Tappara on osoittanut poikkeuksellista sitkeyttä – loistava asia pudotuspelien lähestyessä

Tappara on osoittanut kuluvalla kaudella poikkeuksellista venymistä. Tamperelaiset ovat osoittaneet, että peli on todella ohi vasta päätössummerin soidessa.

Hienot esimerkit Kirvesrintojen venymiskyvystä nähtiin joukkueen kahdessa edellisessä ottelussa. Lauantaina Tappara oli Vaasassa avauserän jälkeen kolme maalia tappiolla. Joukkue kuitenkin nousi toisen erän aikana tasoihin. Sport siirtyi päätöserässä vielä kahdesti johtoon, mutta vieraat tasoittivat molemmilla kerroilla pakottaen ottelun jatkoajalle.

Keskiviikkona JYP siirtyi toisessa erässä kolmen maalin johtoon. Tamperelaiset nousivat päätöserässä reilussa yhdeksässä minuutissa tasoihin. JYP onnistui kuitenkin vielä tekemään voittomaalin vajaa minuutti ennen loppua.

Eikä kyseessä ollut ainoat kerrat tällä kaudella. Esimerkiksi joulukuussa Tappara nousi jälleen Vaasassa päätöserässä kolmen maalin takaa tasoihin ja kuittasi kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen.

Tappara on noussut tällä kaudella yhteensä 16 kertaa ottelussa tappioasemasta voittoon tai vähintään tasoihin pakottaen ottelun jatkoajalle. Näistä otteluista tamperelaiset ovat kuitanneet täydet kolme pistettä viidesti. Seitsemästi joukkue on napannut voiton jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa ja neljästi on ollut tyytyminen yhteen pisteeseen nousun päätteeksi.

Vastaavasti Tappara on menettänyt johtoasemansa ja jäänyt pisteittä vain kahdesti. Kertaalleen joukkue on sulanut kahden maalin johtoasemassa ja hävinnyt ottelun jatkoajalla.

Tapparalla onkin kasassaan poikkeuksellisen sitkeä joukkue. Se on tamperelaisten kannalta erinomainen asia pudotuspelejä silmällä pitäen.

Tamperelaisilta löytyy hyökkäyspäästä todella paljon ratkaisijoita. Peräti seitsemän Tapparan pelaajaa on tehnyt vähintään 12 liigamaalia. VIime kauden lopussa vastaava lukema oli neljä. Näistä pelaajista ainoastaan Kristian Kuusela jatkoi seurassa, joten uusia vastuunkantajia on löytynyt ja hankinnat ovat onnistuneet. Tämän kauden joukkueista toiseksi korkein lukema on sarjakärkenä majailevalla HIFK:lla, jonka pelaajista neljä on tehnyt vähintään 12 maalia.

Ennen kaikkea Tappara ei ole kenenkään yksittäisen pelaajan varassa. Mikäli toiselle sattuu huonompi päivä, niin joku toinen nousee esiin. Tampereella ei olla myöskään riippuvaisia yksittäisten pelaajien loukkaantumisista.

Perjantaina Tapparan vieraaksi saapuu TPS. Kyseessä on lähes kuuden pisteen ottelu, sillä turkulaiset taistelevat tiukasti pääsystä kuuden joukkoon. Tällä hetkellä joukkue majailee seitsemäntenä ja eroa viivan yläpuolelle on vain kaksi pistettä. Tappara vastaavasti yrittää kuroa umpeen eroa kärkikolmikkoon. Kolmantena oleva JYP on kymmenen pisteen päässä, mutta tamperelaisilla on kolme ottelua vähemmän pelattuna.

Seuraa heitä

Dominik Hrachovina, Tappara: Tapparassa käydään tolppien välissä kovaa taistelua kevään ykkösvahdin tontista. Keskiviikon JYP-ottelu oli vasta tshekkiläisen kolmas tappio kuluvalla kaudella ja nuorukainen onkin esittänyt pääosin erinomaisia otteita Kirvesrintojen maalilla. 16 pelatun ottelun torjuntaprosentti on erinomainen 93,92% ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,82.

Oskari Setänen, TPS: Setänen ja Teemu Lassila ovat vuorotelleet viime aikoina TPS:n maalilla. Setänen torjui eilen hienon voiton Ässistä ja saa jatkaa tolppien välissä myös tänäänkin. Lassilan ykkösvahdin paikka on ollut varsin selvä koko kauden, mutta kevään lähestyessä 21-vuotias Setänen on noussut taistelemaan tosissaan vastuusta ennen pudotuspelejä. Epäonnistumisiin ei ole juurikaan varaa, mikäli vastuu kiinnostaa myös kevään tärkeimmissä koitoksissa.

Arvio

Tappara pääsee otteluun hieman paremmin levänneenä, sillä TPS urakoi eilen tasaisen väännön Ässiä vastaan. Kyseessä on joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen ja molemmat ovat kuitanneet yhdet voitot aiemmista otteluista. Ottelun lähtökohdat ovat varsin tasaiset, mutta Tappara on perjantaina hienoinen ennakkosuosikki laajemman materiaalinsa turvin.

Perjantain muut ottelut

Blues-KooKoo

Voit seurata otteluita tuttuun tapaan Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu -palvelussa. Ottelut alkavat kello 18.30.

Kansikuva: All Over Press