Lukko taisteli voiton Pelicansista, Kärppien ykkösketju liian vahva Tapparalle

Liigakierroksen molemmat ottelut päättyivät kotivoittoihin. Raumalla Lukko kaatoi Pelicansin hyvän alivoimapelin ja vahvan kolmannen erän ansiosta. Oulussa Kärppien ykkösketju näytti kaapin paikan tamperelaisille.

Lukko – Pelicans

Raumalla nähtiin viihdyttävä ottelu, joka tarjosi paljon erikoistilanteita, vauhtia ja hyvää maalivahtipeliä. Pelicans otti ottelun alussa nopeasti ohjat, kun kotijoukkue möhli vaihtonsa kanssa ja Jesse Saarinen karkasi tekemään läpiajon päätteeksi 1-0. Vain neljä minuuttia myöhemmin Eetu Koivistoinen tasoitti ottelun reboundista 1-1:een

Toisessa erässä Pelicans otti uudestaan kuskin paikan Taavi Vartiaisen osumalla, kunnes Lukko sai ylivoimatilaisuuden ja Tuomas Reunanen rankaisi Pelicansia viivalta, laukoen tilanteeksi 2-2.

Pelicansilla oli toisessa erässä mahdollisuus ottaa kamppailu haltuunsa ylivoimapelin kautta, mutta tänään Liigan tilastollisesti paras ylivoima jäi ilman maaleja. Joukkueelle tarjottiin 2-2-tilanteessa lähes kaksi minuuttia ylivoimaa viidellä kolmea vastaan. Lassi Lehtinen oli tuolloin mies paikallaan Lukon maalilla.

Kolmannessa erässä Pelicansin ylivoima ei lähtenyt millään rullaamaan. Sen sijaan Pelicans sähläsi kiekon oman maalinsa edessä suoraan Koivistoisen lapaan ja tämä napautti alivoimalla yläkulmaan 3-2-johtomaalin.

Ottelun lopussa Lukko teki vielä kaksi maalia tyhjään maaliin ja Koivistoinen vastasi ensimmäisestä, viimeistellen kypärätempun. Lisäksi mies saalisti yhden syöttöpisteen. Vahva kolmas erä ratkaisi pelin Lukolle ja loppulukemat olivat 5-2.

Kärpät – Tappara

Oulussa Jussi Jokinen avasi maalihanat ja teki samalla kauden ensimmäisen maalinsa Kärppien paidassa, kun mies nosti maalin edestä irtokiekon maalin yläkulmaan.

Ensimmäisen erän lopussa Tappara pääsi vastahyökkäykseen, kun Atte Ohtamaa menetti mailansa laukaisutilanteessa. Kristian Kuusela haki paikan Ohtamaan edestä ja laukoi kenenkään estelemättä tilanteeksi 1-1. Ennen erätaukoa Tuukka Mäntylä joutui Tapparan puolustuksessa paineen alle ja nosti kiekon katsomoon. Seuranneen ylivoiman aikana Ville Leskinen laukoi Kärpät 2-1-johtoon ja nämä olivat lukemat erätauolle mentäessä.

Toisen erän 4. minuutilla Tapparan ykkösketju iski nopeasti vastaan ja Kristian Kuusela toi kiekon hyökkäysalueelle. Jättösyötön kautta Jan-Mikael Järvinen näki hienosti hyökkäystä tukeneen Aleksi Elorinteen, joka laukoi painottomalta puolelta 2-2:een.

Ottelun kolmannen erän lähestyessä puoltaväliä, bongattiin katsomosta Rasmus Kupari, joka on sivussa Kärppien vahvuudesta loukkaantumisen vuoksi. Kuparin kasvoilta näkyi todella pitkä haukotus, joten peli taisi olla hieman tylsää tuossa kohtaa. Seuraava vaihto kuitenkin pelasti Kuparin nukahtamiselta, sillä Jussi Jokisen aloitusvoiton jälkeen Ville Leskinen tuli siniviivalle laukomaan ja Leskinen täräytti illan toisen maalinsa, tilanne 3-2 Kärpille.

Nelisen minuuttia myöhemmin Mika Pyörälä voitti kaksinkamppailun laidassa ja tilanteen aavistanut Aleksi Heponiemi nousi maalille, jatkaen Pyörälän syötön ohi Christian Heljangon ja tilanteeksi 4-2.

Enempää maaleja ei nähty, joten Kärpät vei pisteet lukemin 4-2. Jussi Jokinen tehoili kotijoukkueen ykköskentässä lukemat 1+2 ja Ville Leskinen viimeisteli kaksi maalia, nousten jälleen Liigan pistepörssin kärkeen. Leskiselle maali oli kauden 24:s.