TOP 10: Tässä ovat vuoden luetuimmat juttumme – varsinkin Neymar ja Tuomas Vänttinen kiinnostivat

Vuosi 2017 lähestyy loppuaan, joten on sopiva aika tarkastella, mitkä aiheet kiinnostivat lukijoitamme kuluneen vuoden aikana. Tässä kymmenen luetuinta juttuamme vuoden 2017 osalta. Pääset juttuun klikkaamalla jutun otsikkoa.

10. Kommentti: Neymarin PSG-siirto osoittaa, että jalkapallo on menettänyt lopullisesti järkensä

Neymar ja PSG vavisuttivat urheilevaa mailmaa jättisiirron myötä. Järjen ja jalkapalloilun lainsäädäntöjen vastainen siirto sai toimittajamme Kalle Tammisen varpailleen ja moderni jalkapalloilu saikin kuulla kunniansa.

9) Sportin konkarihyökkääjä korostaa pelaajien välistä kunnioitusta: ”Olisin voinut liiskata Opan ihan paskaksi”

Päähän kohdistuneet taklaukset ovat olleet tasaisin väliajoin otsikoissa varsinkin kotimaisen Liigan osalta. Tuomas Vänttinen avasi tammikuussa sanaisen arkkunsa asiaan liittyen ja oli totutun suorapuheinen.

8) Kommentti: Patrik Laine takoo hämmästyttävää tulosta, mutta se ei tunnu riittävän

Sijalla yhdeksän on tuoreempi juttu marraskuun lopulta. Patrik Laine on luonnollisesti yksi valtakuntamme seuratuimpia urheilijoita ja häneen liittyvät jutut kiinnostavat paljon. Supernuorukaisen syyskausi oli herättänyt paljon kritiikkiä kiekkokansassa, joten toimittajamme Toni Rajamäki kävikin Tappara-kasvatin syyskautta läpi jutun muodossa.

7) Maailman sympaattisimmasta pelaajasta tuli kotimaansa vihatuin – Miksi kroatialaiset ovat kääntyneet Luka Modricia vastaan?

Luka Modric nauttii valtavaa arvostusta jalkapallopiireissä – paitsi omassa maassaan. Kroatialainen jalkapallo on kärsinyt vuosikausia muun muassa korruptiosta ja Modric on ajautunut varsin epämiellyttävän vyyhdin keskipisteeseen. Muuten niin sympaattinen futaaja ei nautikaan kotimaassaan erityisen suurta arvostusta. Jaakko Tiira avasi tätä kummallista tilannetta erinomaisesti jutussaan.

6) Päänavaus: Herätys Tom Nybondas

Päänavaus on osio, jossa Mikko Sergejeff sivaltaa sanansäilällä erinäisiä ajankohtaisia aiheita. Kesäkuussa kunniansa sai kuulla HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tom Nybondas. Avautumisessa oli totuuden siemen, sillä myöhemmin syksyllä Nybondas erosi kyseisestä pestistä ja tilalle valittiin Tobias Salmelainen.

5) Kommentti: Neymar on tehnyt itsestään ja PSG:stä täyden pellen

Neymarin ja PSG:n kohut eivät arvateenkaan jäänyt vain siirtoon, vaan brasilialaistähti kiukutteli syksyllä, kun ei päässyt antamaan rangaistuspotkua. Tamminen sivalsikin jälleen ranskalaisseuraa sekä Neymaria, kun kausi oli ehtinyt vanheta reilut pari kuukautta.

4) Sami Vatanen, $4,875 miljoonan verran käyttökelvotonta puolustajaa

Sami Vatasen ura ei lähtenyt Anaheimin riveissä aivan odotettuun liitoon. Vili Pihlajamäki kritisoikin suomalaisen otteita jo helmikuussa. Vatanen siirtyikin marraskuun lopussa Kalifornian lämmöstä New Jersey Devilsin riveihin.

3) Tuomas Vänttinen ei jatka Vaasan Sportissa, pelit Suomessa kenties ohi – ”Träppiä hakattu ihan tarpeeksi”

Tuomas Vänttisen jutut olivat erittäin luettuja sivullamme, ja myös kolmannella sijalla on kokeneen hyökkääjän mielipiteitä käsittelevä juttu. Vänttinen paljasti maaliskuussa, että on kyllästynyt träpin hakkaamiseen eikä tule jatkamaan Sportin riveissä enää tulevalla kaudella. Vänttinen piti sanansa ja siirtyi lopulta Saksaan, jossa tosin vakava loukkaantuminen on pitänyt miehen sivussa kaukalosta ennen ensimmäistäkään ottelua.

2) TOP 10: Suomifutiksen kadonneet lupaukset

Sijalta kaksi löytyy listauksen ainoa TOP 10 -listaus. Suomifutiksessa on ollut paljon lupauksia, jotka ovat olleet nuorina erittäin potentiaalisia pelaajia, mutta eivät ole pystyneet murtautumaan aivan odotetulle tasolle. Jaakko Tiiran esimerkillinen juttu keräsi paljon lukijoita varsinkin sosiaalisen median kautta, jossa se herätti paljon keskustelua.

1) Kumpi voittaa: Floyd Mayweather Jr. vai Conor McGregor? Näin suomalaiset ottelijat ja fanit vastasivat

Floyd Mayweatherin ja Conor McGregorin ottelu oli yksi vuoden suurimpia urheilutapahtumia. Suomalaiset ottelijat ja fanit pääsivät sanomaan jutussamme mielipiteensä tulevaan huippuotteluun liittyen ja tämä selvästi kiinnosti lukijoitamme, sillä se nousi kalenterivuoden luetuimmaksi jutuksemme.

Haluamme kiittää lukijoitamme kuluneesta vuodesta. Kiitokset suuresta mielenkiinnosta juttujamme kohtaan sekä saamastamme palautteesta ja keskusteluista sosiaalisen median välityksellä. Jatketaan samalla linjalla myös vuonna 2018.

Kansikuva: Getty Images