Pistepörssin kärkinimi Ville Vahalahti Leijonista: ”Samat jätkät pitkälti kuin aina”

Hanakasti kauden aloittanut Lukko on löytyy Liigan kärkipaikalta. Joukkue on hävinnyt tällä kaudella vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla. Joukkueen hyökkäyspelin moottorina on toiminut jälleen kokenut Ville Vahalahti. Viime kaudella runkosarjan pistepörssin jaetun voiton ottanut Vahalahti löytyy myös tämän kauden pistepörssin piikkipaikalta tehoin 4+19

– Ei teholukemissa ole sen ihmeempiä takana. Ketjussamme on hyvä kemia ja ylivoima on toiminut. Olemme olleet joukkueena tasaisia pelistä toiseen ja se tietty rutiinitaso on löytynyt, kerta Vahalahti.

Vahalahti kertoo raumalaisten pelin perustuvan fyysisyyteen.

– Pelaamme todella fyysistä kiekkoa ja annamme vastustajalle paljon painetta. Sitä kautta saamme hommattua paljon jäähyjä.

Lukko voitti viime vuonna pronssia, mutta tänä vuonna tavoitteet ovat vieläkin korkeammalla.

– Tavoitteemme kauteen lähtiessä oli mitalin kirkastaminen. Siihen pääsemme kuitenkin vain jokapäiväisellä tekemisellä. Meidän pitää elää päivä kerrallaan ja on turha lähteä haaveilemaan vielä mistään, sillä mitä tahansa voi vielä tapahtua.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen julkisti maanantaina joukkueensa ensi viikon viikonloppuna pelattavaan Karjala-turnaukseen. Vahalahden näytöt olisivat varmasti riittäneet ryhmään mukaan, mutta mies ei itse pidä joukkueen miehistöä yllätyksenä.

– En minä niin paljoa sitä odottanut, että olisin ollut miehistössä. Siellä on nyt samat jätkät pitkälti kuin aina, koska uskon, että Kojo haluaa vetää huolella ensimmäisen turnauksensa.

Lukko kohtaa seuraavassa pelissään Liigassa Turun Palloseuran. Vahalahdella on seuraan erittäin vahva sidos, sillä hän on voittanut seurassa Suomen mestaruuden peräti neljästi ja on TPS:n kaikkien aikojen eniten runkosarjaotteluita pelannut pelaaja.

– Meillä on seuraavina viikkoina pelit joka viikko Tepsiä vastaan. TPS on kova kotijoukkue ja tulee varmasti tiukka peli. Kyllä minulla on heitä vastaan eri lataus ja fiilarit totta kai. Peliin valmistautuminen on kuitenkin sama ja jäällä se on samanlaista kiekkoa.