Mikä liigajoukkue on menettänyt eniten viime kauden maalintekijöistään?

Liigajoukkueissa on ehtinyt tapahtua paljon siitä, kun Kärpät nosteli Kanada-maljaa huhtikuussa. Kausi lähestyy kovaa vauhtia ja on aika tarkastella, miten paljon vaihtuvuutta maalimäärissä mitattuna joukkueissa on ollut.

Kesän isoin kärsijä on ollut HPK, jonka joukkue on tyhjentynyt melkoisesti. HPK teki viime kaudella yhteensä 143 maalia, joiden tekijöistä 71,33% on vaihtanut maisemaa kesällä tai ilman sopimusta. Pelkästään kenttäpelaajista yhteensä 15 on jättänyt joukkueen, joiden joukossa ovat muun muassa Eero Somervuori, Jesse Saarinen, Joonas Vihko, Zach Hamill, Marek Viedensky sekä Craig Schira.

Toiseksi eniten maaleja on lähtenyt prosentuaalisesti Ässistä. Porilaiset viimeistelivät viime kaudella 151 maalia, joiden tekijöistä 64,24% on vaihtanut joukkuetta. Erityisesti maalipörssin voitosta taistelleen Eero Elon siirtyminen KHL:ään nosti prosenttia. Elo viimeisteli viime kaudella 26 täysosumaa.

Myös hopealle sijoittuneen Tapparan maalintekijöistä lähtee yli puolet. Kirvesrinnat tekivät 155 maalia ja maisemaa on vaihtanut pelaajia 83 maalin edestä. Kenttäpelaajista merkittävimmät lähtijät ovat Olli Palola, Pekka Jormakka, Jarkko Malinen, Antti Erkinjuntti sekä Josh Green.

Prosentuaalisesti vähiten maalintekijöitään on menettänyt Sport, jonka vastaava lukema on vain 9,1%. Häntäpäähän sijoittuneiden Pelicansin (15,2%) ja TPS:n  (19,67%) lukemat ovat myös Liigan pienimpiä. Kolmikon pieniin prosentteihin tosin vaikuttaa se, että joukkueet myivät parhaat maalintekijänsä jo kauden aikana. Muuten lukemat olisivat paljon isompia.

Tulevalla kaudella mestarisuosikkeihin lukeutuva HIFK on saanut pidettyä joukkueensa hyvin kasassa. Helsinkiläiset tekivät Liigan eniten maaleja viime kaudella(177) ja menettivät kesän aikana ainoastaan 16,38% viime kauden maaleistaan. Maalimäärissä mitattuna pahimmat lähtijät olivat 11 maalia tehnyt Nikolai Goldobin sekä kahdeksan kertaa osunut Matti Kuparinen.

Keskimäärin liigajoukkueet ovat menettäneet 34,89% maalintekijöistään. Muista joukkueista tämän alapuolelle jäävät Blues (29,52%), Ilves (27,33%), JYP (34,48%), Kärpät (34,73%) ja Lukko (23,31%). Vastaavasti SaiPa (40,4%) ja KalPa (49,25%) menettivät vähän keskiarvoa enemmän viime kauden maaleistaan.