Uudelleensyntynyt HPK hakee viikolleen kruunua

Liigan sunnuntaiottelut saavat jatkoa, kun tänään kiekkoillaan neljällä eri paikkakunnalla. Hämeenlinnasa kaksi edellistä otteluaan voittanut HPK isännöi JYPiä.

HPK:n kausi ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Hämeenlinnalaiset ovat pyörineet koko kauden sarjan tyvipäässä, mutta viime aikoina tunnelin päässä on alkanut näkyä hieman valoa. Ennen sunnuntain taistoa Kerho majailee sarjataulukon 11. sijalla. Sarjan kuusi viimeistä joukkuetta ovat tosin pisteen sisällä. JYP on vastaavasti kahdeksannella sijalla ja eroa hämeenlinnalaisiin on kuusi pistettä.

Kerho on voittanut viikon kaksi aikaisempaa otteluaan. Torstaina joukkue nousi Ilvestä vastaan kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta voittoon jatkoajalla. Itseluottamusta nostattaneen voiton myötä hämeenlinnalaiset ryöstivät perjantaina kolme pistettä Oulusta, kun Kärpät kaatui todellisen taistelun jälkeen maalein 2–1.

Suuri tekijä voitoissa oli tasoaan nostanut Jere Myllyniemi. Vaisun alkukauden pelannut maalivahti on torjunut yhteensä 13 ottelussa. Myllyniemen torjuntaprosentti on ollut vain viidessä ottelussa yli 90. Näistä kaksi oli juuri edelliset pelit, kun Kärppiä vastaan mies  pysäytti kiekot 97,30 prosenttisesti ja Ilvestä vastaan torjuntaprosentti oli 92,59. HPK on Liigan eniten maaleja päästänyt joukkue, kun joukkueen verkkoon on tehty keskmäärin 3,1 maalia ottelua kohden.

Kerho on päästänyt vain neljässä ottelussa alle kolme maalia. Nyt kahdessa ottelussa omiin meni ainoastaan kolme takaiskua, joten suunta on hämeenlinnalaisten kannalta ehdottoman oikea. HPK pääsee otteluun levänneenä, sillä joukkue pelasi edellisen kerran perjantaina. JYP vastaavasti pelasi lauantaina Raumalla Lukon vieraana.

Jyväskyläläiset hakivatkin todella maukkaan voiton Raumalta, kun Lukko kaatui maalein 3-2. Kyseessä oli todellinen puolustustaistelu, sillä JYP ei saanut päätöserässä aikaiseksi yhtäkään laukausta. Edes Valtteri Kemiläisen sisäsyrjällä tehty oma maali ei auttanut kotijoukkuetta.

Voitto tuli hyvään saumaan, sillä sitä edelsi karvaat tappiot KalPalle sekä Tapparalle. Jyväskyläläisten kausi on ollut melkoista vuoristorataa, sillä joukkoon on mahtunut isoja voittoa, mutta vastaavasti useamman maalin tappioitakin on pari kappaletta.

JYPillä on ollut ongelmia varsinkin omassa päässä. Joukkue päästi ensimmäisessä neljässä ottelussa vain neljä maalia. Sittemmin jyväskyläläisten verkkoon on tehty kolmessa ottelussa vähintään viisi maalia.

Tuomas Tarkki ja Veini Vehviläinen ovat jakaneet torjuntavastuun varsin tasaisesti. Tulokaskauttaan pelaavan Vehviläisen kauden alku on ollut mainio, mutta virkaveli Tarkin otteet ovat ailahdelleet paljon. Lauantaina Tarkki kannatteli jälleen joukkuetta ja oli voiton takuumies. Vehviläinen on huilannut kaksi viimeistä ottelua, joten sunnuntaina voi olla nuorukaisen vuoro asettua tolppien väliin.

HPK:n ja JYPin väliset kamppailut ovat olleet tasaisia. Viimeisestä kymmenestä kohtaamisesta molemmat ovat juhlineet voittoa viidesti. Viimeisestä kymmenestä kohtaamisesta Hämeenlinnassa JYP on voittanut peräti kuusi.

Arvio

HPK pääsee kotiotteluunsa paremmin levänneenä, mutta jyväskyläläisillä on allaan todella makea voitto sarjakärjestä. Myös HPK:n itseluottamus on korkealla kahden hienon voiton myötä. Lähtökohdat otteluun ovat hyvin tasaiset, joten Betssonin tasapelille tarjoama kerroin 4.05 on kokeilemisen arvoinen.

Kierroksen muut ottelut:

Ässät – TPS

Blues – KalPa

Sport – JYP

Hyppää Liigan kyytiin Ruutu-palvelussa tai Nelonen Pro -kanavilla. Kierros alkaa jo kello 15.00.

Kansikuva: All Over Press