Toiseksi viimeinen Liigakierros ennen Lomarenkaiden jakoa

HIFK vei tärkeät pisteet viime kierroksella Ilvekseltä (All Over Press)

HIFK vei tärkeät pisteet viime kierroksella Ilvekseltä (All Over Press)

Riittääkö HPK:n kiri

Liigassa viedään viimeisiä, kun runkosarjaa on pelaamatta kaksi kierrosta. Tilanne on peräpään osalta vielä Villi kortti– tai siis nykyiseltä nimeltään Lomarengas (!!!) –kierroksen osalta auki. HPK on laittanut kirivaihteen päälle ja on todella mielenkiintoista nähdä riittääkö se jatkoon. Hämeenlinnalaiset ovat pelanneet jo pitkään veitsi kurkulla ja joukkue onkin uskomattomassa voittoputkessa. Tänään vastaan asettuu vieraissa Lukko ja jos hämeenlinnalaiset eivät voittoa pelistä ota ja taas HIFK ja Ilves omansa hoitavat ovat jatkoon menijät pudotuspeleihin selvillä. Voitolla HPK voi säilyttää oljenkortensa viimeiselle kierrokselle, kun mahdollisessa kuolemanottelussa vastaan asettuu HIFK. Tarkastelussa siis vielä pudotuspelipaikastaan taistelevat HPK, Ilves sekä HIFK. Startti klo 18.30.

Lukko-HPK 1.83 – 4.15 – 3.55

HPK:n kuolemanottelut jatkuvat (All Over Press)

HPK:n kuolemanottelut jatkuvat (All Over Press)

Raumalaiset taistelevat kotiedusta, kun taas vierailijat tekevät kaikkensa pudotuspelipaikan saavuttamiseksi. Panosta siis riittää. Lukolla on ollut ongelmia puolustuspelissään. Ässät ja Blues jäivät Raumalla maaleitta, mutta ongelmat näkyivät SaiPa- ja TPS-otteluissa, kun omissa soi yhdeksän kertaa. Ailahtelevaisuus on siis noussut joukkueen ongelmaksi eikä olympiataukoa edeltävää lentokeliä ole näkynyt.

HPK:n taas luultiin luovuttaneen, kun se myi Sallisen sekä Viitaluoman Ruotsiin. Joukkue oli asiasta eri mieltä ja se onkin saalistanut yhtä vaille täydet pisteet viimeisestä kuudesta ottelustaan. Joukkue on kolme pistettä Ilveksen takana ja neljä HIFK:sta ja vain voitot kelpaavat. HPK:n taistelutahdosta kertoo parhaiten TPS-ottelu, jossa joukkue väänsi 3-2 voiton kolmannessa erässä oltuaan kaksi maalia takana.

Miten HPK pystyy ohittamaan Lukon Ryan Zapolskin? Jos raumalaiset sortuvat samoihin virheisiin, kun SaiPaa vastaan, rokottaa tulikuumat hämeenlinnalaiset varmasti. Viime ottelussa Dufvan Lukko nollasi Ässät ja siitä joukkue haluaa jatkaa. Ässiä vastaan Zapolski joutui vain 18 kertaa torjuntatöihin. Raumalaisten Ville Vahalahti on vireessä ja taistelee pistepörssin voitosta Michael Keräsen kanssa. HPK:lta löytyy ratkaisijoita koko kokoonpanon voimin. Viime otteluissa huikeassa vireessä ollut kakkoskenttä Teemu Rautiainen Tuomas VänttinenJere Karjalainen on tehtaillut viime peleihin huikeat 16 pistettä. HPK:lta on sivussa puolustuksen Craig Schira (sivussa loppukauden) sekä Ossi-Petteri Grönholm (pelikielto runkosarjan loppuun), myös Jyri Niemen pelikunto on arvoitus.

HPK ottaa tänään kovat otteet käyttöön, kun joukkueen yhtenä pakkiparina nähdään Tuulola-Tuulola. Kyseessä on vasta toista kertaa liigahistorian aikana nähtävä isä-poika pakkipari. Joni Tuulola tekee samalla liigadebyyttinsä ja näin isä Marko pääsee suhteellisen läheltä sen todistamaan.

Ilves kohtaa tänään omassa ottelussaan sarjakärki Kärpät, joten on hyvin mahdollista, että joukkueet lähtevät tasapisteistä viimeiselle kierrokselle. Uskon siis HPK:n lentoon ja että tämä hieno tarina ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella. Saros ja kerho eivät vain tällä hetkellä häviä.

Kärpät-Ilves 1.62 – 4.30 – 4.50

Kärpät on jo varmistanut runkosarjan voiton. Ilves sen sijaan hakee varmistusta pudotuspelipaikalleen, kun niskassa jo hengittää HPK. Kärpät on pelannut paineetta jo pitemmän aikaa ja se on ehkä hieman näkynyt peliesityksissä. Se viimeinen vääntö on ehkä jäänyt säästöön pudotuspelejä varten joissain tilanteissa. Joukkue on hävinnyt kuitenkin vain kaksi kuudesta olympiatauon jälkeisestä ottelustaan ja sitä vastaan on tehty korkeintaan kaksi maalia noissa otteluissa.

Ilveksen tilanne on tukala. HPK on vain kolmen pisteen päässä ja joukkueen vire ei ole ollut viime peleissä mitenkään loistava. Viimeisessä viidessä ottelussa pistepussi on kasvanut vain neljällä ja takana on jo kaksi suoraa tappioita. Panosta on Kärpilläkin, mutta se tuskin pelaajien mieltä vaivaa. Joukkue on neljä pistettä JYPin runkosarjan piste-ennätystä perässä.

Maalijuhlia ottelussa tuskin nähdään. Kärpät on alkanut laittamaan peliänsä pudotuspelikuntoon ja viimeisessä ottelussa Pelicansia vastaan oli tunnekin jo sillä tasolla. Maalilla Jussi Rynnästä tuuraava Tomi Karhunen on pelannut loistavasti ja mies torjui nollan lahtelaisia sekä HIFK:ta vastaan. Ilves on ollut liikaa Michael Keräsen varassa. Liukas hyökkääjä tasapisteissä Ville Vahalahden kanssa pistepörssin kärjessä, mutta voittoja eivät miehen pisteet vielä takaa. Joukkue on tuskaillut maalinteon kanssa. Viimeksi Bluesia vastaan joukkue teki kaksi ja HIFK:ta vastaan verkot heiluivat vain kerran.

Kärpiltä ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Mikko Lehtonen, Jari Viuhkola, Joonas Kemppainen, Juhamatti Aaltonen ja maalivahti Rynnäs. Juho Keränen kärsii pelikiellosta. Ilvekseltä on pitkäaikaispotilaiden lisäksi luultavasti sivussa Arto Tukio.

Voitto varsinaisella peliajalla lopettaisi HPK:n pyristelyn ja siivittäisi tamperelaiset pudotuspeleihin. Joukkueella on enemmän kolmen pisteen voittoja kuin takana väijyvillä ritareilla. Kärppien joukkue on selkeästi Ilvestä vahvempi ja Karhunen on ollut viime peleissä loistava. Uskon että illalla nähdään vähämaalinen ottelu jossa jatkoaika ei ole mahdottomuus. Uskoisin kuitenkin, että jännitys viimeisestä paikasta säilyy runkosarjan viimeiselle kierrokselle saakka.

HIFK-JYP 2.31 – 3.95 – 2.60

Ville Peltonen pelaa viimeisen runkosarjaottelunsa Nordiksella ja on mielenkiintoista nähdä miten mies hyvästinsä jättää. Pelissä on kuitenkin myös paljon enemmän kuin Peltosen kunniakierros. HIFK varmistaa voitolla pudotuspelipaikkansa. Sen punaiset varmasti mieluusti tänään tekevät, sillä viimeisellä kierroksella joukkue matkaa HPK:n vieraaksi Rinkelinmäelle.

Hatut päästä kapteenille! (All over press)

Hatut päästä kapteenille! (All over press)

Joukkueet ovat kärsineet maalintekovaikeuksista eikä maalijuhlaa ole tänäänkään odotettavissa. HIFK on onnistunut viidessä viime ottelussa heiluttamaan vastustajan verkkoja vain seitsemän kertaa ja jyväskyläläiset kahdeksasti. Joukkueet ovat kauden aikana voittaneet keskinäisissä omat kotiottelunsa.

Teemu Ramsted on alkanut ottaa odotettua roolia itsellensä ja hänen ympärilleen HIFK voi rankentaa jopa todella vaarallisen ketjun. JYP on paljon kapteeninsa Eric Perrinin varassa. Mies kaatoi yksin hattutempullaan viime ottelussa SaiPan ja on paljon vartijana myös tänäänkin. Perrinin varassa on myös jyväskyläläisten hyvin toiminut ylivoimapeli. Erikoistilanteet saattavat tänäänkin olla ratkaisevassa roolissa.

HIFK haluaa enemmän pisteitä kuin kotiedusta taisteleva JYP, kapteeniansa kunnioittamaan saapunut kotiyleisö sytyttää punaiset ja Peltonen – Juuso Puustinen tutkapari on myrkkyä JYP puolustukselle. Pisteet viimeistään jatkoajan jälkeen Helsinkiin ja tämän myötä Lomarengas-kierros paikka punaisille Peltosen heilutellessa yleisölle.

Myös muualla panosta

Jokerit matkaa Poriin tavoittelemaan suoraa pudotuspelipaikkaa. Helsinkiläiset taistelevat paikasta tasapisteissä edellä olevan Bluesin kanssa. Pelicans varmistaa paikkansa Lomarengas-kierroksella nappaamalla pisteenkin kahdesta viimeisestä ottelustaan. SaiPa on pisteen päässä pudotuspelien kotiedusta. Aivan panoksetta ei siis mennä muuallakaan.

Kierroksen muut ottelut:

Ässät-Jokerit 4.20 – 4.25 – 1.67
Blues-KalPa 1.30 – 5.85 – 7.65
Tappara-SaiPa 2.05 – 4.05 – 2.95
TPS-Pelicans 3.35 – 4.15 – 1.89

Viimeisen kierroksen ottelut, torstai 13.3:

HPK – HIFK
Ilves – Lukko
Jokerit – Kärpät
JYP – Blues
KalPa – Tappara
Pelicans – Ässät
SaiPa – TPS