Näkökulma: Vain HIFK pystyy tähän – täydellinen muodonmuutos kahdessa päivässä

Kotimainen kiekkokausi huipentuu – katso pudotuspelit ilmaiseksi!

HIFK nappasi tiistaina voiton TPS:sta ja tasoitti ottelusarjan. Kaukalossa nähtiin täysin erilaiset joukkueet kuin ensimmäisessä kohtaamisessa.

HIFK:n torstainen avauserä lähenteli kauden parasta erää helsinkiläisten osalta. Tästä kuuluu osittain kiitos myös vierailijoille, sillä TPS tarjosi HIFK:lle kaikki avaimet tähän muun muassa huonon viisikkopelaamisen myötä. Kotijoukkue kiitti ja iski kaksi maalia, mistä turkulaiset eivät enää nousseet.

Ottelun edetessä kamppailu tasaantui ja myös TPS:llä oli saumansa. Micke-Max Åstenin kuusi minuuttia ennen päätöstä tosin päätti vierailijoiden kirin ennen kuin se ehti edes kunnolla alkaa. Kokonaisuutena esitys oli HIFK:lta mallikas, kun taas TPS ei ollut aivan parhaimmillaan.

HIFK:n piti tulla avauserään kovaa ja sen joukkue myös teki. Osaa pelaajista oli vaikea tunnistaa samoiksi, mitä joukkueen paidassa on kauden aikana nähty. Esimerkiksi Lennart Petrell näytti kuin uudesti syntyneeltä, kun pommikone jakeli painavia ja erinomaisia taklauksia läpi ottelun sekä pääsi karkaamaan turkulaisten puolustukselta pariin otteeseen läpiajoonkin.

Monet helsinkiläisten pelaajista ovat olleet kaukana parhaasta tasostaan, mutta joukkue sai torstaina onnistumisia hieman yllättäviltä nimiltä. HIFK:n maaleista vastanneet Micke-Max Åsten, Oliwer Kaski ja Saku Salmela viimeistelivät uriensa ensimmäiset pudotuspelimaalinsa Liigassa.

Tästä huolimatta HIFK:n avainpelaajat olivat huomattavasti paremmalla pelipäällä kuin avauskohtaamisessa. Varsinkin HIFK:n toisen maalin alustanut Mikael Johanssonin ja Juhamatti Aaltosen muodostama duo aiheutti vieraiden puolustukselle paljon harmaita hiuksia juonikkuudellaan. Helsinkiläiset ketjut alkavat viimein löytää uomiinsa, kun nyt joukkueella on toimiva kakkosvitjakin.

Myös Corey Elkins osoitti jälleen merkityksensä. Täydellisen aloitusvoiton myötä syöttöpisteen joukkueensa avausmaaliin saalistanut Elkins on ollut helsinkiläisten tärkeimpiä palasia jälleen keväällä. Kokenut amerikkalainen on esimerkiksi voittanut 56 aloituksestaan peräti reilut 73 prosenttia. Antti Törmäsen onkin helppo muodostaa Elkinsin ympärille tasaisen varmasti suorittava kolmosvitja.

Täydellistä helsinkiläisten peli ei missään nimessä ollut ja joukkueella on vielä suuria puutteita, HIFK:n osalta muodonmuutos avauskohtaamisen ja torstain välillä oli valtava. HIFK ei ole esimerkiksi onnistunut pudotuspeleissä vielä kertaakaan maalinteossa ylivoimalla, vaikka joukkue on päässyt pelaamaan reilut 21 minuuttia ylivoimalla. Tämän osa-alueen on luonnollisesti vielä parannuttava, mikäli helsinkiläiset mielivät välieriin.

Tämän kauden HIFK:lta voikin odottaa kaukalossa aivan mitä tahansa: käytännössä jotain tiistain ja torstain esitysten väliltä. Parhaimmillaan helsinkiläiset ovat pysäyttämättömiä, mutta heikoimmillaan joukkueesta ei ole mitään vastusta. HIFK ei ole pystynyt tällä kaudella juuri pelaamaan useampia hyviä otteluita putkeen, joten on täysi arvoitus, minkälainen joukkue kaukalossa nähdään lauantaina kolmannessa kohtaamisessa.

Mikäli TPS olisi karannut kahden voiton karkumatkalle, niin sarja olisi käytännössä ollut lähes taputeltu. Nyt HIFK raapi mainiolla pelillä elintärkeän kotivoiton ja sarja heräsi aivan uuteen liekkiin, sillä avauskohtaaminen antoi viitteitä turkulaisten ylimarssista. Torstain perusteella ei olisi lainkaan yllätys, mikäli ratkaisu venyisi seitsemänteen otteluun.

Jännitys tiivistyy Liigassa, kun puolivälierät jatkuvat torstaina. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaMikäli sinulla ei ole vielä Ruutua, niin saat koodeja kätevästi käyttöösi täältä. 

Kansikuva: All Over Press