Voimasuhteet puntariin ennen Liigan pudotuspelejä – minkä joukkueen Tappara haluaa välttää keväällä?

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

Liigaa on jäljellä kolme kierrosta, mutta pudotuspelijoukkueet ovat käytännössä selvillä. Vain täydellinen sulaminen voisi mahdollistaa Ilveksen putoamisen pudotuspeliviivan alapuolelle. Onkin aika tarkastella hieman pudotuspelijoukkueiden runkosarjan keskinäisiä kohtaamisia. Mitkä joukkueet olivat kullekin mieluisimpia ja vastaavasti haastavimpia vastustajia?

Tappara on ollut vakuuttava läpi kauden ja useimmat vastustajista ovat olleet paperia runkosarjan voittajan käsittelyssä. Kärkikymmeniköstä tamperelaisille vaikeimpia vastustajia ovat olleet TPS ja ehkä hieman yllättäen Pelicans. Turkulaiset kuittasivat kauden neljästä kohtaamisesta peräti kolme voittoa. Kaikki ottelut olivat erittäin tasaisia vääntöjä eikä Tappara onnistunut maalinteossa yhteensä kuin viidesti. Pelicans on vastaavasti kuitannut kauden kolmesta kohtaamisesta kaksi voittoa, mutta joukkueet iskevät yhteen vielä kertaalleen torstaina.

HIFK oli vastaavasti yksi mieluisimmista vastustajista Tapparalle. Tamperelaiset nappasivat täydet pistepotit jokaisesta neljästä kohtaamisesta. Myöskään HPK ei ole onnistunut saalistamaan vielä pistettäkään Tapparalta, mutta joukkueilla on vielä neljäs kohtaaminen jäljellä. Tappara oli myös Tampereen paikallispelien herra, kun kuudesta derbystä irtosi viisi voittoa, mutta näistä kolme tuli vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Lisäksi neljän vuoden takainen finaalivastustaja Ässät oli Tapparalle suupala runkosarjassa. Hallitseva mestari nappasi voitot kaikista neljästä kohtaamisesta maalierolla 11-3.

Sarjataulukon hopeasijaa miehittävälle KalPalle sopivin vastus kärkikymmeniköstä oli Oulun Kärpät, kun kuopiolaiset kuittasivat runkosarjan neljästä keskinäisestä kohtaamisesta peräti kymmenen pistettä. Myös Pelicans ja TPS sopivat KalPalle, kun joukkue nappasi neljästä kohtaamisesta kolme voittoa. Vastaavasti tamperelaisten kanssa KalPalla oli suuria haasteita. Tappara ja Ilves kuittasivat kumpainenkin kolme voittoa neljästä kohtaamisesta kuopiolaisten kanssa.

Pelicans on ollut haasteellinen myös sarjataulukon kolmantena majailevalle TPS:lle. Turkulaiset hävisivät runkosarjan kaikki neljä keskinäistä kohtaamista yhteensä maalierolla 4-12. Otteet olivat suoraa jatkumoa edelliseltä kaudelta, kun Pelicans voitti tuolloinkin joukkueiden kaikki kohtaamiset. TPS:n edellinen voitto lahtelaisista on hieman yli kahden vuoden takaa. Vastaavasti Ässät oli turkulaisille mieluisin vastustaja, kun TPS voitti kaikki neljä kohtaamista ja turkulaiset ovat kuitanneet nyt yhteensä seitsemän peräkkäistä voittoa porilaisista. Kuudennesta sijasta tullaan käymään vielä kova kamppailu, mutta mikäli runkosarja päättyisi tänään, niin TPS ja Ässät kohtaisivat puolivälierissä.

JYP on ollut viimeaikoina erittäin vakuuttavassa vireessä, mutta KalPan tapaan joukkueella on ollut tällä kaudella ongelmia tamperelaisten joukkueiden kanssa. Tappara ja Ilves nappasivat keskinäisistä neljästä otteluista kolme voittoa. JYP onnistui vastaavasti samassa tempussa Kärppien, Pelicansin sekä potentiaalisen puolivälierävastustajan HPK:n kustannuksella.

HPK oli vahvassa vireessä kärkikymmenikköä vastaan. Ainoastaan JYP, Kärpät ja Tappara kuittasivat paremmuudet keskinäisistä kohtaamisista. Tappara on ainoa joukkue, jota HPK ei ole vielä voittanut, mutta joukkueilla on vielä neljäs keskinäinen kohtaaminen jäljellä. Ilves, TPS, Pelicans ja Ässät olivat hämeenlinnalaisille mieluisimpia vastustajia, kun HPK vei keskinäiset kohtaamiset voitoin 3-1.

Kärpät on ollut viimeaikoina hyvässä iskussa, mutta kärkijoukkueita vastaan oululaisilla on ollut tällä kaudella haasteita. Kärpät kuittasi runkosarjassa vain yhdet voitot neljän kärkeä miehittävistä Tapparasta, KalPasta, TPS:sta ja JYPistä. Oululaisilla on tosin vielä yksi kohtaaminen jäljellä TPS:n kanssa. Kärpät oli eniten ongelmissa yllättäen HIFK:n kanssa. Helsinkiläiset nappasivat peräti viisi voittoa kauden kuudesta kohtaamisesta ja joukkueet saattavat kohdata suurella todennäköisyydellä jo pudotuspelien avauskierroksella. Ässät ja Ilves olivat Kärpille vastaavasti helpoimpia vastustajia, kun keskinäiset menivät oululaisten eduksi voitoin 3-1.

Suurien haasteiden parissa läpi runkosarjan tarponut HIFK oli eniten ongelmissa Tapparan ja Ässien kanssa. Helsinkiläiset eivät onnistuneet nappaamaan yhtään pistettä kauden seitsemästä kohtaamisesta joukkueiden kanssa, mutta HIFK:lla on vielä jäljellä yksi peli Ässiä vastaan.

Jännitys tiivistyy ja Liigan runkosarja lähestyy loppuaan tällä viikolla vielä 11 ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press