Tuomas Vänttinen ei jatka Vaasan Sportissa, pelit Suomessa kenties ohi – ”Träppiä hakattu ihan tarpeeksi”

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

Vaasan Sportin varakapteeni Tuomas Vänttinen ei aio jatkaa seurassa. Maanantain tuleva kotikamppailu Ilvestä vastaan jää kokeneen hyökkääjän viimeiseksi joukkueessa ja kenties koko Liigassa, Vänttinen paljastaa Faneille.comin haastattelussa.

– Viimeinen matsi Sportissa, ja ehkä Liigassakin. Mistä näitä tietää. Tällä hetkellä en tiedä, miten homma jatkuu. Kaikki on vielä auki, mutta jääkiekkoa toivottavasti vielä pelaan ja jengi löytyy jostain. Missään nimessä jääkiekko ei ole vielä jäämässä.

33-vuotias Vänttinen aloitti liigauransa kaudella 2002-2003 SaiPan paidassa. Lähes 15 vuotta kotoisessa Liigassa pelannut hyökkääjä on nähnyt suomalaista jääkiekkoa tältä erää kenties tarpeekseen. Etenkään pelit, joissa keskialue sumputetaan, eivät ole Vänttisen mieleen enää.

– Tässä joutuu miettimään kyllä ihan kaikenlaisia juttuja, on ollut niin raskas kausi. Kun pääsen tästä kotio Hämeenlinnaan, niin alan miettimään, mitä tässä ruvetaan tekemään. Jääkiekko kiinnostaa edelleen, mutta tämä Suomen Liiga on aika nähty. Olisi kiva nähdä vähän muutakin. Tässä on nyt hakattu tätä ”träppiä” ja saatanan seisomista ihan tarpeeksi. Nyt tekisi mieli nähdä jotain muutakin.

– Olisi kiva pelata sellaista lätkää, josta oikeasti nauttii, eikä peli olisi tuommoista seisomista. Jossain peleissä on tullut peliaikaa 20 minuuttia, eikä niissä tullut edes hiki. Haluaisin vähän sellaista puolustajat puolustaa ja hyökkääjät hyökkää meininkiä, Vänttinen naurahtaa.

Sport oli vielä muutama viikko sitten hyvin mukana taistelussa pudotuspelipaikoista. Loppukiri jäi kuitenkin totaalisesti piippuun, sillä Sport on kymmenen ottelun tappioputkessa ja joukkueen peleissä ei ole ollut panosta täten viime kierroksilla. Sarjasijoitus on ennen viimeistä peliä 14:s. 17 tehopistettä tällä kaudella tehnyt Vänttinen ei löydä äkkiseltään syytä joukkueen romahdukselle.

– Se ei ollut ainakaan yrittämisestä kiinni. Energia ei ehkä sitten mennyt vain oikeisiin asioihin. Kaikki yrittivät täysillä, joten siitä jengiämme ei voi ainakaan liiskata. Pettymyksen karvasta kalkkia on vieläkin niin paljon suussa, että vaikea ruveta spekuloimaan. Ehkä se spekuloinnin aika on vähän myöhemmin, kun on päässyt irti tästä jääkiekosta. Henkisesti olen itsekin aika väsynyt nyt, ja bensatankin hajuilla tässä mennään. Kaikin puolin aika paska kausi. Surkeastihan tämä meni, jos pelit loppuu jo nyt runkosarjaan. Ei se ihan tuubiin mennyt.

Periksiantamattomasta asenteestaan tunnettu hyökkääjä aikoo unohtaa jääkiekon täysin hetkeksi.

– Huomenna kun summeri pärähtää, niin voin sanoa, että jääkiekko tulee sen jälkeen korvista, silmistä ja joka paikasta pihalle. En varmaan tule tietämään loppukeväästä edes, kuka on mestari. Ei voisi vähempää kinnostaa.

Vänttisellä on luvassa raskaan kauden jälkeen kuitenkin henkilökohtaisesti hienot ajat. Mies astuu kesällä alttarille. Tulevien viikkojen suunnitelmat ovat täten selvillä.

– Tässä on rouvan kanssa vähän häävalmisteluja ja aion nähdä ystäviä. Häät ovat Kreikassa, joten siinä on aikamoinen puljaaminen näiden sankareiden kanssa. Jätkät pitävät minulle polttarit täällä Suomessa, niin pääsemme hölmöilemään koko porukalle, koska aivan kaikki eivät ehdi itse häihin. Lätkää jää hetkeksi kyllä narikkaan.

Jännitys tiivistyy ja Liigan runkosarja huipentuu maanantaina seitsemän ottelun kierrokseen ennen keskiviikkona alkavia pudotuspelejä. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press