Näkökulma: TPS-legenda pelaa uskomattomalla tasolla illasta toiseen – MM-kisoihin 10 vuoden tauon jälkeen 40-vuotiaana?

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

TPS:n kausi on ollut erinomainen. Turussa on kova kiekkobuumi ja Palloseura kamppailee runkosarjan hopeasijasta. Lauantaina joukkue nappasi komean voiton Tapparasta, kun hallitseva mestari kaatui lähes 11 000 katsojan edessä maalein 2-1. Tomi Kallio oli jälleen isossa roolissa joukkueensa voitossa.

40-vuotias Kallio on pelannut hämmästyttävän hyvän kauden. Moni odotti konkarin tahdin edes hieman hidastuvan kauden edetessä, TPS:n kapteeni on noussut loistavien viimeaikaisten otteiden myötä Liigan pistepörssissä jo neljännelle sijalle. Kallio on saalistanut pelaamissaan 55 ottelussa tehot 18+28. Erityisen hurjaa liito on ollut viime aikoina, kun turkulainen on nakuttanut edellisessä 13 ottelussa pisteet 3+13.

Eikä Kallion arvoa joukkueelleen mitata vain tehopisteissä, vaan ne ovat enemmänkin kirsikkana kakun päällä. Karismaattinen Kallio johtaa esimerkillisesti joukkojaan ja tekee mitä tahansa voittojen eteen. Konkari ratkaisee otteluita ylivoimilla, mutta raataa yhtä tunnollisesti alivoimilla. Toisinaan Kallio innostuu jopa taklaamaan.

Kallion viimeiset kaudet Ruotsissa eivät menneet pisteiden valossa aivan parhaiden vuosien tahtiin, mutta palkintokaappi täydentyi viimeisen kauden päätteeksi uran kolmannella Ruotsin mestaruudella. Moni odotti viime vuodeksi 15 kauden kierroksen jälkeen Turkuun palanneen Kallion tulleen kotimaahan jäähdyttelemään ja vain päättämään uransa kasvattajaseuraan, mutta laituri on ollut sarjan ehdotonta eliittiä kahden kauden ajan. Vaikka Kallio on avoimesti puhunut miettivänsä lopettamista, niin peliotteiden perusteella siihen ei ole mitään tarvetta.

Kallion piste-ennätys Liigassa on kaudelta 1999-00, kun hyökkääjä nakutti 50 ottelussa pisteet 26+27. Nyt, 17 vuotta myöhemmin, Kallio on vain seitsemän pisteen päässä ennätyksestään.

Kalliolla voisi olla tilausta jopa kevään MM-kisoissa. 40-vuotias konkari on esiintynyt edellisen kerran maajoukkueen paidassa kahdeksan vuotta sitten ja edellisistä MM-kisoista on vierähtänyt jo kymmenen vuotta. Peliotteiden perusteella Kalliolla pitäisi olla erittäin hyvät mahdollisuudet Pariisin kisoihin, mutta pallo on enemmänkin miehellä itsellään. Kausi on varmasti ollut raskas ja pudotuspelien menestys varmasti määrittelee paljon, sillä takki voi olla melkoisen tyhjä pitkän sesongin jälkeen. Kallion kaltaiselle johtajalle olisi kuitenkin ehdottomasti tilausta MM-kisoissa.

Leijonilla on usein MM-kisoissa varsin nuori joukkue, mutta täysin ainutlaatuista seniorien pelaaminenkaan ei ole. Olihan esimerkiksi 39-vuotias Jere Karalahti mukana Minskin kisoissa vuonna 2014.

Jännitys tiivistyy ja Liigan runkosarja lähestyy loppuaan ensi viikolla 18 ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press