Lahdessa hurjasteltiin maaleilla, SaiPa ja KalPa selviin kotivoittoihin. TPS nousi kärkiottelussa kahden maalin takaa voittoon

Liigakierroksella nähtiin hurjat 36 maalia, joista kotijoukkueet tehtailivat peräti 25. Tampereella kierroksen ainoan vierasvoiton otti TPS, joka nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon.

Kalpa – Jukurit 7-2

KalPa nosti osakkeitaan lähemmäs pudotuspeliviivaa ottamalla pakkovoiton Jukureista. Neljän kentällisen voimin hyökänneet kuopiolaiset pudottivat vieraat kyydistä jo avauserän kolmella maalillaan. Kuusi KalPan pelaajaa keräsi vähintään kaksi tehopistettä ja heistä Joni Ikonen maalasi kahdesti.

Kuopiolaisryhmä teki ensimmäistä kertaa tällä kaudella enemmän kuin kuusi maalia. KalPan kultakypärä Alexandre Texier sai yhden syöttöpisten ja jatkoi pisteputkeaan 11 ottelun mittaiseksi.

Pelicans – KooKoo 9-4

Avauserässä molempien joukkueiden maalivahdit sekoilivat kiekollisen pelinsä kanssa ja lahjoittivat maalin mieheen sekä Pelicansille että KooKoolle. Juhamatti Aaltoselle tarjottiin kaksi hyvää maalipaikkaa, joista mies ei vielä osunut. Kouvolalaiset sinnittelivät mukana kaksi erää, kun Pelicans tarjosi merkkausvirheidensä kautta monia maalipaikkoja. Etenkin vieraiden Malte Strömwall hääri kaukalon arkkitehtina, keräten tehot 1+2.

Lopulta lahtelaiset onnistuivat paremmin myös puolustuspelissään ja paine siirtyi kolmannessa erässä tyystin KooKoon päätyyn. Kiekollinen nopeus, oikea-aikaiset paikanvaihdot ja puolustajien nousut olivat myrkkyä vieraiden puolustukselle. Peräti neljä Pelicansin pelaajaa teki kaksi maalia. Mikko Kousa, Antti Tyrväinen, Jesse Ylönen ja viimeisessä erässä Juhamatti Aaltonen osuivat kahdesti.

Pleksin takana nähtiin monta Aaltosen hymyilevää pahvikuvaa, joten lahtelaisyleisö otti Aaltosen paluun innokkaasti vastaan. Mies vastasi huutoon tehoin 2+1 ja Aaltonen palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Ruotsissa Aaltonen oli onnistunut maalinteossa 33 ottelussa vain kerran tällä kaudella, mutta taidot ovat edelleen tallella.

Saipa – Sport 7-2

KalPan tapaan SaiPa otti luulot pois vierailijaltaan jo avauserässä. SaiPan kakkoskenttä Goodwin-Saari-Oksanen ja tehopuolustaja Brenden Kichton vastasivat peräti viidestä kotijoukkueen maalista. Kaikki lappeenrantalaisten puolustajat pääsivät tehopisteille. Kolmas erä oli enemmän vain muodollisuus, kun SaiPa lähti siihen 5-0-johdosta, vaikka päätöserässä nähtiinkin neljä maalia.

Tappara – TPS 2-3

Tappara karkasi avauserässä kahden maalin johtoon, kun se rankaisi turkulaisia kahdella nopealla ylivoimamaalilla, joiden välissä ehti kulua vain 27 sekuntia. TPS vastasi omilla ylivoimillaan ottelun edetessä ja Tapparan avauserässä hankkima johto oli kurottu umpeen kolmannen erän viidenteen peliminuuttiin mennessä.

Oula Palve saalisti tehot 0+2 ja Kaapo Kakko viimeisteli tasoittavan 2-2-osuman. Ajassa 51.30 Kakko syötti ottelun voittomaalin, jonka teki Aleksi Salonen. Rasmus Tirronen torjui TPS:n maalilla 24 kertaa.

TPS jatkaa sarjakakkosena, kuuden pisteen erolla Tapparaan.

Kansikuva: Jarno Kuusinen/AOP