Liigan siirtoikkuna huipentuu – tässä viimeisten päivien kuumimmat nimet

Rule Britannia – Voita VIP-reissu Teemu Packalénin UFC-matsiin Lontooseen

Liigan siirtoikkuna umpeutuu kahden päivän päästä keskiviikkona 15.2., joten joukkueilla on viimeiset hetket kaupitella pelaajiaan tai vahvistaa rivejään. Teimme kolme viikkoa sitten top 5 -listauksen kuumista nimistä, ja listan kärkikaksikon miehittäneet SaiPan Matti Järvinen ja Lukon Aaron Gagnon ovat vaihtaneet maisemaa. Voimasuhteet ovat tosin tuosta hieman muuttuneet ja Lukko on noussut kamppailuun pudotuspelipaikoista. Sen sijaan KooKoon ja myös Ilveksen tilanne näyttää tällä hetkellä heikolta. HIFK nappasikin KooKoosta peräti kolme pelaajaa sunnuntaina. Nyt listaamme kuumia nimiä, joille on varmasti kysyntää vielä siirtoikkunan viimeisinä päivinä.

Juha-Pekka Haataja, KooKoo

KooKoo rymisteli siirtomarkkinoilla sunnuntaina urakalla, kun yhteensä peräti viisi pelaajaa vaihtoi maisemaa. KooKoon toimitusjohtaja myönsi seuran kotisivuilla, että siirrot tehtiin taloudellisten syiden takia. Näin ollen ei olisi lainkaan yllätys, mikäli Kouvolasta nähtäisiin vielä liikennettä muualle. Tuomas Tuokkolan miehistö on kärsinyt tosin paljon loukkaantumisista ja joukkueella on ollut ajoittain hankaluuksia saada edes täyttä kokoonpanollista pelaajia kasaan. Tästä huolimatta Juha-Pekka Haatajaa kohtaan on varmasti kiinnostusta useamman seuran toimesta. 34-vuotias hyökkääjä on tehoin 14+17 KooKoon paras pistemies ja ollut pirteällä jalalla liikkeellä läpi kauden. Tasaisen varma suorittaja, jolla on kokemusta Liigan pudotuspeleistä lähes 100 ottelun edestä. Toisi myös kaivattua kokemusta joukkueeseen kuin joukkueeseen kolmen voitetun mestaruuden myötä.

Mikko Lehtonen, KooKoo

Mikko Lehtosen kausi on ollut erinomainen ja puolustajan edellinen viikko sujui maajoukkueen mukana Ruotsissa. On ollut KooKoon avainpuolustaja tällä kaudella ja urakoinut joukkueen isoimmat peliminuutit tällä kaudella. Lehtonen on myös tehoin 6+19 mainiosti puolustajien pistepörssin kuudennella sijalla. 23-vuotiaan puolustajan sopimus loppuu tähän kauteen, joten siirto muualle jo nyt ei olisi mikään yllätys, sillä kysyntää on aivan varmasti.

Teemu Rautiainen, Ilves

Ilves kärsi perjantaina kitkerän tappion Jukureille ja joukkueen asema alkaa näyttää heikolta. Tamperelaiset ovat keränneet edellisestä yhdeksästä ottelustaan vain viisi pistettä, joten kurssin olisi muututtava pian radikaalisti. Ilves on sarjataulukon kolmanneksi viimeisellä sijalla ja eroa kymmenentenä majailevaan Sportiin on jo kahdeksan pistettä. Ei olisikaan yllätys jos Ilves paikkailisi hieman talouttaan hieromalla kauppaa vielä ennen siirtorajan umpeutumista. Yksi kiinnostavista nimistä on Teemu Rautiainen, joka on kuulunut terveenä ollessaan Ilveksen ehdottomaan parhaimmistoon. Hyökkääjän sopimus jatkuu ensi kaudella, joten esimerkiksi loppukauden mittainen laina voisi sopia tamperelaisille. Näin teki viime kaudella esimerkiksi HPK, joka lainasi Sakari Mannisen kauden loppuun asti Kärppiin.

Brock Trotter, SaiPa

SaiPa aloitti tyhjennysmyynnit kauppaamalla Jussi Markkasen ja Matti Järvisen Sveitsiin. Lappeenrannassa on kuitenkin vielä pelaajia, jotka kiinnostavat varmasti muita joukkueita. SaiPalla on tosin murheita loukkaantumisten suhteen, kun perjantain otteluun JYPiä vastaan joukkue ei saanut neljää täyttä kentällistä kasaan. Sarjajumbona majailevan joukkueen kausi on kuitenkin viimeistä niittiä vaille ohitse, kun eroa pudotuspeliviivaan on jo 12 pistettä. Lisäksi yleisökeskiarvo on rajusti tavoitetta perässä, joten jotain liikehdintää saatetaan hyvinkin nähdä. Yksi potentiaalinen nimi on lokakuussa joukkueeseen liittynyt Brock Trotter, jonka kausi on ollut mainio. 32 ottelussa tehot 7+10 nakuttanut kanadalainen on ollut monena iltana joukkueensa paras pelaaja ja hänestä voisi saada jossain toisessa joukkueessa vielä huomattavasti enemmän irti.

Curtis Hamilton, SaiPa

Curtis Hamiltonin kausi on ollut kaksijakoinen. Kanadalainen aloitti sesongin erinomaisesti ja johti maalipörssiä, mutta vajosi syksyn pimeydessä varjojen maille muiden lappeenrantalaisten kanssa. Alkukausi kuitenkin osoitti, että laitahyökkääjä osaa laittaa kiekkoa verkon perälle. On myös osoittanut viime aikoina hieman heräilemisen merkkejä, kun kuudessa edellisessä ottelussa on syntynyt tehot 3+5. Yksi parhaista saatavilla olevista laitureista Liigasta, joten Lappeenrannassakin puhelin käynee kuumana seuraavina päivinä.

Curtis Hamilton viimeistleli ensimmäisessä 10 ottelussa yhdeksän täysosumaa, mutta sen jälkeen ruuti on ollut märempää. Kuva: AOP

Jerry D’Amigo, Ilves

Ilves ei ole tullut tunnetuksi erityisen hyvistä ulkomaalaishankinnoistaan, mutta Jerry D’Amigo on täyttänyt ulkomaalaisvahvistuksen saappaat kelvollisesti. Erinomainen luistelija on saalistanut 37 ottelussa tehot 10+12, millä irtoaa kolmas sija Ilveksen sisäisessä pistepörssissä. On osoittanut olevansa kevään miehiä, kun AHL:ssä 40 ottelussa pudotuspeleissä on syntynyt tehot 15+21. D’Amigo ei välttämättä ole viimeisten päivien kuumin nimi, mutta erittäin potentiaalinen siirtyjä joka tapauksessa.

Markku Flinck, Ilves

Markku Flinckin kausi on ollut pienoinen pettymys. Viime kaudella 27 pistettä nakuttanut sentteri on saalistanut kuluvalla sesongilla tehot 7+6. Flinck on näppärä kiekon kanssa, mutta 32-vuotias hyökkääjä ei ole varsinaisesti tullut tunnetuksi kiekollisista taidoistaan. Sen sijaan Flinck pystyisi tuomaan joukkueeseen ison annoksen fyysisyyttä, mikä tulee tarpeeseen pudotuspeleissä. Kokenut hyökkääjä on päässyt kuuden kauden aikana pelaamaan vain kahdesti pudotuspeleissä Liigassa, joten siirto voisi sopia myös miehelle itsensä mieleen.

Terry Broadhurst, KooKoo

Terry Broadhurstin kausi on ollut kohtalainen. Edellinen sesonki SHL:ssä ei sujunut aivan odotetusti, mutta Liigassa ruuti on ollut kuivempaa. 43 ottelussa on syntynyt pisteet 13+14, millä amerikkalainen on kouvolalaisten toiseksi paras maalintekijä. 28-vuotias laituri ei ole välttämättä se kuumin nimi, mutta on osoittanut tasonsa ja toisi pudotuspeleissä kaivattua leveyttä rosteriin.

Liiga jatkuu tällä viikolla 20 ottelun voimin ja taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumimmillaan.Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press