Tapahtumia Sotshin ulkopuolelta – Liigaa ja Valioliigaa klo 18.30 alkaen

Eden Hazard iski hatun Newcastlen verkkoon (All Over Press)

Eden Hazard iski hatun Newcastlen verkkoon (All Over Press)

Klo 18.30 Kärpät-Tappara 2.05 – 3.90 – 3.05 (Nordicbet)

Tappara on oululaisia jo kymmenen pistettä takana ja sen lisäksi Kärpillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Kyseessä siis on tamperelaisten viimeinen oljenkorsi hyökätä Kärppien kantaan taistelussa runkosarjan mestaruudesta.

Tapparan viime viikon loppupuoli sujui alakanttiin, kun joukkue hävisi peräkkäisinä iltoina Lukolle sekä JYPille. JYP oli tamperelaisille liikaa ja joukkue johti ottelua parhaimmillaan 4-0. Jyväskyläläiset painoivat ylhäältä asti kiinni tamperelaisten puolustajiin ja samalla myös vastustajiensa ihon alle. Tapparan tunteita kuumensi entisestään toisessa erässä nähty Josh Greenin ulosajo. Tappara kavensi kuitenkin lukemat kolmannessa erässä siedettäviksi ja lopputulos oli 4-2.

Kärppälauma lähtee otteluun kahden ottelun voittoputki allaan. TPS:lle koetun tappion jälkeen joukkue teki selkeän ryhtiliikkeen, kun ensiksi Ilves kaatui Tampereella ja sen jälkeen Jokerit Raksilassa. Jokerit joutui varsinkin ottelun alussa todelliseen pyöritykseen, mutta matsin edetessä myös helsinkiläiset saivat otetta. Lopulta Kärpät kuitenkin kesti ja kahdessa ensimmäisessä erässä tehdyt viisi maalia riittivät voittoon (5-3). Kärpät saa tänään myös toisen uuden vahvistuksensa kokoonpanoon kun Esa Pirnes tekee paluun kärppäpaitaan 15 vuoden jälkeen. Treeneissä herra pyöritti pelia Mika Pyörälän sekä Jari Viuhkolan kanssa, joten aikamoinen nostalgiaketju on kasassa.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat tammikuun lopussa ja silloin Tappara oli kotikentällään parempi 3-2. Tänään Kärpiltä vaaditaankin koko ottelun kestävää yhtenäistä suoritusta ja hyvää joukkuepeliä Tapparan keskikentälle asentaman sumpun avaamiseksi. Tapparalta taas vaaditaan huomattavasti parempaa hermokontrollia, kuin JYPiä vastaan nähtiin. Oululaisilta ovat sivussa Sotshiin matkanneet valmentaja Marjamäki, kapteeni Kukkonen sekä pistelinko Juhamatti Aaltonen.

Kierroksen muut ottelut:
Blues-HPK 1.87 – 4.15 – 3.35 (Betsson)
Jokerit-Ässät 1.45 – 4.70 – 5.80 (Nordicbet)
JYP-TPS 1.35 – 5.65 – 6.50 (Betsson)
Lukko-KalPa 1.37 – 5.30 – 6.45 (Betsson)
SaiPa-Ilves 1.87 – 4.05 – 3.45 (Nordicbet)

Klo 22.00 West Bromwich-Chelsea

Arsenal koki nöyryyttävän tappion Liverpoolille ja Manchester Cityn hyökkäyskalusto yskähteli Norwichin vieraana, mutta Chelsean sininen kone jyrää eteenpäin. Eden Hazardin ensimmäinen hattutemppu Englannissa siivitti joukkueen sarjakärkeen 3-0 voitolla Newcastlesta. West Brom pysyy sitkeästi mukana putoamistaistelussa eikä vetovastuun kesken kauden saanut Pepe Mel ole vielä johdattanut joukkuettaan voittoon. Lauantainen tappio Crystal Palacelle (3-1) tiputti Baggiesin jo putoamisviivan väärälle puolelle.

Chelsea on onnistunut häviämään kaksi viimeistä vierailuaan Hawthornsille, mutta hattutemppua sillä saralla on West Brom miehistön turha odottaa. Jose Mourinhon Blues on nyt kiinni mestaruudessa enkä näe, että joukkue sortuu pistemenetyksiin altavastaajia vastaan. West Bromin tilanne näyttää murheelliselta. Ensiksi manageri Steve Clarke sai yllättäen potkut ja yllätykset jatkuivat tammikuussa, kun joukkue päätti myydä hyökkääjä Shane Longin. WBA on saalistanut viimeisestä kuudesta ottelustaan vain kaksi tasapeliä ja joukkue on voittanut vain yhden ottelun viimeisestä 15 pelistään.

Hazard on huippuvireessä, Torres on taas pelikuntoisena ja tarjoaa Moulle vaihtoehdon hyökkäykseen sekä Nemanja Matic on ollut loistava tulokas keskikentälle. WBA:lta on sivussa elintärkeät Nicolas Anelka, Jonas Olsson sekä Stephane Sessegnon. Chelsea harvoin murskaa vastustajiaan vieraskentällä, mutta näkisin että tänään sillä on hyvät mahdollisuudet parannella maalieroaan.

Eden Hazardin hattutemppu Newcastlen verkkoon

Muut tiistaiset Valioliiga ottelut klo 21.45:
Cardiff-Aston Villa 2.42 – 3.25 – 2.92 (Nordicbet) Villan voitolle löytyy kyllä parempaakin kerrointa (3.05 Betsson)
Hull-Southampton 2.85 – 3.15 – 2.55 (Nordicbet)
West Ham-Norwich 1.99 – 3.40 – 3.90 (Betsson)