Petteri Nummelin: “Eiköhän Turussa tämä rämpiminen riitä”

Jääkiekon SM-liiga pyörähti käyntiin keskiviikkona. TPS:n kokenut puolustaja Petteri Nummelin odottaa tasaista kiekkokautta.

– Luulen, että tästä tulee todella tasainen kausi.. Siellä on muutama joukkue niin sanotusti nimellisesti parempi paperilla, mutta uskon, että tulee olemaan todella tasainen ja mielenkiintoinen sarja. Uskon myös, että TPS tavoittelee ihan muita sijoja kuin viime vuonna, Nummelin kertoo.

TPS kohtaa avausottelussaan perjantaina hallitsevan mestarin Oulun Kärpät.

– Odotan aika kiihkeää ottelua. Turussa on pitkästä aikaa halli täynnä. Saamme varmaan aika hyvän tunnelman halliin. Kiihkeä matsi siitä varmasti tulee. Kärpät pääsi jo kokeilemaan sarjaa ja aloittikin aivan odotetusti. Kova peli tulee, mutta kampoihin lyömme niin kovaa kuin pystymme.

Täksi kaudeksi Lukosta TPS:n riveihin siirtynyt Nummelin uskoo turkulaisjoukkueen nostavan tasoaan viime kauden huonojen esitysten jälkeen.

– Keskenämme olemme hieman puhuneet, että eiköhän Turussa tämä rämpiminen riitä. Nyt olemme sitä mieltä, että kärki kuusikkoon vähintään pitäisi päästä. Kyllä playoffien pitää olla se minimi tavoite.

Uusi kansainvälinen sarja CHL on ollut turkulaislähtöisen Nummelinin mielestä erittäin positiivinen kokemus.

– Se on ollut todella positiivinen kokemus. Pääsimme reissaamaan Keski-Eurooppaan päin ja saimme joukkuehenkeäkin vähän hitsattua sielläkin yhteen. Kyllä se sarja on hyvä piristysruiske ollut. Vaikka noita kansainvälisiä harjoituspelejä on pelattu iät ja ajat niin on nämä ihan eri pelejä kuin nuo harjoituspelit.

Hän uskoo, että CHL kerää isomman katsojaryhmän taakseen tulevaisuudessa.

– Uskon vakaasti siihen. Tällä kertaa sarjalla on myös vakaampi pohja, kun seurat ovat tässä kuitenkin mukana. Olemme nähneet, kuinka Saksassa hallit ovat olleet täynnä katsojia. Toivon, että innostus rantautuu hitaasti tänne Suomeenkin asti.

Nummelin toivoo myös CHL:n tuovan hieman kehitystä eurooppalaiseen seurajoukkuekiekkoiluun.

– Ei se välttämättä ihan heti tule näkymään. Uskon kuitenkin, että se vähän auttaa kehittymistä. Kyllä sen näki siinäkin, että kun Bolzano oli täällä, niin voitimme 9-0. Siellä alettiin tehdä hommia aivan eri tavalla, ja kun kävimme viimeksi Bolzanon vieraina, niin vastassa olikin ihan erilainen joukkue. Toivottavasti tulee vaikuttamaan koko liigaan sielläpäin.

Hän mainitsee lopuksi, kuinka tuntemattomampia joukkueita vastaan valmistautumisessa on omat haasteensa.

– Suomessa totta kai tiedämme vastustajista enemmän. CHL:ssä on ollut muutamia pelejä, missä emme ole tienneet vastustajasta oikein mitään. Kyllähän se valmistautuminen on helpompaa, kun tiedetään mitä se vastustaja oikein tekee. Aika vähän me katsomme videoita muista joukkueista. Pardubicestä vähän näimme pätkää, mutta Bolzanosta emme tienneet yhtään mitään, ennen sitä ensimmäistä ottelua. Siellä oli kuitenkin lähes koko joukkue vaihtunut viime vuoden joukkueesta ja valmentajatkin olivat vaihtuneet, Nummelin toteaa.

TPS-Kärpät perjantaina 12.9 klo 18.30.