Tappara yrittää palata voittojen tielle kouvolalaisten kustannuksella

Tappara saa kotihalliinsa sarjan häntäpäässä majailevan KooKoon, jolle panosta illan ottelussa on vain nimeksi. Tamperelaiset yrittävät katkaista orastavan tappioputkensa.

Tammikuussa peräti yhdeksän varsinaisen peliajan voittoa kymmenestä ottelusta ottanut Tappara sai lunta tupaansa kahdessa edellisessä ottelussa, kun paikallisvastustaja Ilves kaatoi kirvesrinnat 4-1 ja heti seuraavan päivän pelissä Pelicans murjoi Tapparan kotihallissaan peräti 7-1.

Tapparalla on ollut aikaa sulatella tappioitaan, sillä joukkueen edellisestä ottelusta on kuusi päivää. KooKoolla edelliset kymmenen ottelua ovat tuottaneet kolme voittoa ja alla on Tapparan tapaan kaksi tappiota. Kouvolalaiset kohtasivat viimeksi toissapäivänä HPK:n, joka vei voiton joukkueen kotihallista lukemin 4-2.

Tämän kauden keskinäisten otteluiden voitot ovat tasan 1-1. Ensimmäisessä ottelussa KooKoo pöllytti Tapparaa kotihallissaan peräti 8-3 ja Tampereella peli päättyi Tapparalle 3-2. Näihin tuloksiin ei kannata kuitenkaan liikaa katsella, sillä edellisestä kohtaamisesta on kulunut aikaa lähes neljä kuukautta.

Erikoistilanteissa KooKoo on edelleen liigan kärkipäätä ylivoiman osalta, ollen sijalla kaksi. Vastaavasti Tapparan alivoima on vasta 9:nneksi parasta, mutta toisaalta joukkue ottaa kaikista joukkueista vähiten kahden minuutin rangaistuksia.

Tappara taistelee edelleen tiukasti sarjan toisesta sijasta, joten joukkue lähtee ottamaan luulot pois alavireiseltä vierailijaltaan. KooKoo voi lähteä otteluun käytännössä ilman paineita, sillä playoff-raja on siirtynyt jo varsin kauas ja kauden päättyminen runkosarjaan näyttää todennäköiseltä.

Kansikuva: AOP