pirnes ja Mika Pyörälä saavat rinnalleen huippulupaus Jesse Puljujärven, joka on pelannut viimeiset kymmenen ottelua Mestiksessä tehden pojoja yli piste per peli -tahtia. Puljujärvi saattaa tuoda ykköskenttään juuri sen tarvittavan lisän, minkä mukana myös Pirnes ja Pyörälä löytävät uuden vaihteen tekemiseensä.

Seuraa heitä:

Joonas Rask: Alkukaudella Rask tuskaili eikä onnistunut tehoilemaan juuri ollenkaan. Nyt miehen itseluottamus on kohdillaan ja kiekko on löytänyt maaliin hyvällä prosentilla. Haukuttu usein menetetyksi lupaukseksi, mutta potentiaali on alkanut nousta esiin. Ei edelleenkään kaukalon taitavin tapaus, mutta askel on otettu oikeaan suuntaan.

Jesse Puljujärvi: Suomi-kiekon puhutuin lupaus, joka tekee nuoresta iästä huolimattaan kovaa jälkeä miesten tasolla. Täydellisyyteen mahdollisuudet omaava pelaaja, joka saattaa hyvinkin olla parin vuoden päästä NHL-tason taituri.

Arvio:

HIFK tekee kotikentällään varmasti useamman maalin, mutta pysyykö omaa pää puhtaana? Tuskin, sillä Kärppien riveissä on myös paljon maalintekoon kykeneviä hyökkääjiä, minkä vuoksi tänään nähdään paljon byyrejä. Tasainen ottelu kääntynee kuitenkin isännille, sillä joukkue on esittänyt Liigassa loistavia otteita ja CHL-tappio saattoi vain antaa sen viimeisen piiskan sivalluksen ja näyttämisen halut ovat nyt todella kovat.

Veikkaus: HIFK voittaa maalein 5-3.

Kierroksen muut ottelut:

  • Blues-Ässät
  • SaiPa-TPS
  • Sport-KalPa

Kierros starttaa kello 18:30 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.