Nousukuntoinen raumalaispoppoo vierailee Hakametsässä

Liiga-viikon toinen kierros tarjoaa tänään kolmen ottelun verran herkkua. Tampereella nähdään heikosti pelanneen Ilveksen ja nousujohteisesti pelanneen Lukon välinen vääntö.

Tampereen Ilves on vajonnut heikkojen viime pelien vuoksi Liigan hännille yhdessä Vaasan Sportin kanssa. Ilves on kerännyt kauden kuudessa ottelussa saman verran pisteitä, mutta varsinkin viimeiset kolme ottelua ovat aiheuttaneet päänvaivaa tamperelaisleirissä. Tupsukorvat eivät ole viimeiseen kolmeen otteluun keränneet pistettäkään ja maalisuhdekin on heikohko 4-13.

Lukon maalisuhde viimeisessä kolmessa ottelussa on vastaavasti 10-5. Lukkoa veikkailtiin ennen kautta kärkipäähän, mutta käynnistymisvaikeuksien vuoksi raumalaiset ovat sarjataulukossa sijalla 7. Joukkueen nousu on kuitenkin alkanut ja joukkue on kerännyt viimeisestä neljästä ottelusta kymmenen runkosarapistettä. Ilves-ottelu on Lukolle jo kolmas ottelu putkeen vieraissa, mutta homma on kulkenut myös Rauman rajojen ulkopuolella: lauantaina Lukko nipisti pisteen kovakuntoiselta HIFK:ltä Nordiksella ja tiistaina raumalaisryhmä marssi tyylipuhtaasti Sportin yli Vaasan Kuparisaaressa.

Kokemattomus haastaa kokemuksen

Joukkueiden kokoonpanoja tuijottamalla voi huomata suuren eron pelaajien ikärakenteissa. Lukko huokuu kokemusta ja nimimiehiä, kun taas kotijoukkueen kokoonpanossa on iso läjä hieman tuntemattomampia nuorukaisia.

Ilveksen ainut kova pistenikkari onkin ollut Teemu Rautianen, 22, jonka nimi ei vielä kerro suurelle yleisöllä paljoakaan. Taitava väkkärä on ollut tamperelaisten kiekollisen pelin sydän, mistä kertovat pistelukemat 0+8.

Ilveksen materiaali on kuitenkin kapea, sillä vain yhdeksän pelaajaa on yltänyt pisteille tällä kaudella. Hyökkäyspeli perustuu Rautiaisen ja Sami Sandellin varaan, mutta myös nuoret pelaajat ovat osoittaneet potentiaaliaan, kuten Aleksi Mustonen ja Roope Hintz. Joukkue tarvitsee tukea alemmista kentistä, jotta voittoja alkaisi taas tulla. Päävalmentaja Tuomas Tuokkola  peluuttaa kiekollista ja nopeaa kiekkoa penkin takaa, mutta hyökkäyspäässää riittää tekemistä, kuten myös omassa päässäkin.

Kokeneen Lukko-pakan palaset alkavat loksahtelemaan paikoilleen. Hyökkäyspäässä on alkanut tulla onnistumisia Aaron Gagnonin ja Ville Vahalahden johdolla, mutta myös puolustus- ja keskialueen puolustuspeli ovat luonnistuneet.

Lukko onkin pystynyt vahvaan robottimaiseen kiekkoon, mikä on tuottanut useille vastustajille harmaita hiuksia. Tämän lisäksi joukkueesta löytyy useampia ratkaisijoita. Vahalahti-Gagnon-kaksikko pyörittää show’ta, mutta arsenaalista löytyvät vielä muun muassa Jerry Ahtola, Toni Koivisto, Ville Nieminen, Janne Niskala ja Mikko Kousa.

Raumalaisjoukkueesta löytyy iso määrä ratkaisuvoimaa, vaikka koko potentiaalia ei olle vielä nähtykään. Lukon otteet tulevat varmasti parantumaan kauden mittaan ja Ilveksellä on tänään iso kana kynittävänään, kun Lukko-armeija marssii Hakametsän jäälle.

Seuraa heitä:

Aleksi Mustonen: Ilveksen nuoriso-osastoon kuuluva Mustonen, 19, on iskenyt tällä kaudella theot 1+3. Nuorten maailmanmestari on pelannut hienon kauden ja ottanut paikkansa Tupsukorvissa. Mustonen on kovan luokan talentti, joka on nyt jo hieman yllättäen säväyttänyt pääsarjatasolla.

Janne Lahti: Ex-maalikuninkaalle maalinteko yhtä hankalaa kuin juuston vieminen Venäjälle. Seitsemän ottelua tehoin 0+2 pelannut Lahti yritti uutta alkua Lukko-paidassa, mutta yritykseksi se näyttäisi jäävän. Paikkoja on ollut, mutta itseluottamus kateissa. Nyt pitäisi alkaa osua tai muuten ovi käy.

Arvio:

Lukko tulee tänään kovaa vieraskentällä, mikä aiheuttaa Ilves-nipussa suuria ongelmia. Ottelun alku ratkaisee paljon: mikäli Lukko ei pääse iskemään johto-osumaa ensimmäisen erän alkuun, ovat kotijoukkueen mahdollisuudet huomattavasti paremmat. Ilves pystyy parhaimmillaan loistavaan kiekolliseen peliin, mutta nyt täytyy lähteä alakerran kautta.

Veikkaus: Lukko ottaa toisen vierasvoiton putkeen lukemin 4-2.

Kierroksen muut ottelut:

  • SaiPa-Pelicans
  • TPS-JYP

Illan matsit starttaavat kello 18:30 ja voit seurata niitä Ruutu.fi -palvelun sekä Nelonen Sport Pro kanavien kautta.