TOP 10: Liigakaukaloiden viihdyttäjät

Lähde Tikin kanssa Floridaan 5 € betsillä – vielä kaksi voittajaa haussa!

Vaikka Liigan tasoa ja värikkäiden pelaajien puuttumista arvostellaan paljon, niin tälläkin kaudella kaukaloissa on riittänyt poikkeuksellisen värikkäitä ja viihdyttäviä pelaajia. Listaamme nyt ne Liigan pelaajat, jotka ovat jo itsessään pääsylippujen arvoisia. Osa listan pelaajista voi aiheuttaa myös ristiriitaisia tunteita, mutta juuri sellaisia värikkäät pelaajat ovatkin.

10. Dave Spina, TPS

Dave Spina on pelaaja, jota oman joukkueen kannattajat rakastavat, mutta muut vihaavat. Amerikkalainen on pelannut Suomessa reilun kolmen kauden ajan ja 164 ottelussa saalistetut tehot 45+76 kertovat omaa kieltään hyökkääjän kiekollisista taidoista. Äärimmäisen nopea Spina pelaa kuitenkin koko ajan aivan sääntöjen rajamailla ja on aina tunteella mukana, johon vastustajat yrittävät usein iskeä. Välillä läikkyykin yli ja Spinalle on tuomittu rangaistuksia jo lähes 200 minuutin edestä Liigassa.

9. Veli-Matti Savinainen, Tappara

Viime sesongilla seitsemän maalia viimeistellyt Veli-Matti Savinainen on tykittänyt tällä kaudella jo peräti 28 osumaa ja johtaa maalipörssiä ylivoimaisesti. Savinainen on tehnyt paljon töitä luistelunsa eteen ja sen hedelmiä 31-vuotias EKS:n kasvatti korjailee nyt. Savinainen on loistava esimerkki, että vanhemmallakin iällä voi vielä kehittyä ja hyökkääjä onkin noussut viimeistään nyt Liigan tähtipelaajien joukkoon. Savinainen omaa myös jopa yllättävän pehmeät kädet, joista on nähty tällä kaudella useita esimerkkejä.

8. Justin Hodgman, Pelicans

Pelicansin kannattajat saivat mieluisia uutisia lokakuussa, kun Justin Hodgman palasi Lahteen. Mastojen juurella on lämpimiä muistikuvia viiden vuoden takaa, kun kanadalainen oli johdattamassa Pelicansin aina hopeamitaleille asti. 28-vuotias Hodgman osoitti olevansa edelleen todella hyvässä kunnossa ja nousi heti Pelicansin avainpelaajien joukkoon, mutta joulukuussa sattunut loukkaantuminen pitää miehen vielä hetken aikaa kaukaloista sivussa. Hodgman on monipuolinen hyökkääjä ja tekee kentällä jatkuvasti yllättäviä ratkaisuja, mutta viilipytyksi kanadalaista ei voi kutsua. Kaukalossa usein sattuu ja tapahtuu Hodgmanin ollessa jäällä, mistä kertoo esimerkiksi edellisellä visiitillä napatut 123 jäähyminuuttia.

7. Dominik Hrachovina, Tappara

Dominik Hrachovina on noussut kuluvalla kaudella Liigan maalivahtien eliittiin ja 22-vuotias tshekki on yksi iso tekijä Tapparan loistavan kauden takana. Hrachovina on äärimmäisen hyvä maalivahti ja venyy isoihin torjuntoihin ottelusta toiseen, mutta nuorukainen on ennen kaikkea viihdyttävä ja iso persoona. Seitsemättä vuottaan Suomessa torjuva maalivahti on oppinut kielen hyvin ja haastattelut ovatkin useimmiten lievästi sanottuna värikkäitä. Onpa Hrachovina esitellyt omia toimittajan taitojakin haastattelemalla Stephen Dixonia viime kaudella mestaruusjuhlissa Nelonen Pron suorassa lähetyksessä. 

Hrachovina ja kumppanit juhlivat mestaruutta muun muassa jääkoneen kyydissä. Kuva: AOP

6. Joe Finley, HIFK

Joe Finley on varmasti puhututtanein pelaaja Liigassa tällä hetkellä eikä otsikoista tule olemaan pulaa parina seuraavanakaan vuotena, kun HIFK teki amerikkalaisen kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. 230 senttinen Finley ei varsinaisesti häikäise kiekollisilla taidoillaan, mutta on todella varma oman pään puolustaja. Tämän lisäksi amerikkalainen jakelee todella paljon painavia taklauksia, joissa välillä saattaa hieman sattuakin. Finley jakaa rajusti mielipiteet, mutta helsinkilläisseuran kannattajat ovat saaneet yhden suosikkipelaajan lisää. Moni ei välttämättä tiedä, että Finley varattiin NHL:ään peräti ykköskierroksella 12 vuotta sitten. Pelejä maailman kovimmassa kiekkoliigassa kertyi lopulta 21.

5. Antti Suomela, JYP

Antti Suomela väläytteli taitojaan jo viime kaudella Bluesissa, mutta on noussut JYPissä joukkueen tärkeimmäksi palaseksi hyökkäyspäässä. 22-vuotias Suomela on ollut jyväskyläläisten kantavia voimia läpi haastavan kauden ja ilman nuorukaisen osumia JYP olisi joutunut lähtenyt kirimatkalle aivan sarjataulukon jumbosijoilta. Suomela omaa loistavan laukauksen ja pelisilmän, minkä myötä komeita osumia syntyy poikkeuksellisen paljon. Toistaiseksi kasassa on 20 täysosumaa, millä irtoaa kolmas sija Liigan maalipörssissä.

4. Henrik Haapala, Tappara

Henrik Haapala oli jo viime kaudella tärkeä lenkki Tapparassa, mutta kuluvalla kaudella laituri on ollut ylivoimaisen mestarisuosikin paras hyökkääjä. Haapala on nakuttanut 43 ottelussa 51 pistettä ja johtaa Liigan pistepörssiä. Pienikokoiselta hyökkääjältä nähdään illasta toiseen täysin poikkeuksellisia suorituksia ja lienee selvää, että laiturin tulevaisuus on aivan muissa kaukaloissa kuin Liigassa. Kannattaakin nauttia miehen otteista vielä kun siihen on mahdollisuus.

3. Vili Sopanen, Pelicans

Vili Sopanen on kuulunut liigakaukaloiden viihdyttäjiin jo kymmenen kauden ajan. Tällä kaudella 29-vuotias hyökkääjä on löytänyt vielä yhden vaihteen lisää, vaikkakin syksyllä harmina oli ikävät loukkaantumiset. Sopanen on tosin kärsinyt loukkaantumisista läpi uransa eikä täysiä kausia ole juurikaan kertynyt. Tällä kaudella Sopanen on ollut erityisen hyvässä iskussa kevään lähestyessä ja viime aikoina jälki on ollut hurjaa. Lahtelainen on noussut pistepörssin yhdeksännelle sijalle, vaikka otteluita on huomattavasti vähemmän kuin muilla. Sopanen on enää seitsemän pisteen päässä piste-ennätyksestään. Kookas hyökkääjä on kertonut haastattelussa, että pyrkii viihdyttämään katsojiaan parhaansa mukaan ja sen lahtelainen myös taitaa. Sopanen hakee kentällä jatkuvasti yllättäviä ratkaisuja, minkä myötä  komeita täysosumiakin syntyy paljon.

2. Iikka Kangasniemi, Pelicans

Kuluvalle kaudelle Bluesista Pelicansiin siirtynyt Iikka Kangasniemi on ollut tämän sesongin komeettoja. 21-vuotias hyökkääjä oli erityisen huimassa vireessä heti alkukaudella, kunnes loukkaantumiset sotkivat syksyä. Kangasniemi on kuitenkin saalistanut 35 pelaamassaan ottelussa tehot 10+24. 170 senttinen hyökkääjä paikkaa pientä kokoaan hurjalla nopeudella, minkä lisäksi nuorukainen on poikkeuksellisen taitava kiekon kanssa. Kangasniemeltä voikin odottaa kaukalossa ihan mitä tahansa.

1. Juhamatti Aaltonen, HIFK

Juhamatti Aaltosta kohtaan oli kovat odotukset miehen siirtyessä HIFK:hon, mutta hyökkääjä on osoittanut olevansa Liigan viihdyttäjä numero yksi. Helsinkiläisten kausi on ollut todella haasteellinen ja Aaltonen on saanut kantaa punapaitoja reppuselässään läpi sesongin. Aaltonen ei tee oikeastaan kuin hienoja maaleja ja useimmat osumat ovat poikkeuksellisen hienoja yksilösuorituksia. Kun 31-vuotias laituri on pelipäällä, niin häntä ei pysäytä Liigassa yksikään puolustaja. Katsojien harmiksi pitkään kauteen mahtuu myös niin sanottuja ohipelejä, mutta mikäli niitä ei tulisi milloinkaan, niin Aaltonen ei todellakaan Liigassa pelaisi.

Liiga jatkuu tällä viikolla 12 ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press