Liiga-viikon risut ja ruusut: Jukureiden voitonjuhlat, HIFK ja Valtran varmuudella jyräävä JYP

Liigassa on saatu jälleen pakettiin vauhdikas ja värikäs viikko. Sarjan kärkipään joukkueiden osalta viikko oli jälleen vahva ja varsinkin puolivälieräpaikoista tullaan käymään tiukka taistelu. Sen sijaan häntäpään joukkueista osa voi alkaa jo kaivella rantaleluja esiin kaappien pohjilta.

Risut

5. Ilves

Ilves ei saalistanut kahden ottelun viikosta pistettäkään, kun Ässät ja Kärpät kuittasivat täydet pistepotit tamperelaisten kustannuksella. Ilves jatkaa edelleen taistelua pudotuspelipaikasta eikä tilanne ole toivoton: kymmenentenä majaileva Jukurit on ottelun enemmän pelanneena kahden pisteen päässä. Tamperelaisten olisi saatava erityisesti kotiotteisiin terävyyttä. Ilves on kerännyt 20 kotiottelustaan vain 19 pistettä, mikä on Liigan pienin saldo. Varsinaisen peliajan voittoja on kertynyt yhteensä vain neljä ja edellinen kolmen pisteen potti kotikentältä on peräti marraskuun alusta.

4. Pitkäsen pelikielto

Ilmari Pitkäselle taklasi viime viikon lauantaina Kimi Koivistoa törkeästi päähän. Filip Riska oli saanut pari päivää aikaisemmin viiden ottelun pelikiellon ja Pitkäsen odotettiin saavan myös tuntuva rangaistus teostaan. Liigan kurinpito oli kuitenkin toista mieltä ja Lukon pelaajalle tuomittiin vain kolmen ottelun pelikielto. Aiheeseen otettiin kantaa laajemmin myös Faneille.comin sivuilla.

3. SaiPa

SaiPan kausi alkaa olla viimeistä niittiä vaille paketissa. Tällä viikolla lappeenrantalaiset kyläilivät Raumalla ja Porissa, mutta tuloksena oli nolla pistettä. SaiPa ei ole edellisissä otteluissa oikein missään vaiheessa edes taistellut kunnolla voitosta, vaikka joukkue näennäisesti nousikin Lukkoa vastaan päätöserässä maalin päähän. Eroa pudotuspeliviivan yläpuolelle on kuitenkin vain seitsemän pistettä, mutta mikään ei viittaa että lappeenrantalaiset tulisivat kuromaan eron kiinni.

2. Jukureiden voitonjuhlat

Jukurit nappasi keskiviikkona ison voiton Kouvolasta ja joukkue juhli tätä riehakkaasti pukukopissa. Juhlat menivät suorana lähetyksenä myös internetiin ja loppu on historiaa. Hävyttömästä huutelusta nousi melkoinen kohu, mikä aiheutti ikävän särön Jukureiden positiivisen ulkokuoreen. Koko tapahtumaan suhtauduttiin seurassa kuitenkin yllättävän lievästi, sillä jopa Mikkelin kaupunki tuomitsi teon.

 

Myös tähän aiheeseen otettiin painavasti kantaa Faneille.comissa.

1. HIFK

HIFK:n viikosta ei jäänyt jälkipolville yhtään mitään positiivista kerrottavaa. Ensin Sport katkaisi viiden ottelun tappioputkensa ryöstämällä keskiviikkona pisteet Helsingistä maalein 3-1. Todellinen mahalasku nähtiin kuitenkin lauantaina Lahdessa, kun kotijoukkue murskasi HIFK:n maalein 8-3. Numerot kuvastavat ottelua hyvin eikä helsinkiläisillä ollut ottelussa missään vaiheessa mitään saumaa. HIFK:lla tökki tämän viikon otteluissa aivan kaikki ja varsinkin puolustuksen pahat poissaolot näkyivät kaukalossa karulla tavalla.

Ruusut

5. HPK

HPK:n viikko alkoi tylyllä tavalla, kun Tappara tyrmäsi hämeenlinnalaiset maalein 4-0. Viikko kääntyi kuitenkin positiiviseksi kahden jälkimmäisen ottelun myötä. Torstaina HPK nousi päätöserässä tappioasemasta voittoon Jukureita vastaan ja viimeisteli voittomaalin vain sekunti ennen ottelun päätöstä. Lauantaina joukkue haki kaksi pistettä Vaasasta kukistettuaan Sportin voittomaalikilpailun jälkeen. Lauantaina ensiesiintymisensä joukkueessa tekivät Niklas Hagman sekä Shane O’Brien. HPK majailee sarjataulukon neljännellä sijalla ja on tukevasti kiinni puolivälierien kotiedussa.

4. Pelicans

Pelicansin viikko ei ollut missään nimessä täydellinen, sillä JYP ja Ässät kuittasivat voitot lahtelaisista. Listapaikka irtosi kuitenkin lauantain esityksellä, kun Pelicans järjesti todellisen show’n. Ensin Eero ja Marko Jantunen aateloitiin Lahti-kiekon Hall of Fameen tyylikkään tilaisuuden myötä ja tämän jälkeen Pelicans pyöritteli HIFK:ta kaukalossa aivan miten halusi. Lähes 5400 silmäparia oli ihastelemassa, kun Vili Sopanen, Antti Erkinjuntti, Juhani Tyrväinen, Iikka Kangasniemi ja kumppanit näyttivät minkälaista jääkiekko kauneimmillaan on.

3. Ässät

Ässät otti tällä viikolla kolme isoa voittoa kaataen Ilveksen, Pelicansin ja SaiPan. Porilaisilla on tällä hetkellä pullat hyvin uunissa: joukkueessa on tasaiset neljä ketjua, joista jokainen pystyy tekemään tulosta. Myös kaikki Ässien avainpelaajat ovat mainiossa iskussa ja ovat pisteillä lähes illasta toiseen. Taistelu suorista pudotuspelipaikoista on äärimmäisen tasaista, mutta toistaiseksi Ässien kohdalla tilanne näyttää hyvältä.

2. TPS

TPS:n viikko piti sisällään vain kaksi ottelua, mutta voitot olivat sitäkin vakuuttavampia. Ensin KooKoo kaatui rutiinilla maalein 5-1. Kauden isoin päänahka tuli kuitenkin lauantaina, kun TPS kukisti Tapparan vieraskentällä lukemin 3-1. Ottelu oli kokonaisuudessaan erinomainen turkulaisilta ja joukkue osoitti olevansa vakavasti otettava haastaja Tapparalle tänä keväänä. Koko TPS:n joukkue ansaitsee kehut todella kärsivällisestä ja ehjästä esityksestä, mutta iso tekijä voittojen takana oli jälleen kerran loistavasti pelannut Aleksandar Georgijev.

1. JYP

Liigan kuumimmasta joukkueesta ei ole tällä hetkellä kahta kysymystä. JYP on voittanut edellisestä 11 ottelustaan peräti kymmenen ja tehnyt kovaa nousua kohti sarjataulukon kärkipäätä. Kymmenestä voitosta peräti yhdeksän on tullut varsinaisella peliajalla. Tällä viikolla JYP kuittasi ei päästänyt kahdessa ottelussa maaliakaan ja kuittasi pisteet Pelicansin ja Jukureiden kustannuksella yhteismaalein 6-0. Jyväskyläläisten pelissä toimii tällä hetkellä kaikki ja joukkue jyrää tasaisen varmasti ottelusta toiseen. Varsinkin syyskaudella tökkinyt maalivahtipeli on noussut nyt odotetulle tasolle, kun Juho Olkinuoran saapumisen myötä kilpailu on koventunut ja myös Pekka Tuokkola on noussut vanhalle tutulle tasolleen.

Unibet tarjoaa kattavan kerroinvalikoiman Liigaan – kierroksen kertoimet löydät täältä!

Liiga jatkuu ensi viikolla 20 ottelun voimin ja taistelu pudotuspelipaikoista on kuumimmillaan. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelusta.

Kansikuva: All Over Press