Väkevää kevättä pelaava Tappara-tähti ei ole uhrannut ajatusta MM-kisoille: ”Vielä ei pysty ajattelemaan niitä”

Ruutu LogoSeuraa Liiga-kevään ratkaisuhetket Ruudusta. Jokainen Liiga-ottelu näytetään suorana Ruutu+ -palvelusta.

Kotimainen kiekkokausi huipentuu – Katso loppukausi ilmaiseksi!

Tappara kärsi Hakametsässä tappion ensimmäisessä finaalissa KalPalle luvuin 3-2. Tamperelaiset eivät jäällä näyttäneet mitenkään huonommalta joukkueelta, mutta se on tulos, joka ratkaisee. Tapparan keskushyökkääjä Jani Lajunen kertoo Faneille.comin haastattelussa, missä joukkueen pitää yksinkertaisesti petrata seuraavissa otteluissa.

– Erikoistilanteissa pitää parantaa. Alivoimalla päästettiin ja ylivoimalla ei tehty. Siihen se kulminoituu näissä peleissä pääosin.

Lajuselle merkattiin syöttöpiste Kristian Kuuselan maaliin, kun sentteri makasi pötköllään KalPa-maalin edessä. Kaksikko teki vastaavanlaisen maalin HIFK-sarjassa, jolloin Lajunen myös oli ilmalennon jälkeen jään pinnassa.

– Pitäisi olla varmaan enemmän selällään, että niitä tulee. Nyt on pomppinut, Lajunen kommentoi jopa hymyillen tappion jälkeen.

Seuraavaksi on Tapparan vuoro pelata vieraissa Kuopiossa. Viime aikoina on paljon spekuloitu siitä, että KalPa hyötyisi selvästi isommasta kaukalostaan.

– Ei se meihin siten vaikuta. Samanlaista lätkää siellä pelataan. Totta kai joutuu luistelemaan hieman enemmän, mutta sitten pitää olla vain fiksumpi. Jos ei nyt jaksa luistella, niin sitten ei ollenkaan.

Joukkueen ykkössentteri kuului viime kevään mestaruusmiehistöön, joten hän tietää, mitkä ovat olleet tähän mennessä eroavaisuuksia viime kevään taipaleeseen.

– Lähdimme nyt sarjakärkenä, joka on iso ero viime vuoteen. Tuo sarja Ilvestä vastaan oli myös aika magee, joka eroaa muista sarjoista täysin, koska se oli paikalliskamppailu. Muuten meno aika samanlaista keväisin; voitosta taistellaan ja kaikki laitetaan likoon.

– Ollaan opittu siitä Ilves-sarjasta, mutta kyllä tämä KalPa-sarja on asetelmallisesti ehkä helpompi. Missään nimessä se ei ole kuitenkaan helppo vastus.

Lajunen on ollut yksi Tapparan pudotuspelien terävimmistä syömähampaista. Häntä voidaan pitää niin sanottuna ”kevään pelaajana”, jonka työnkuvan sentteri määrittelee seuraavasti.

– Se on varmaan sitä kovaa duunia joukkueen eteen ja päättäväisyyttä. Ehkä sellaista esimerkin näyttämistä, Lajunen arvioi.

Vuoden 2011 maailmanmestari ei ole ehtinyt miettiä vielä kevään MM-kisoja. Viime vuonna mies antoi pudotuspeleissä sellaiset näytöt, että kutsu kävi kisoihin, ja ei olisi yllätys, mikäli tämänkin kevään näytöt riittäisivät Leijona-paitaan. Niin väkevästi Lajunen on pelannut illasta toiseen.

– Se on aina kiva lisä kauden jälkeen, jos sinne pääsee, mutta vielä ei pysty ajattelemaan niitä. Seurajoukkue on kuitenkin se, jota koko kausi vedetään ja nämä pudotuspelit on se iso juttu nyt. Katsotaan sitten, mitä kauden jälkeen tulee.

Lajunen ei ole tarkkaillut, minkätasoisia senttereitä on vapautunut päävalmentaja Lauri Marjamäen käyttöön.

– En hirveästi seuraile. Jos pääsen, niin pääsen. Katsotaan päivä kerrallaan.

Maistuisiko matka lätkän MM-kisoihin Pariisiin? Neljä paikkaa jaossa, osallistu tästä.

Kansikuva: All Over Press/ Matti Raivio