Lätkäliigaa torstain tapaan – klo 18.30

Jokerit lähtee illan otteluun ilman Sotshiin matkannutta kapteeniaan Ossi Väänästä (All Over Press)

Jokerit lähtee illan otteluun ilman Sotshiin matkannutta kapteeniaan Ossi Väänästä (All Over Press)

Osa on jo hypännyt liigakarkeloista kohti Sotshia, osa lähtee matkaan illan kierroksen jälkeen. Liigassa pelataan kuitenkin vielä (illan kierros mukaan luettuna) kahdeksan kierrosta, ennen kymmenen päivää kestävää taukoa. Ensiksi nyt kuitenkin illan otteluiden kimppuun. Kierros starttaa normaalisti klo 18.30.

HIFK-Blues 1.90 – 4.05 – 3.35 (Nordicbet)

HIFK on neljän ottelun tappioputkessa. Viimeinen ottelu Tapparaa vastaan venyi voittomaalikilpailuun asti ja samalla se osoitti joukkueen venymiskykyä. Ville Husso punaisten maalilla pitää joukkuettaan pystyssä illasta toiseen, mutta loukkaantumiset ovat syöneet joukkueen parhaan terän otteluiden ratkaisemisesta. Blues pelasi viimeksi eilen kotonaan kun Tampereelta vierailulle saapui Ilves. Bluesille maalinteko on ollut viimeisissä otteluissa ongelmallista ja eilen joukkue jäi nollille, kun tupsukorvat hakivat pisteet 0-3 voitolla. HIFK:lle suuria vaikeuksia jo JYP-ottelussa tuotti agressiivinen karvauspeli ja Blues on toteuttanut samaa taktiikkaa viime otteluissaan. Mielenkiintoista on nähdä miten espoolaisilla on eilisen jälkeen bensaa tankissa, sillä agressiivinen karvaus sitä todellakin vaatii. Jos joku jättää karvauksen edes hitusen puolivaloilla kesken, voi HIFK:lle avautua paikkoja vastahyökkäyksiin. Bluesin karvauksen avaaminen vaatii nopeampaa kiekonsiirtelyä ja pelirohkeutta HIFK:n puolustukselta ja sitä ei ole monessa pelissä näkynyt. Kyseessä on todellinen kuuden pisteen ottelu, kun Blues on kiinni viimeisessä pudotuspeleihin oikeuttavassa paikassa ja HIFK on joukkuetta vain kolme pistettä ja pari pykälää ylempänä. Uskon vahvasti, että eilinen Ilves-peli on syönyt jalkoja espoolaisten pelistä ja HIFK tulee korjaamaan pisteet. Maalinteko on ollut molemmille viime peleissä tuskaa, joten peli-ideaa on myös under-vedoissa.

Ilves-Kärpät 4.60 – 4.60 – 1.57 (Betsson)

Liigassa ylivoimaisesti väliajoin esiintynyt Kärpät jatkaa vahvistumistaan. Viimeisinä saapuivat Esa Pirnes AIK:sta sekä Adam Masuhr KalPasta. Ennakkotietojen mukaan kumpikaan ei pue vielä tässä ottelussa Kärpät-paitaa päälleen. Nuorten maailmanmestari Saku Mäenalaista on kaavailtu loppukaudeksi loukkaantumisista kärsivään Ilvekseen. Joukkueen suurin tähti Michael Keränen loukkaantui Jokereita vastaan ja on sivussa 1-3 viikkoa. Ilves haki eilen pisteet Espoosta puhtaalla 0-3 voitolla. Ottelu toi tupsukorville kuitenkin lisää murheita, kun Martti Järventie, Mikko Kukkonen, Atte Pentikäinen sekä Niko Dimitrakos jättivät pelin kesken kolhujen vuoksi. Ilves on hallinnut joukkueiden viime kohtaamisia. Oulusta tamperelaiset hakivat 5-2 voiton ja Hakametsässä joukkue oli parempi lukemin 3-1. Kärpät hävisi viime ottelussaan liigajumbo TPS:lle. Ärsytetty Kärppälauma käy siis tänään siipirikkoisen ja eilen Espoossa pelanneen Ilveksen kimppuun, hakemaan hyvitystä joukkueiden aiempiin kohtaamisiin. Ilveksen tärkein mies tulee ottelusta löytymään tolppien välistä. Ville Kolppanen on pelannut Ilvekselle monta mahdollisuutta taistella otteluiden voitosta. Ottelu on oululaisten päävalmentaja Lauri Marjamäelle sekä Juhamatti Aaltoselle sekä Lasse Kukkoselle viimeinen ennen Sotshiin siirtymistä. Uskon, että jäällä nähdään taas hyvin motivoitu ja omalle tasolleen palaava Kärpät. Jussi Rynnäs oululaisten maalilla tulee napsimaan ne tamperelaisille avautuvat yritykset.

SaiPa-Jokerit 2.31 – 4.05 – 2.55 (Betsson)

Jokerit ei ole hakenut vielä täyttä pistepottia, kun se palasi viikon harjoittelutauolta liigakarkeloihin. Ilveksen vieraana se haki pisteet jatkoajalla ja JYPille joukkue hävisi tiistaina voittolaukauksilla. SaiPa kuritti Helsingissä HIFK:ta lukemin 2-5 ja viimeksi se haki Kuopiosta 3-4 voiton voittolaukauksien jälkeen. Jokerit liikuttaa kiekkoa nopeasti omalla puolustusalueellaan ja voi näin aiheuttaa ongelmia myös SaiPan karvaukselle. Jäähyihin ei lappeenrantalaisilla ole turhaan varaa, sillä Jokereiden ykkösylivoima Teräväinen, Nagy, Hahl, Hardt ja Karalahti on todella vaarallinen. Jokereiden kapteeni Ossi Väänänen lähti jo olympiamatkalle, mutta joukkue saa otteluun loukkaantumisen jälkeen kehiin palaavan Janne Lahden sekä pelikieltonsa sovittaneen Antti Tyrväisen. SaiPa kävi tammikuussa ryöstöretkellä Ilmalassa ja vei pisteet vakuuttavasti lukemin 1-5. Voitolla Lappeenrannasta Jokerit vahvistaisi otettaan suorasta pudotuspelipaikasta.

Huippuhetket eilisestä ottelusta Blues-Ilves tästä.