Kommentti: SaiPa saa kohtuuttomasti kritiikkiä – sukelluksen syy ei ole tyhjennysmyynneissä

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

SaiPalla on ollut viimeaikoina haastavaa. Lappeenrantalaiset ovat hävinneet kaksi edellistä otteluaan KooKoolle ja KalPalle yhteismaalein 1-13. SaiPan niskaan on kaadettu paljon lokaa, osittain aiheestakin, mutta viimeaikaisten heikkojen tulosten syynä ei ole tyhjennysmyynnit.

SaiPa kauppasi siirtorajan kynnyksellä useita avainpelaajiaan, kun Matti Järvinen, Curtis Hamilton, Brock Trotter, Per Savilahti-Nagander ja Jussi Markkanen vaihtoivat maisemaa. Tyhjennysmyynneistä voi olla montaa mieltä, mutta kun Liigan järjestelmä tekee sen mahdolliseksi, niin olisi silkkaa hölmöyttä olla paikkaamatta talouttaan pelaajakaupoilla. Tyhjennysmyyntejä on pidetty suurimpana syynä SaiPan konttaamiselle on pidetty tyhjennysmyyntejä, mutta se ei ole koko totuus. Parhaimpien pelaajien lähtö ei toki vahvistanut joukkuetta, mutta viimeaikainen epäonni on syventänyt lappeenrantalaisten suota.

SaiPa on nimittäin kärsinyt valtavasti loukkaantumisista. Suurin osa näistä on tullut vielä siirtorajan jälkeen. Tuskin edes Lappeenrannan kristallipallosta osattiin aavistaa tulevaa loukkaantumissumaa.

SaiPalla on tällä hetkellä 14 pelaajaa loukkaantuneiden listoilla. Ilman tyhjennysmyyntejäkin joukkueella olisi hankaluuksia saada kilpailukykyistä kokoonpanoa kehiin. Valtaosa pelaajista on kokeneempaa kaartia ja joukkueen tärkeitä kulmakiviä. Loukkaantumisista peräti kahdeksan on tullut edellisen 2,5 viikon aikana. SaiPan loukkaantuneiden pelaajien yhteenlaskettu kokemus Liigasta on 3269 ottelua ja heidän keski-ikä on 26,5 vuotta. Tällaisen nipun puuttuminen näkyisi missä tahansa joukkueessa, olisi tyhjennysmyyntejä tehty tai ei.

Lappeenrantalaisilla on ollut viimeisissä otteluissaan todella kokematon joukkue. Esimerkiksi KooKoota vastaan olleen kokoonpanon 12 hyökkääjästä peräti kymmenellä on vyöllään alle 20 ottelua Liigassa. Tällaisella rosterilla on vaikea kamppailla voitosta Liigassa. KooKoo kuittasikin pisteet maalein 7-1, ja numerot olisivat voineet olla paljon isommatkin. SaiPa sai ottelussa vain kymmenen laukausta vierailijoiden maalia kohti.

Siirtorajan umpeutumisen jälkeen SaiPan nälkäinen joukkue kamppaili esimerkillisesti eikä luovuttanut pisteitä helpolla, vaikka maalinteko tuottikin tuskaa. Lappeenrantalaiset kuittasivat muun muassa voitot pudotuspelipaikoista taistelleista Jukureista ja Sportista. Selkäranka on murtunut vasta viimeisissä peleissä, kun joukkueen koko runko on lasaretin puolella. Mikäli konttaamisen syynä olisi vain neljä kaupattua kenttäpelaajaa, niin sukellus olisi alkanut aikaisemmin. Nyt oikeastaan vain kaksi edellistä ottelua ovat olleet joukkueelta todella heikkoja.

SaiPalla on jäljellä enää kaksi ottelua, mutta haasteet eivät ole sieltä helpoimmasta päästä. SaiPa kohtaa nimittäin runkosarjan kärkikaksikon, TPS:n ja Tapparan. Tiedossa voi olla kylmää kyytiä, mikäli sairastuvalta ei tule yhtään helpotuksia.

Lappeenrantalaisten onni kuitenkin on, että pahin painajainen vuosikausiin päättyy jo maanantaina. Etelä-Karjalassa voidaan lohduttautua kesän aikana sillä, että ensi kaudesta ei yksinkertaisesti voi tulla enää haasteellisempi.

Jännitys tiivistyy ja Liigan runkosarja lähestyy loppuaan tällä viikolla vielä seitsemän ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press