Seuraa näitä asioita illan Liiga-kierroksella: Jatkaako HIFK tuskailua maalinteon kanssa?

Liiga jatkuu lauantaina seitsemän ottelun voimin. Mielenkiintoisia kohtaamisia on luvassa useammallakin paikkakunnalla, mutta illan kruunu on viime kauden finaaliparin kohtaaminen.

Ei neljättä ilman viidettä, Jukurit?

Alkukauden suurimmasta yllättäjästä ei ole epäselvyyttä. Varmaksi sarjajumboksi tuomittu Jukurit on napannut jo neljä peräkkäistä voittoa. Toki kausi on vasta alussa, mutta erinomainen alku syksylle on Jukureiden menestymisen elinehto. Mikkeliläiset pelaavat tylyn yksinkertaisesti. Tyylipisteitä ei haeta, mutta niillä ei sarjataulukossa teekään mitään. Puhtaassa maalintekokilpailussa Jukurit häviäisivät monelle, mutta vastustajan hyökkäysten tukahduttamisella ja tehokkaalla viimeistelyllä joukkue pystyy kääntämään tiukat taistot edukseen. Lauantaina vastaan asettuu Ilves, joka haki perjantaina kaksi pistettä Lappeenrannasta. Tamperelaiset ovat hieman yllättäen tehneet toistaiseksi eniten maaleja, kun vastustajan verkko on heilunut kuudessa ottelussa jo 21 kertaa. Onnistujia on löytynyt laajalta rintamalta heti kauden alusta lähtien, sillä jo seitsemän Ilveksen pelaajaa on onnistunut maalinteossa vähintään kahdesti.

HIFK tuskailee maalinteon kanssa

Lauantain kärkikamppailu käydään Helsingissä, kun sarjakolmosena majaileva HIFK isännöi Tapparaa. Molemmat joukkueet lähtevät taistoon allaan alavireiset ja tappioihin päättyneet ottelut. HIFK hävisi torstaina kotikaukalossaan Jukureille maalein 1-2. Helsinkiläisten esitys oli kokonaisuudessaan varsin aneeminen, vaikka tylysti esiintynyt Jukurit ansaitseekin kehut. Ottelu oli näennäisesti HIFK:n hallintaa, mutta ongelmaksi muodostui maalinteko. Helsinkiläiset ovat tehneet vasta yhdeksänneksi eniten maaleja, kun vastustajan verkko on heilunut kuuden ottelun aikana 14 kertaa. Varsinkin ylivoima on tökkinyt pahasti. HIFK on päässyt pelaamaan ylivoimalla lähes 25 minuuttia, mutta ilman yhtään täyosumaa. Vastaavasti punapaitojen verkkoon on tehty alivoimalla kaksi maalia. Jukureitakin vastaan joukkue pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla yli minuutin, mutta yritykset jäivät heppoisiksi. Helsinkiläisten ylivoimapelistä on toistaiseksi puuttunut punainen lanka, kun viime kauden pelillinen moottori vaihtoi maisemaa. Joukkue nojaa liian paljon Juhamatti Aaltosen yksittäisten onnistumisten varaan.

Jatkuuko Curtis Hamiltonin maaliputki Jyväskylässä?

Nimekkäitä hankintoja kesällä tehnyt JYP on onnistunut nappaamaan toistaiseksi vain yhden voiton, kun Tappara kaatui kotikaukalossa viikko sitten. Muista otteluista onkin tullut tappiot, joten jyväskyläläisten alkukausi on ollut nihkeä. Häviöistä peräti neljä on tullut vain maalin erolla, ja näistäkin otteluista JYP johti peräti kolmea. Maalinteko on olut toistaiseksi liian paljon ykkösketjun varassa eikä alemmilta ketjuilta ole tullut juurikaan tukea. JYP pääsee lauantain kamppailuun hyvin latautuneena, sillä joukkueen edellinen peli oli tiistaina. SaiPa pelasi vastaavasti perjantaina, kun Ilves haki Kisapuistosta kaksi pistettä. Lappeenrantalaisten alkukausi onkin ollut kaksijakoinen, josta eilinen ottelu on hyvä esimerkki. Kotijoukkue aloitti ottelun heikosti ja Ilves karkasi kolmen maalin johtoon. Raivoisan loppukirin myötä SaiPa onnistui kuitenkin kirimään tasoihin. Suuri kiitos noususta kuuluu loistavassa vireessä olevalle Curtis Hamiltonille. Kanadalainen on tehnyt viidessä edellisessä ottelussa peräti seitsemän maalia ja johtaa Liigan pistepörssiä tehoin 7+1.

KooKoon puolustus kovaan testiin Lahdessa

KooKoo ei ole pystynyt avausottelun jälkeen nappaamaan kolmea pistettä ja viidestä edellisestä ottelusta pisteitä on kertynyt vain kolme pistettä. Varsinkin puolustuspään kanssa on ollut ongelmia, sillä kouvolalaisten verkkoon on isketty peräti 23 osumaa. Pahin mahalasku oli Turussa, kun TPS takoi kiekon peräti kahdeksan kertaa vieraiden verkkoon. KooKoon pelaajista vain Mikko Virtasen tehotilasto onkin plussan puolella, kun taas Ryan O’Connor, Mikko Lehtonen ja Kai Kantola edustavat toista ääripäätä. Kolmikon tehotilasto on peräti seitsemän astetta pakkasella. Lauantaina KooKoolla on edessä kova testi, kun vastassa on kovassa tikissä ollut Pelicansin hyökkäyskalusto. Lahtelaiset ovat tehneet edellisessä neljässä ottelussa peräti 17 maalia ja varsinkin Juhani Tyrväisen ja Miska Siikosen johtamat hyökkäysvitjat ovat olleet tulessa.

Jatkuuko Lukon alamäki?

Lukon alkukausi on ollut lievästi sanottuna heikko. Kuuden ottelun jälkeen raumalaiset majailevat sarjataulukon jumbosijalla, kun pisteitä kertynyt vain viisi. Lukon esitykset ovat olleet kuitenkin pääosin kelvollisia, mutta maalinteko on tökkinyt jo useassa pelissä. Joukkue pystyy luomaan hyviä tilanteita, mutta viimeistelyn viimeinen terävyys on ollut ruosteessa. Tiistaina Lukko sai hanat kunnolla auki, kun HPK kaatui vieraissa maalein 6-1. Heti seuraavana päivänä oli kuitenkin karu paluu maanpinnalle, kun Pelicans haki pisteet Raumalta lukemin 6-3. Lukko lähti kauteen nuorella maalivahtikaksikolle, mutta Kaapo Kähkösen ja Antti Karjalaisen muodostama duo ei ole toiminut toistaiseksi aivan suunnitellusti. Raumalla ollaan totuttu vahvaan maalivahtipeliin ja se on joukkueen menestymisen elinehto myös kuluvalla kaudella. Lauantaina haaste on sieltä vaikeimmasta päästä, kun vieraissa vastaan asettuu TPS. Turkulaiset ovat olleet kova kotijoukkue ja napanneet voiton kaikista kolmesta kotiottelustaan.

Mitä Kärppien vuoristoradassa on vuorossa?

Kärppien viime aikaiset otteet ovat olleet ailahtelevia. Viikko sitten kauden voittotili aukesi komealla kotivoitolla Ässistä, mutta jo seuraavassa ottelussa Tappara pyöritteli oululaisia lukemin 5-1. Viikon aiemmasta ottelusta Kärpät nappasi voiton, kun HPK kaatui maalein 3-2. Kärpät johti ottelua jo kahdella maalilla, mutta vierailijat kirivät tasoihin päätöserän puolivälissä. Kai Suikkasen suojatit osoittivat kuitenkin henkistä lujuuttaan kuittaamalla tasoitusmaalin upealla voitto-osumalla lähes seuraavassa vaihdossa. Kärppien alkukausi on ollut kauttaaltaan nihkeä ja loukkaantumisten sävyttämä. Lauantain vastustajan Sportin otteet ovat niin ikään ailahdelleet. Vaasalaiset ovat olleet poikkeuksellisen pirteitä vieraskaukaloissa, kun kolmesta matkapelistä on irronnut kolme voittoa. Kotikaukalossa on vastaavasti ollut nihkeämpää, kun sekä Ilves että TPS ovat hakeneet pisteet Vaasasta.

HPK testaa KalPan kotitaian

KalPa on aloittanut kauden vahvasti, vaikkakin edellinen ottelu Helsingissä päättyi karuun tappioon kaksi sekuntia ennen loppua. Kotikaukalossa Kuopiossa onkin luistanut paremmin, sillä kaikki kolme kotiottelua ovat päättyneet KalPan juhliin. Lauantaina vastaan asettuu HPK, joka ei ole onnistunut kartuttamaan pistetiliään viikon kahdessa aikaisemmassa ottelussa. Varsinkin tiistai oli Kerholta melkoinen sukellus, kun Lukko haki pisteet Hämeenlinnasta lukemin 5-1. Numerot eivät kerro kaikkea ottelusta, sillä kotijoukkueen suurin ongelma oli heikosti toiminut maalivahtipeli. Muuten mainion alkukauden pelannut Emil Larmi vaihdettiin toisen erän alussa pois, mutta ensimmäiset minuuttinsa Liigassa pelannut Nathan Lawson ei vakuuttanut reilun puolituntisen aikana. HPK:n pelaajamateriaali ei ole yhtä laadukas kuin suurimmilla ennakkosuosikeilla, joten luotettava maalivahtipeli on joukkueelle poikkeuksellisen tärkeää.

Kierros alkaa tuttuun tapaan kello 18.30. Seuraa maan parasta kiekkoa Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press