Rantapallojen ilta Liigassa

Kärpät on lähellä välieräpaikkaa (All Over Press)

Kärpät on lähellä välieräpaikkaa (All Over Press)

Liigassa pelataan tänään puolivälierien neljäs ottelukierros. Kaksi taisteluparia on jo katkolla, kun Kärpät sekä SaiPa ovat napanneet kolme voittoa. Tänään lomakautta päästään mahdollisesti availemaan JYPin sekä HPK:n leireissä. Kahdessa muussa parissa mennään tasaisemmin. Blues johtaa Lukkoa voitoin 2-1 ja Tappara Pelicansia samoin otteluvoitoin.

HPK-Kärpät: Niin lähellä, mutta..

HPK on jatkanut taistelua siitä mihin se runkosarjassa ja lomarengaskierroksella jäi. Nyt joukkue on kuitenkin tilanteessa, jossa häviöllä joukkueen taistelu päättyy ja loma alkaa. Itseluottamusta kerholla kuitenkin vielä piisaa. Ottelu maanantaina oli varsinkin ottelun alussa Kärppien hallintaa, mutta niin vain puolustuskannalla ollut kerho johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 0-1. HPK oli ottelussa kaksi kertaa kuskin paikalla, mutta menetti johtoasemansa kummallakin kertaa. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla, kun HPK loihti agressiivisen pyörityksen Kärppien alueelle. Kärpät iski kuitenkin vastaan ja hyökkäyksen päätti Juhamatti Aaltonen komealla lämärillä. Ottelun hahmoina hääräsivät kahden maalin miehet Kärppien Aaltonen sekä HPK:n Borna Rendulic.

Mestarisuosikki numero 1

Kärpät on selkeä mestarisuosikki. Joukkue pelasi kuitenkin yllättävän passiivisesti kaksi ensimmäistä ottelua. Tänään onkin ratkaisevaa lähtevätkö oululaiset ottelusarjaa tappamaan vai yrittääkö joukkue hakea voittoa taas passiivisella pelillä. Edellisessä ottelussa oululaiset olivat selkeästi agressiivisempia ja saivat luotua varsinkin ottelun alussa hyvää pyöritystä hyökkäyspäähän. HPK:n usko ei ole kuitenkaan vielä loppunut. Konkari Marko Tuulola laskeskeleekin, että seuraava ottelu on matemaattisestikin kerhon heiniä.

”Eka peli hävittiin kahdella maalilla, sitten yhdellä ja nyt oltiin jo 60 minuutin jälkeen tasoissa, niin eikös se nyt sitten ala matemaattisestikin jo menemään jatkoajalla meille, sitten yhdellä maalilla ja niin edelleen.” -Marko Tuulola, hpk.fi

Maanantaina joukkueet joutuivat siis ylitöihin. Palautuminen illan otteluun on tärkeässä osassa. HPK laittaa tänään varmasti kaikkensa peliin, mutta marginaalit ovat selkeästi oululaisten puolella. Joskus se viimeisin otteluvoitto on se vaikein, mutta en näe että Kärpillä tulee tänään ylimääräisiä vaikeuksia sitä ottaa. Hämeenlinnalaisten eväät on nyt syöty, niin valitettavaa kuin se loistokkaan putken jälkeen onkin.

Nordicbet tarjoaa alle 4,5 maalista kerrointa 1.72. Kolme edellistä ottelua on päättynyt alle 4,5 maaliin enkä näe muutosta siihen tänäänkään. Uskon Kärppien lähtevän otteluun taas hieman passiivisemmin kuin edelliseen kohtaamiseen ja hakevan voittoa puolustupelaamisen kautta. Odotan vähämaalista ja tiukkaa ottelua, mutta uskon oululaisten katkaisevan sarjan heti tänään.

JYP-SaiPa: Sputnik kuskin paikalla

SaiPa on jopa hieman yllättäen ottanut selkeän kuskin aseman omassa otteluparissaan JYPiä vastaan. Jyväskyläläiset ovat aika-ajoin hallinneet otteluita selkeästi, mutta joukkuetta jo runkosarjassa vaivanneet maalinteko-ongelmat ovat jatkuneet myös pudotuspeleissä. SaiPa on myös hyvällä prosentilla kiittänyt JYPin virheistä.

Lappeenrantalaisten ulkomaalaisketju GiliatiDavisSpina on ollut tulessa. Vikkelä tehoketju on vastannut sputnikin kuudesta maalista, kun joukkue on iskenyt JYPiä vastaan yhteensä yhdeksän kertaa. Luulisi siis JYPin ottavan tehokentän parempaan vartiointiin eikä vain keskittyisi Giliatin kuumentamiseen.

Kolme maalin voittoa, neljäs edessä?

Kaikki kohtaamiset ovat olleet yhden maalin pelejä ja samaa on odotettavissa myös tänään. Jani Tuppuraisella oli edellisessä ottelussa kaksi mahdollisuutta lyödä ottelu jatkoajalle, mutta mies ei löytänyt maalipuiden väliin. Hurrikaanipaitojen on tänään lopetettava mailan puristaminen tai SaiPa marssii jatkoon. Jyväskyläläiset pyöräyttävät tänään pelaajarulettiaan ja on oletettavaa, että maanantaina sivussa olleet Kristian Näkyvä, Mikko Luoma ja Max Wärn löytyvät tänään kokoonpanosta. Jyväskyläläisille suuria huolia aiheuttaa puolikuntoisena pelaava joukkueen paras maalintekijä Ossi Louhivaara. Tänään onkin mahdollista, että Louhivaaran paikka annetaan jollekin täydessä pelikunnossa olevalle.

SaiPa on ottanut kolme voittoa hieman onnekkaastikin ja saa kiittää hurrikaanipaitoja jatkopaikan tarjoamisesta. Erikoistilanteissa lappeenrantalaiset ovat olleet teräviä, kun taas JYP on tuskaillut sekä yli- että alivoimapelaamisessa. Jos JYP alkaa tänään laittamaan paikoista sisään, on hyvin mahdollista että sarja venyy. Mutta jos ottelu pysyy tasaisena ja SaiPalle avautuu samanlaisia paikkoja ja kiekko jatkaa pomppimistaan, aletaan Jyväskylässä odottelemaan terassikelejä.

Kolme edeltävää ottelua mentiin maalin erolla SaiPan hyväksi. Tänään nähdään neljäs tiukka ottelu ja valitettavasti jyväskyläläisillä on vaikea tehtävä löytää avaimet pelin vapautumiseen. Betsson tarjoaa otteluun SaiPalle kerrointa 1.97 moneyline vedosta. Kiekot ovat pomppineet lappeenrantalaisille ja kun hurrikaanipaitojen puristus mailoista ei ole hellittänyt, on SaiPalla hyvä tilaisuus katkaista sarja. Mitä pitemmälle ottelu pysyy tasaisena tai lappeenrantalaisten johdossa, sitä enemmän puristus ja paineet jyväskyläläisillä kasvavat. JYP on kerroinasettelussa ottelun suosikki (ML 1.80 – 1.97), mutta näkisin että ottelun mennessä jatkoajalle, ovat lappeenrantalaiset suosikkeja jatkoon.

Seuraava ottelukierros pelataan perjantaina ja välierät starttaavat ensi viikon keskiviikkona 2.4.

Illan ottelut klo 18.30:

Blues-Lukko 2.30 – 3.85 – 2.65 (Nordicbet) kooste edellisestä ottelusta: Ruutu.fi

HPK-Kärpät 3.50 – 3.95 – 1.87 (Nordicbet) kooste edellisestä ottelusta: Ruutu.fi

JYP-SaiPa 2.40 – 3.80 – 2.50 (Betsson) kooste edellisestä ottelusta: Ruutu.fi

Pelicans-Tappara 3.25 – 4.00 – 1.92 (Betsson) kooste edellisestä ottelusta: Ruutu.fi