Tapparan maalivahtikomeetta luottaa joukkueensa vireeseen: ”Olemme ihmisiä, emmekä robotteja”

Tsekkaa illan Liiga-kertoimet Unibetilta!

Moni jääkiekkoa vähemmän seuraava ihminen todennäköisesti muisti meneillä olevan Liiga-kauden kynnyksellä Tapparan 22-vuotiaan maalivahti Dominik Hrachovinan lähinnä villinä Zamboni-kuskina joukkueen mestaruusjuhlista keväältä 2016.

Nyt tshekkiläinen on kuitenkin nousset suuren yleisön huulille oltuaan Tapparan maalin suulla tällä kaudella 31 kertaa, joissa torjuntaprosentiksi on muodostunut komea lukema 92,60. Se on koko sarjan neljänneksi paras lukema ja sillä Hrachovina on noussut Kirvesrintojen selväksi ykkösmaalivahdiksi. Hrachovina kertoo Faneille.comin haastattelussa, että ei olisi vielä ennen kautta uskonut moiseen, etenkin kun maailmanmestari Teemu Lassila liittyi miehistöön.

–  Uskoin isompaan peliaikaan, mutten välttämättä ihan tähän että pelaan näin paljon, viime kaudella 17 runkosarjaottelua torjunut Hrachovina paljastaa.

179-senttinen veskari ylistää kirittäjän rooliin jäänyttä kokenutta Lassilaa.

–  Hän on minulle iso mentori. Pakko ottaa hattu päästä, niin paljon hän on minua auttanut.

Pienet asiat voivat olla toiselle isoja.

–  Puhumme todella paljon. Hän on pelannut niin monta vuotta Liigaa, että hän pystyy kertomaan minulle yksityiskohtia vastustajan pelaajista. Esimerkiksi, sen mitä he tekevät usein ylivoimalla, Hrachovina valaisee.

Nuori tsekkivahti on ollut yksi tämän kauden maalivahtikomeetoista. Harppaus Liigan eliittivahdiksi on vauhdittunut pitkälti kasvaneen peliajan myötä.

–  Kesän treenasin yhtä kovaa kuin aina ennenkin. Siinä ei ollut mitään muutosta. Pelaaminen on paljon helpompaa, kun saa nyt sen tietyn rytmin päälle, eikä tule mitään kahden viikon taukoja, Hrachovina arvioi.

Tapparasta on muodustunut sarjaan selkeä mestarisuosikki vahvojen otteidensa ansiosta. Tamperelaisten jalat pysyvät kuitenkin tiukasti maan pinnalla, eikä aina iloinen Hrachovina lähde arvailemaan, onko joukkue lyötävissä.

–  Kaikki tietenkin toivovat ettemme ole lyötävissä, mutta vaikea sanoa. Vielä on kuitenkin runkosarjaakin vajaa 20 peliä jäljellä, joten turha lähteä arvailemaan. Onneksi joukkueessamme on niin kovia äijiä, ettemme lähde haihattelemaan vaan elämme peli kerrallaan. Sarja on tosi tasainen, maalivahti tiedostaa.

Tapparan peli on ”yskähdellyt” viime aikoina, kun joukkue on jopa hävinnyt pelejä pitkän voittoputken jälkeen. Joukkueen sisällä asiaa ei olla edes noteerattu.

–  Minusta olisi ihmeellistä, jos tappioita ei tulisi. Ne ovat ihan luonnollisia. Olemme ihmisiä, emmekä robotteja. KooKoolle kärsitty tappio on mielestäni vuoden ainoa huono peli. Muuten vireemme on ollut hyvä ja on vieläkin.

Nappaa 10 € riskitön mobiiliveto Unibetille – rekisteröidy nyt!