Kommentti: Kohujen runtelema Liiga saa sen, mitä kipeimmin tarvitsi

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

Liigan puolivälieräparit ovat viimein selvillä, kun Ilves kaatoi lauantaina Ässät ratkaisevassa kolmannessa kohtaamisessa. Toisen tamperelaisjoukkueen pääseminen pudotuspeleihin on parasta, mitä Liiga pystyi tälle keväälle toivomaan. Etenkin, kun Ilves kohtaa pudotuspeleissä toisen tamperelaisjoukkueen.

Liiga on ollut tällä kaudella otsikoissa poikkeuksellisen paljon negatiivisessa valossa, sillä kyseenalaisia kohuja on ollut enemmän kuin tarpeeksi. Antti Tyrväinen ja Joe Finley kohahduttivat kovilla taklauksillaan, minkä lisäksi päähän kohdistuneet pommit ovat muutenkin olleet tapetilla läpi sesongin. Ilveksen Michael Keräsen hankinnasta saama 100 000 euron sakko toi sarjalle myös valtavasti negatiivista julkisuutta eikä Jukureiden pukukopissa kuvattu rasistista kieltä sisältänyt video parantanut Liigan julkisuuskuvaa. Perinteiseen tapaan myös tuomaritoiminta on noussut tasaisin väliajoin otsikoihin, esimerkkinä Tapparan viimeistelemä haamumaali juuri Ilveksen verkkoon.

Positiiviset ilmiöt ovat olleet kuluvalla kaudella vähissä. Vuosi sitten Patrik Laine, Jesse Puljujärvi, Sebastian Aho sekä maailmanmestaruudesta seurannut nuorten Leijonien huuma valtasi kansakunnan, mutta tällä kaudella isoimmat otsikot ovat olleet pääosin negatiivisessa valossa. Pukukoppivideota lukuun ottamatta Jukurit toivat loppuunmyytyjen otteluidensa ja heimotarinansa myötä raikkaan tuulahduksen Liigaan, mutta vastapainona monet isoilla budjeteilla operoivat joukkueet kompastelivat pelillisesti pahasti.

Jokereiden KHL-taipaleen myötä kilpailu näkyvyydestä on jääkiekossa poikkeuksellisen kovaa. Suomen kallein joukkue on tosin jo kesälomalla, joten nyt parrasvalot ovat varattu vain Liigalle. Jokereiden poistumisen jälkeen Liigassa ei ole ollut koko Suomea kiinnostavaa paikalliskohtaamista, koska Tappara ja Ilves ovat olleet täysin eri päissä sarjataulukkoa. Pääkaupunkiseudun herruudestakaan ei voida enää pelata, kun Blues on kadonnut pääsarjasta.

Tämän takia Ilveksen ja Tapparan kohtaaminen onkin parasta, mitä Liigalle voi tällä hetkellä tapahtua. Kaikki varmasti muistavat HIFK:n ja Jokereiden muutaman vuoden takaiset kohtaamiset pudotuspeleistä, jotka kiinnostivat myös ympäri maakuntia. Ilveksen kevään hurmos ja nousukausi tulivat kreivin aikaan koko Liigan kannalta.

Tappara ja Ilves lähtevät paikallistaistoihin herkullisista asetelmista. Hallitseva mestari, runkosarjan voiton hyvissä ajoin varmistanut ja maajoukkuepelaajia pursuava Tappara on luonnollisesti suuri ennakkosuosikki. Edellisen omistajan kahleista keväällä vapautunut, hurjaan vireeseen loppukaudesta äitynyt ja uutta nousua huipulle tekevä Ilves on varmasti kuitenkin valmis haastamaan Tapparan.

Kävi pudotuspelisarjassa lopulta miten tahansa, niin Suomen kovimman kiekkokaupungin valtaa kovin lätkähuuma vuosikausiin, kun legendaariset joukkueet iskevät yhteen pudotuspeleissä 16 vuoden tauon jälkeen. Tämä on juuri sitä, mitä läpi kauden kohujen keskellä rämpinyt Liiga tarvitsee. Ei liene liioiteltua sanoa, että tätä pudotuspelisarjaa tullaan muistelemaan vielä pitkään.

Jännitys tiivistyy Liigassa, kun puolivälierät pyörähtävät käyntiin tiistaina. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press